Witaj Reniu
Widzę, że u Ciebie się dzieje. I co zdecydowalaś z tą rabatką? Na projekcie to chyba rabata nr 2. Gdybyś zdecydowała się na te bukszpany (oglądałam przy schodach), to rabatka nr 1 powinna być podobna. Swoją drogą, uważam że dobrze będą wyglądały przy tym formowanym iglaczku. Popatrz poniżej, też bukszpanowe formowane klimaty.
Witaj Sylwio
Wspaniały jest Twój ogród! Można poczuć się w nim jak w raju. Wart jest wylanego potu i poświęconego czasu. Jak widać marzenia się spełniają ... ale dużo zależy od nas. Twoja relacja z zakładania ogrodu jest inspiracja dla wielu tutaj, dla mnie na pewno
Wiśnie umbra..cos tam jest cudna w szpalerze na wąskim pasku ziemi - zobacz i Gabi z Ogrodu dla roślin o mocnych nerwach albo u Any-art ale nie w ogrodzie tylko na fotach sprzed biura firmy jej męża .
Sama bym sobie takie posadziła ale miejsca brak
Witaj
Miło mi, że do mnie trafiłaś Fajnie, że mamy podobne działki. Piszesz o szkółkach - ja tak naprawdę nie znam ich za wiele. Największe zakupy jak do tej pory zrobiłam w sumie w Białej u Blabusia. Ale oczywiście jeśli tylko będę wiedziała o czymś ciekawym u nas dam znać. Zapraszam chętnie do mnie.
Jestem na etapie planowania wrzosowiska - gdybyś miała jakąś propozycję dla mnie pisz. Papa
Witam serdecznie.
Wszelkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to, że wiosna tuż tuż. I się zacznie. Planów mam sporo. Na początek muszę określić kształt rabat - dlatego ostatnio dużo podglądam innych (zauroczył mnie ogród Sylwii). Potem zdecydować się co na nich posadzę - i tu już jest gorzej. Bo w marcu chcieliśmy założyć system nawadniania. i jeszcze trawnik najpóźniej w maju. Nie wiem w takim razie czy zdążę ze wszystkim. Na pewno trawnik musi być!
Hej, Renatko
Miło, że wpadłaś
Hortensji trochę już u siebie mam i na pewno będę je jeszcze sadzić. Kuszą mnie też drzewka liściaste. Tak, masz rację, ta inspiracja bardzo ładna - w sam raz przed nasze iglakowe żywopłoty
Nie bardzo wiem, o jakie cisy Ci chodzi Ja będę wyrzucać jałowce, a cisów jeszcze nie posiadam, chwilowo są w planach...
Pozdrawiam...
Dziękuję Gosiu,
Poważnie zastanawiamy się nad zrobieniem podobnych donic. Być może zrobimy je z najcieńszej płyty warstwowej (łatwiej dostępny materiał). Cieszę się, że znalazłam u Ciebie taką inspirację, nie jedyną zresztą.
Podobają mi się też płyty chodnikowe na trawie - widziałaś kto ma takie ale o nieregularnych kształtach?
Witaj,
Widzę, że masz już zaprojektowane wrzosowisko. Fajni tacy pomocnicy! a ja cały czas nie wiem jak wszystko rozmieścić na moim. Kiedy planujesz sadzenie? Czy kupujesz wrzosy i wrzośce od razu wiosną?