Pokazałeś pojedyncze tuje, ale konieczność ich cięcia, bądź nie - zależy od tego jak wyglądają w szpalerze. Czy są w miarę równe czy niektóre wyraźnie wyższe bądź niższe.
Jeśli jest schodkowato to wtedy tniesz. A jeśli każda wygląda podobnie to nie ruszaj. Powinny być równe w wysokości jeśli masz żywopłot. Zrób zdjęcie jak cały szpaler wygląda.
Pomoc zależy od tego, jak przedstawisz problem. Przedstaw sytuację dokładnie. Cięcie aby tylko ciąć nie ma sensu żadnego.
Obornik rozrzuciłam na nową hostową rabatę.
Nie przypadkowo pokazuję beczkę na wodę (ona słuzy do podlewania odstaną woda warzywnika i jagodnika) chciałabym ją czymś zasłonic ale czym jakieś pnącze czy krzew? poradźcie co będzie lepsze a może posadzić przy niej bluszcz i przed nią jakiś krzew?
Jak ja lubię kwitnące owocowe...nawet zaryzykuję stwierdzeniem, że podobają mi się duuuużo bardziej niż niektóre byliny...
No cóż...do ich kwitnienia został jeszcze miesiąc, a potem będzie szał
Dokładnie, jeszcze zdąrze zrealizować plany
Mam co zasłaniać, szczegolnie teraz jak łyso na rabatach widać jak brakuje iglastych dużych drzew.
Widok z tarasu:
Ewo, Aniu dziękuję za życzenia. Z moją kondycja i nowym biodrem jeszcze nie najlepiej ale mam nadzieję na lepszą przyszłość.
Dla was dobrze zapowiadająca się kalina bodnateńska.