Czekać, czekać, na słoneczko i lepszą pogodę. U mnie dzisiaj na Al. Krakowskiej lód złapał, czyli nawałnica z gradem jak sypnęła, to po prostu lodem pokrył się cały samochód. A potem wielka śnieżyca. Jak dojechałam do Komorowa? Nie wiem, ale już śnieg zniknął.
Zalezy nam tez zeby tuje tworzyly dosc wysoko bo na 2-2,5m gesta sciane. chcielibysmy kupic ponad metrowe i zeby mialy szybki przyrost, aby jak najszybciej załonic ogrod. Czy w takim wypadku Smaragd jest lepszy od takiego kornika? Z gory dziekuje za wyjasnienie.
Nie mówię że dobra, że idealna, bo powinna być 60 cm, ale z tego się nie strzela i podchodzi się indywidualnie do każdej sytuacji, przynajmniej ja podchodzę
Cięcie nie zależy od wysokości ale od pokroju i oczywiście przede wszystkim od gatunku. Czasem w ogóle nie ma potrzeby cięcia. Do każdego egzemplarza należy podejść indywidualnie. Poza tym termin "iglaki" to zbyt ogólna grupa. Jakie iglaki masz na myśli. Nic bardziej błędnego niż stwierdzenie że do 150 cm to się nie przycina, bo co w takim razie z takim iglakiem, który ma docelowo metr wysokości na ten przykład?
Poczytaj artykuł o cięciu, może się coś przejaśni, szczególnie dział Rodzaje cięcia
Dobra, biorę Tylko nie wiem czy lubisz taplać się w błocie i deszczu, bo robimy nawet jak pada deszcz, jest zimno i nieprzyjemnie.
Ogrodnictwo to praca dla wytrwałych, nie każdy wytrzymuje polowe warunki, zwłaszcza kobietom ciężko. Dźwigać trzeba i pobrudzić się. Dlatego wolę chłopaków
Stań od bramy i patrz. Wyobraź sobie co masz po lewej i jak będą graby, co będziesz widziała. Na mus mogą być, ale jakby tak chcieć mistrzostwo zrobić to moim zdaniem powinny powtórzyć się drzewa z lewej.
Zielone kolumny jakoś mi najmniej pasują. Intuicja mi to mówi od razu.