Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

W Gąszczu u Tess 23:09, 05 maj 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Tessiu mam dokładnie ten sam problem z Angelikami . Dzisiaj pierwszy zakwitł - żółty z czerwonym jak u Ciebie. Ciekawa jestem czy to ten sam dostawca, kupowałam na Alle....

Caly wazon mam tego badziewia w domu... Wyrwałam dzisiaj z korzeniami....
Jurajski Ogród 23:08, 05 maj 2014

Do góry
AGuś masz pieknie. Idelany trawniczek , wyważone nasadzenia.

AgnieszkaW napisał(a)
Wiosna Marzenko coraz piękniejsza u Ciebie. Tulipany zachwycają. Niezrozumiałe jest dla mnie to, że u Ciebie czosnki i Frosted Curls w mniejszym stadium rozwoju niż u mnie, a przecież u Ciebie cieplej??? Powinno być odwrotnie (zaraz wkleję u siebie fotkę, to porównasz). Cmokam

Mój carex forsted curls słabo wygląda bo go nie obcięłam i kilka dni temu stwierdziłam , że jednak przycięcie konieczne....
Aga u mnie od pola zimnica.... I jak pociągnie mrozem to po rodgersjach i jednej azalii....
Aga czy to możliwe, źe moje lawendy tak długo się zbieraja do wyuiszczania pędów? Wczoraj myslalam wieczorem że padly, dzisiaj kupiłam na wymianę ale na pojedynczych pędach pojawiają sie młdziutkie miniturowe listki. Poczekać jeszcze? Może u mnie gleba zimniejsza bo ciężka?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:04, 05 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wiosna Marzenko coraz piękniejsza u Ciebie. Tulipany zachwycają. Niezrozumiałe jest dla mnie to, że u Ciebie czosnki i Frosted Curls w mniejszym stadium rozwoju niż u mnie, a przecież u Ciebie cieplej??? Powinno być odwrotnie (zaraz wkleję u siebie fotkę, to porównasz). Cmokam

Aga u mnie od pola zimnica.... I jak pociągnie mrozem to po rodgersjach i jednej azalii....
Aga czy to możliwe, źe moje lawendy tak długo się zbieraja do wypiszczania pędów? Wczoraj myslalam wieczorem że padly, dzisiaj kupiłam na wymianę ale na pojedynczych pędach pojawiają sie młdziutkie miniturowe listki. Poczekać jeszcze? Może u mnie gleba zimniejsza bo ciężka?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:58, 05 maj 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
A czy na tej plantacji tylko na wiosnę można kupować, kurcze chyba sie nie wyrobię do 15 Jak zaproponuję mojemu M wyprawę w weekend to obawiam się, że będę musiała pod mostem zamieszkać. Tak sobie kombinuje czy na jesień można buksiki kupić?

Od 15 września kopią ponownie, bez obaw
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:35, 05 maj 2014

Do góry
I ja macham do Was

Reszta zdjęc to zabytki, zabytki, zabytki przyjemnosci kulinarne.
jutro dalsza część sadzenia i dzielenia trawek.

Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Znaczy się we własnym ogrodzie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:33, 05 maj 2014

Do góry
Dla wielbicieli cisów i bukszpanów - tym razem pałac Belveder Księcia Sabaudzkiego - c Francuz to Francuz

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:32, 05 maj 2014

Do góry
Dla Irenki paulowania

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 05 maj 2014

Do góry
Wszystkie graby i lipy miały powyżerane liście. Były takie miejsca w głebi parku, ze drzewa były całe jak koronki kurpiowskie lub w ogóle już bez liści... Co to moze być?

Dla Kindzi
Wisteria

i róże pnące

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:29, 05 maj 2014

Do góry
Szpalery lipowe

Tylko dlaczego je tak z tyłu obrąbali?

i maszynka do formowania zielonych ścian
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 05 maj 2014

Do góry
Ja już tylko kosmetyke robię

Dla fanów grabów - graby w parku przy pałacu Schonbrunn - letnia rezydencja cesarzy z rodziny Habsburgów. Po tym parku w dziedzinie biegała Maria Antonina przyszła ścięta królowa Francji z domu austriaczka. Widać wyraźnie wpływy francuskie w ogrodzie a nawet kopia salilustrzanej z Wersalu. tak jak pisałam wczoraj słabsza kopia....

Graby nawet bardzo wysokie - te mają chyba 6-7 m mozna wąsko prowadzić

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:15, 05 maj 2014

Do góry
Kwitną azalie

a to miesjce już zmienione. Pod azaliami zamiast trawek ponownie bordowe żurawki. Trawki znajdą lepsze miejsce

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:13, 05 maj 2014

Do góry
W sobotę zakwitną czosnki

A goldbukett zaczyna kwitnienie

carnivale bez bordowego towarzystwa juz mnie nie kują w oczy

ostatnie spojrzenie na carex frosted curls.... podzialiłam sobie dzisiaj największą kępę na 3..... a jutro kolejne i wsadzę w hortnsje. I tak rosną jak szalone, za rok znów do podziału
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:09, 05 maj 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Madżen, czy wybierasz się do Bogdzi? Buziam!

Niestety w tym terminie mam gości
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:02, 05 maj 2014

Do góry
Chyba nie dam rady na wszystkie posty odpowiedzieć. Wkleję klika fotek.. Bo o 21:00 wróciłam z ogrodu.
Melduję, że lrzekopywałam rabatę po eks rododendronie elite - pamiętacie wyciagnęłam bez korzeni? Dementuję karczownika tam nie ma... Za to morze opuchlaków... Wiem już co to imago.... Pełno taki w ostatniej fazie pozgniatałm... W tym mijescu zdechł mi rh love song, elite, nie rosły wrzosy... Przyczyna oczywista. Akurat to miejsce chyba słabo zlałam nicieniami... Kilka larw znalazłm brązowych ale reszta bieluteńka, żwawa i gotowa do stołówki.
Posadziłam dzisiaj z 20 żurawek... Ciekawe czy długo wytrzymają... Myślę co dalej robić z larwami... Czy dać jeszcze czas nicieniom? Kupić kolejną dawkę? Czy zastosować coś innego?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:57, 05 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Potopiło weselników Sienkiewicz i Wyspiański No i miłość na czytaniu ze zrozumieniem

Wow to chyba będzie 100%?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:55, 05 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Co do mszycy bukowej... to specjalna odmiana... filuternie nazwana zdobniczką bukową . Biała sfintucha jest już umnie

A tu jak zwalczać...klik

Buziole

A widzisz mamy potffora
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:53, 05 maj 2014

Do góry
kolagn napisał(a)

w takim razie spróbuje kupić na plantacji bo chce kupić od razu kilka czyli teraz je sadzę, nic nie podcinam, a w czerwcu ciacham z nich kulki? Dobrze zrozumiałam?

Bardzo dobrze zrozumiałaś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:52, 05 maj 2014

Do góry
Irenko wszystkiego najwspanialszego, cudownego spokojnego i dostatniego roku Ci życze.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:50, 05 maj 2014

Do góry
Zimno ależ jak pieknie. Liliokształtne tulipany plus queen zachwycają. Pokopiowałam sobie Twoje czarne kolory i w doniczkach mam znów czarne petunie

Ps. Moje liliokształtne też tak mialy, najpierw żółtawe a potem sie białe zrobiły. Ale psioczyłam zanim się nie wybarwiły Mam z Irenką sapporo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:10, 05 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Suuuuper
Ich tam całe mnóstwo...
Czekam grzecznie

Kasiu wieczorkiem bo lecę w ogród
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies