Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Zamieszkać w ogrodzie 20:31, 24 lut 2016

Do góry
magdaw napisał(a)
a zapraszam zapraszam własnie doznałam szoku wchodzę na ogrodowisko a tam na banerkach mój ogród przeskakuje....

Nie całkiem wszystko, ale chciałam zmienić Jest na topie przecież teraz, a będzie jeszcze bardziej Ale niedługo, zamienię na kolejny top
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:29, 24 lut 2016

Do góry
Aniu powiadasz grzyb? Nie chyba, moje trawki grzyb to mają taki brązowy w samym serduszku, rozwaliły się na boki a w środku brąz zgniły.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:28, 24 lut 2016

Do góry
Czekać, czekać, na słoneczko i lepszą pogodę. U mnie dzisiaj na Al. Krakowskiej lód złapał, czyli nawałnica z gradem jak sypnęła, to po prostu lodem pokrył się cały samochód. A potem wielka śnieżyca. Jak dojechałam do Komorowa? Nie wiem, ale już śnieg zniknął.
Ogród z łezką II 08:37, 24 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Byłam, ale nie zdołam doczytać co gdzie kiedy

Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś Danusiu Chociaż na chwilkę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:19, 23 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To siem zobaczy Twarda babka z ciebie. Ja dokładnie to samo, brat jest, ale był "chroniony" a ja do roboty

No to jeżeli będziesz miała realizacje w okolicach mojego miasta, to piszę się na wolontariusza. Na pewno pomogę, nie będę przeszkadzać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:35, 23 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To siem zobaczy Twarda babka z ciebie. Ja dokładnie to samo, brat jest, ale był "chroniony" a ja do roboty

kurczę tak to jest z braćmi mój też był zawsze "chroniony"
Ogród z łezką II 17:22, 23 lut 2016

Do góry
Byłam, ale nie zdołam doczytać co gdzie kiedy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:21, 23 lut 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Danusiu, nie zawsze piszę, ale czytam. Pozdrawiam i macham

Kindziu, muszę do Ciebie zajrzeć jak czasu wystarczy, bo szykuję się do laryngologa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:20, 23 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

A moje największe marzenie kupić dużą działkę, wybudować schronisko i lecznicę, zatrudnić ludzi i opiekować się bezdomnymi i skrzywdzonymi zwierzętami głównie psami które uwielbiam i zawsze staram się im pomóc
Kiedyś to marzenie się spełni

Moje marzenie podobne, tylko zamiast schroniska - ogród, ale będę brała małe pieski Kilka. Takie opuszczone, skrzywdzone, porzucone..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:17, 23 lut 2016

Do góry
miskka napisał(a)
Ahh Danusiu - wychowałam sie na wsi. Nic z tego co piszesz nie jest mi obce Wszystko z ojcem robiłam - kopałam oczka wodne, kładłam daszki na altany, nosiłam ciężary. Tata nie miała syna, więc kto miał pomagać? Sądzę tylko, że teraz po tych nastu latach ledwo tydzień wytrzymałabym...

Le Jardin Retiré – Normandia 13:13, 23 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Witek rozpoczął produkcję i już mi wyprodukował kilka rzeczy. Tak, że jestem trendy

Do kupienia będą ? czy tylko do waszego ogrodu ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:09, 23 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jako niedoszły gość na tej ważnej imprezie z powodów wiadomych, pragnę złożyć spóźnione życzenia urodzinowe.

Niech sił na wszystko starczy, chęci i kasy. Zdrowia życzę bo od tego wszystko zależy, i chęci i siły i kasa. Tego życzę Tobie Zygi

Twoja Fanka - Danusia

Powody rozumiemy, ale jak te kfiotki Waligóre ucieszą
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:03, 23 lut 2016

Do góry
Jako niedoszły gość na tej ważnej imprezie z powodów wiadomych, pragnę złożyć spóźnione życzenia urodzinowe.

Niech sił na wszystko starczy, chęci i kasy. Zdrowia życzę bo od tego wszystko zależy, i chęci i siły i kasa. Tego życzę Tobie Zygi

Twoja Fanka - Danusia

Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 11:13, 23 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Smaragd.

Zalezy nam tez zeby tuje tworzyly dosc wysoko bo na 2-2,5m gesta sciane. chcielibysmy kupic ponad metrowe i zeby mialy szybki przyrost, aby jak najszybciej załonic ogrod. Czy w takim wypadku Smaragd jest lepszy od takiego kornika? Z gory dziekuje za wyjasnienie.
Orlik pospolity (Aquilegia vulgaris ) 11:06, 23 lut 2016

Do góry
Orliki już mają spore liście, a mamy luty.
Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 10:39, 23 lut 2016

Do góry
Nie mówię że dobra, że idealna, bo powinna być 60 cm, ale z tego się nie strzela i podchodzi się indywidualnie do każdej sytuacji, przynajmniej ja podchodzę
Świerk serbski - Picea omorika 10:35, 23 lut 2016

Do góry
Cięcie nie zależy od wysokości ale od pokroju i oczywiście przede wszystkim od gatunku. Czasem w ogóle nie ma potrzeby cięcia. Do każdego egzemplarza należy podejść indywidualnie. Poza tym termin "iglaki" to zbyt ogólna grupa. Jakie iglaki masz na myśli. Nic bardziej błędnego niż stwierdzenie że do 150 cm to się nie przycina, bo co w takim razie z takim iglakiem, który ma docelowo metr wysokości na ten przykład?

Poczytaj artykuł o cięciu, może się coś przejaśni, szczególnie dział Rodzaje cięcia

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/339-ciecie-iglakow

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:36, 23 lut 2016

Do góry
Dobra, biorę Tylko nie wiem czy lubisz taplać się w błocie i deszczu, bo robimy nawet jak pada deszcz, jest zimno i nieprzyjemnie.

Ogrodnictwo to praca dla wytrwałych, nie każdy wytrzymuje polowe warunki, zwłaszcza kobietom ciężko. Dźwigać trzeba i pobrudzić się. Dlatego wolę chłopaków
Moja codzienność - ogród Oli 07:56, 23 lut 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Stań od bramy i patrz. Wyobraź sobie co masz po lewej i jak będą graby, co będziesz widziała. Na mus mogą być, ale jakby tak chcieć mistrzostwo zrobić to moim zdaniem powinny powtórzyć się drzewa z lewej.
Zielone kolumny jakoś mi najmniej pasują. Intuicja mi to mówi od razu.

Po lewej nie masz takiego drzewa?

Danusiu patrząc od bramy po lewej stronie mam dwa graby fastigiata, w linii podjazdu przy altanie buk bonsai.

widok od altany

Nieco dalej przy furtce buk Dawyck Purple a w trawniku lipa pospolita
Moja codzienność - ogród Oli 07:35, 23 lut 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

teraz mam już całą rabatę, pomierzę wszystko dokładnie i przemyślę
napisałaś, że graby ostatecznie mogę być ufff z tą myślą je kupiłam i chcę tu posadzić

Stań od bramy i patrz. Wyobraź sobie co masz po lewej i jak będą graby, co będziesz widziała. Na mus mogą być, ale jakby tak chcieć mistrzostwo zrobić to moim zdaniem powinny powtórzyć się drzewa z lewej.
Zielone kolumny jakoś mi najmniej pasują. Intuicja mi to mówi od razu.

Po lewej nie masz takiego drzewa?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies