Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród to moje hobby 14:28, 22 lut 2015

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Witam .Nie to nie jest Brilantissimum .Już dokładnie nie pamiętam ale chyba Odessanum.

A jak wygląda Brillantissimum latem?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:25, 22 lut 2015

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Witam. Tak nadawałby się, z tym że musi mieć systematycznie przycinaną koronę. Każdy nadmiernie wyrośnięty pęd poza obwód korony obciąć. Formować w kulę .Najładniejszy jest na wiosnę. Wszystkie liście są łososiowe.

Dziękuję bardzo!
Bardzo mocno biorę pod uwagę tego klona - mam nadzieję, że cena mnie nie zniechęci
Prawie - jak ogród 14:15, 22 lut 2015

Do góry

Witaj,
Widzę, że fajnie sobie tutaj projektujecie.
Według mnie propozycja Iwonki świetna!

A co chcesz zrobić z tymi cisami, które wysadzisz? I jaka to odmiana?

Ogród to moje hobby 10:25, 22 lut 2015

Do góry
FrancoPolo napisał(a)

Witaj,
Dziękuję za wizytę u mnie i cenną podpowiedź. Mam pytanie czy ten jasnozielony klonik to jest właśnie Brillantissima w letniej odsłonie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:04, 22 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Witaj,
Zastanawiam się czy nadałby się do nasadzenia w jednej linii 4-5szt na tle tui smaragd tak by wyróżniał się na ich tle.
Witam. Tak nadawałby się, z tym że musi mieć systematycznie przycinaną koronę. Każdy nadmiernie wyrośnięty pęd poza obwód korony obciąć. Formować w kulę .Najładniejszy jest na wiosnę. Wszystkie liście są łososiowe.
Ogród pod trzema dębami 00:17, 22 lut 2015

Do góry
Witaj
Dopiero dzisiaj do Ciebie trafiłam i ... Twój ogród prawdziwie zachwyca - możesz być dumna z siebie! Podziwiam! I życzę cierpliwości
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:02, 22 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jakbyś mogła to prześlij mi namiary i na matkę i na córkę.

Monisiuuuu!
Jak możesz to i mi też przy okazji prześlij.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:54, 21 lut 2015

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Witam. Gdzieś przewinęło się w wątku że pytasz o klona Brilantissimum. Mam takiego .a co interesuje?

Witaj,
Zastanawiam się czy nadałby się do nasadzenia w jednej linii 4-5szt na tle tui smaragd tak by wyróżniał się na ich tle.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:10, 21 lut 2015

Do góry
Gosiu,
Czytałam Twój wątek i podziwiam Nawet mój mąż trochę podglądał i zainteresowały go Twoje donice przy tarasie... Po prostu cudo!Teraz mnie podpytuje jak oni to zrobili a jak skleili i ... właśnie chciałam podpytać czy ta blacha z czasem nie odkształca się, nie faluje - czy to jest blacha 0,5mm czy jednak grubsza?
Moja bajka 21:47, 21 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo A wiesz może kto ma klona brillantissima?

Niestety nie wiem.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:30, 21 lut 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Brójce albo Justynów, Justynin... coś takiego. Pytam męża ale on nazwy miejscowości też nie pamięta bo jeździ na pamięć. Mówi że to gdzieś od strony Brzezin. Myślę że może pani przyroda mogłaby wiedzieć bo pamiętam że ta "matka" to ma swoją małą szkółkę dokładnie naprzeciwko budynku związanego z leśnictwem... Boże! Ja totalnie nie mam pamięci do nazw... Jak będę następnym razem to sobie w telefonie zapiszę

: już zapisuję
Moja bajka 21:28, 21 lut 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Reniu ambrowce, które znalazłam w zeszłym roku w all, którymi byłam zainteresowana to szczepiony na pniu kulisty, a drugi był w formie kolumnowej. Wtedy wolałam kulisty, ale żadnego dostępnego już nie było, bo to był już październik. Teraz się cieszę, że ich nie było, bo ostatecznie chyba na kolumnowego się zdecyduję. Obydwa kosztowały 250zł. Chociaż kupno ambrowca chwilowo odłożę w czasie, ponieważ najpierw postanowiłam sprawić sobie grujecznik japoński. Prawdę mówiąc wolałabym drzewko (ambrowca) kupić gdzieś w szkółce, bo widzisz wtedy co kupujesz. Ale pytałam dopiero jesienią i mieli tylko drzewka nieszczepione, a takie drzewo jest za duże dla mojego ogródka. Ktoś tu na O... kupował gumball za 550zł. Niestety nie pamiętam kto. Pozdrawiam.

Dziękuję Ci bardzo A wiesz może kto ma klona brillantissima?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:23, 21 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jakbyś mogła to prześlij mi namiary i na matkę i na córkę i na .... Oczywiście chętnie skorzystam, bo na pewno to są fajne miejsca. A blisko to ja znam tylko pod Łaskiem po prawej stronie. A o markety pytałam, bo tam raczej nie myślałam kupować roślin ale narzędzia, ekobordery, donice takie tam...

Brójce albo Justynów, Justynin... coś takiego. Pytam męża ale on nazwy miejscowości też nie pamięta bo jeździ na pamięć. Mówi że to gdzieś od strony Brzezin. Myślę że może pani przyroda mogłaby wiedzieć bo pamiętam że ta "matka" to ma swoją małą szkółkę dokładnie naprzeciwko budynku związanego z leśnictwem... Boże! Ja totalnie nie mam pamięci do nazw... Jak będę następnym razem to sobie w telefonie zapiszę

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:44, 21 lut 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Monika ja tez chce te adresy matki i corki a jeszcze jest pod Szadkiem szkolka Antonin.Renata idz na targ w zduni tylko jeszcze nie teraz sa miejscowi szzkolkarze

Na ten w piątki?
W takich godzinach to będę musiała chyba "do klienta podjechać"
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:35, 21 lut 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Monika tak u tego starszego pana ,jego corka jest projektantka ogroodow maja ciekawe egzemplarze w dobrej cenieoj piszemy u Reni

A piszcie sobie, piszcie ... przy okazji dowiem się wielu ciekawych rzeczy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:31, 21 lut 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Raczej staram się nie kupować w marketach. Często przywożą rośliny np. z Holandii i okazuje się że z zimowaniem może być różnie. Zresztą ceny też nie są najmniejsze. Dużo pewniejsze są zakupy w szkółkach. Mam jeszcze dwie do których lubię jeździć ale nie znam nazwy. Mówię po prostu mężowi "jedziemy do matki" albo "jedziemy do córki" Nawet miejscowości nie kojarzę ale zapytam go . Ale obciach nie? Lubię jeździć do tej pierwszej bo tam tacy przemili ludzie pracują A u córki większy wybór
A jak mam na oku coś bardziej... wyjątkowego i nie można tego dostać to jest taki pan pod Poznaniem. Jak byś chciała to wyślę ci linka na priv.
No i chętnie się dowiem gdzie jeszcze jakieś miejsca z roślinami bo ciągle mi się wydaje że u nas nic nie ma A jednak człowiek ciągle coś kupuje. Jak to w ogóle możliwe?

Jakbyś mogła to prześlij mi namiary i na matkę i na córkę i na .... Oczywiście chętnie skorzystam, bo na pewno to są fajne miejsca. A blisko to ja znam tylko pod Łaskiem po prawej stronie. A o markety pytałam, bo tam raczej nie myślałam kupować roślin ale narzędzia, ekobordery, donice takie tam...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:06, 21 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale Ty obcykana jesteś! A byłaś już w Castoramie czy LM - jest już sezon?

Raczej staram się nie kupować w marketach. Często przywożą rośliny np. z Holandii i okazuje się że z zimowaniem może być różnie. Zresztą ceny też nie są najmniejsze. Dużo pewniejsze są zakupy w szkółkach. Mam jeszcze dwie do których lubię jeździć ale nie znam nazwy. Mówię po prostu mężowi "jedziemy do matki" albo "jedziemy do córki" Nawet miejscowości nie kojarzę ale zapytam go . Ale obciach nie? Lubię jeździć do tej pierwszej bo tam tacy przemili ludzie pracują A u córki większy wybór
A jak mam na oku coś bardziej... wyjątkowego i nie można tego dostać to jest taki pan pod Poznaniem. Jak byś chciała to wyślę ci linka na priv.
No i chętnie się dowiem gdzie jeszcze jakieś miejsca z roślinami bo ciągle mi się wydaje że u nas nic nie ma A jednak człowiek ciągle coś kupuje. Jak to w ogóle możliwe?
Hirutkowy raj:)) 19:55, 21 lut 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Catane 800 EC jest na Mickiewicza w Zd. 250 ml na 12l wody akurat mam taki opryskiwacz ,dzisiaj 4 zuzylam

Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:51, 21 lut 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Nie pamiętam pi ile Jutro wybieram się do Sieradza to zerknę czy rośliny wystawione, ale pewnie jeszcze za wcześnie.
Jak chcesz naprawdę duże rośliny albo dużo to lepiej od razu do tracza. W zeszłym roku brałam u nich pięć dużych drzew to za transport (zajęło całą ciężarówkę) zapłaciłam 150 zł. Taniej sama bym nie załatwiła. Pod Częstochową za transport identycznych drzew pani mi krzyknęła 450-500 zł.
A, no i u Tracza to warto śledzić fb, bo ja z tymi drzewami to załatwiłam akurat jak ogłosili dzień fejsbookowivza i było coś koło 15% rabatu żal było nie kupić No co ja poradzę?

Ale Ty obcykana jesteś! A byłaś już w Castoramie czy LM - jest już sezon?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:37, 21 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo
A od kiedy tam zaczyna się sezon? I po ile były te klony?

Nie pamiętam pi ile Jutro wybieram się do Sieradza to zerknę czy rośliny wystawione, ale pewnie jeszcze za wcześnie.
Jak chcesz naprawdę duże rośliny albo dużo to lepiej od razu do tracza. W zeszłym roku brałam u nich pięć dużych drzew to za transport (zajęło całą ciężarówkę) zapłaciłam 150 zł. Taniej sama bym nie załatwiła. Pod Częstochową za transport identycznych drzew pani mi krzyknęła 450-500 zł.
A, no i u Tracza to warto śledzić fb, bo ja z tymi drzewami to załatwiłam akurat jak ogłosili dzień fejsbookowivza i było coś koło 15% rabatu żal było nie kupić No co ja poradzę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies