Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:06, 05 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Madżenno, liliowce dzieliłaś? Nie dzielisz? Wiedeń, powiadasz? Do mnie zieleń tego miasta nie przemawia .

Edit: okolice Londynu. Tak w promieniu do 100 km.

Londyn cel na anno domini 2015
Do mnie też zieleń Wiednia nie przemówiła, ale miasto z przyjaciółmi było dla nas bardzo przyjemne. Uwielbiam samodzielne zwiedzanie stolic Europy zabytków i kulinariów

Liliowce - mam przyjedż, dostaniesz Ty zamiast teściowa a przy okazji za sukienkę się zrewanzuję i kawą wiedeńską z włoskim bombardiono poczęstuję. Jak szaleć to na calego
Madzenka 19:07, 05 maj 2014

Luki napisał(a)
Ja mam tylko nadzieje, że czosnki dalej w szeregu stoją na baczność i już niedługo zobaczymy tą cudną kompozycje

Czosnki stoją na baczność ale pąki nie pękają. Rozkwit i premiera planowane na weeknd
Madzenka 19:08, 05 maj 2014

irena_milek napisał(a)
Wyciecieczka udana, straty nie tak straszne, nuda mowisz wieje....to cos fajnego wymyslisz
Moje laurowisnie na razie nie tne, jakos gesto rosną
Milego dzionka

Już dzisiaj sadzę finkowe żurawki a co mi tam opuchlaki, to pułapka na opuchlaki
Laurowiśnie czekają na ciecie, oby każda zima była dla nich tak łaskawa , są piekne.
Madzenka 19:08, 05 maj 2014

baraga1904 napisał(a)
....stawiałabym na Londyn....no chyba że ktoś ma wizę i lubi dłuuuuuugie loty samolotem...
...miłego tygodnia Madżen...
PS ...na pocieszenie zapowiadają przyszły weekend cieplutki....

U mnie już cieplutko, ale się stęskniłam za ogrodem
Madzenka 19:10, 05 maj 2014

jotka napisał(a)
Pozdrawiam światową dziewczynę
Spojrzenie na roślinność po doświadczeniach ogrodowiskowych zmienia się. I dobrze, bo łatwiej decydowac co wybrać - to co mamy, czy to co zobaczylismy

Uszanowanie szanownej Pani spojrzenie w ciagu ostatnich 2 lat zmieniło się bardzo, jakaż ja teraz jestem wymagająca wobec roslin i terenów reprezentacyjncyh. Gdyby nie zimno to pewnie park w Schonbrunn bym wypieliła, eh co za chwaściory...
Madzenka 19:10, 05 maj 2014

Kindzia napisał(a)

Suuuuper
Ich tam całe mnóstwo...
Czekam grzecznie

Kasiu wieczorkiem bo lecę w ogród
Kindzia 19:18, 05 maj 2014

Co Ty Kobieto jeszcze w tym swoim raju robisz??? Przecież nie idziesz poleżeć, zimno...

Dla wisterii warto czekać
gierczusia 19:34, 05 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

Do mnie też zieleń Wiednia nie przemówiła, ale miasto z przyjaciółmi było dla nas bardzo przyjemne. Uwielbiam samodzielne zwiedzanie stolic Europy zabytków i kulinariów

Liliowce - mam przyjedż, dostaniesz Ty zamiast teściowa a przy okazji za sukienkę się zrewanzuję i kawą wiedeńską z włoskim bombardiono poczęstuję. Jak szaleć to na calego
..boźeszzzz, ślinka aź mi cieknie ... Akeź tu smakowity wątek Madzenko
kolagn 19:45, 05 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

To zależy ile kulek potzrebujesz i jakie masz środki finansowe. Jesli ograniczone jak jak w trakcie zakładania ogrodu (oj przecież roślinki droooogie ) to kupuj na plantacji. Jesli potrzebujesz kilka sztuk to lepiej kup duże ładnie wystrzyżone (zakup ładnych kul wcale nie jest łatwy a ceny siegaja od 90-300-500 zł w zależności od rozmiaru kuli (40 cm - 100 cm)
Z cieciem sobie poradzisz i w czerwcu możesz już uformować je w kule. Teraz mają młode przyrosty i nie należy ciąć.

w takim razie spróbuje kupić na plantacji bo chce kupić od razu kilka czyli teraz je sadzę, nic nie podcinam, a w czerwcu ciacham z nich kulki? Dobrze zrozumiałam?
malgorzata_s... 20:05, 05 maj 2014

Marzenko wiedeń też kofam Byłam kilka razy i zawsze mnie zachwyca Kiedyś pojechaliśmy w święta Bożego Narodzenia dekoracje obejrzeć Ślicznie było No a w Książu i Wrocławiu 3 maja zmarzliśmy ale i tak warto było Buziam