Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki

sierotka 11:31, 03 mar 2019

Hydrangea macrophylla'Hot Read "w ub roku kupiona kwitła przepięknie ,tylko ona nie lubi nasłonecznienia mocnego bo wieczorem pada pomimo podlania obfite go .W tym roku spróbuję ja przesadzić do lekko zacienionego miejsca a takich miejsc mam niewiele ,cała działka w słońcu .
Ciekawa jestem jak przetrwała zimę w agrowlokninie ☺
sierotka 11:37, 03 mar 2019

Tutaj są i to miejsce jest bardzo nasłonecznione ups

Na ostatnim zdjęciu przesadziłam ją niby w lekki pólcień
sierotka 11:41, 03 mar 2019

To były takie kupione a nawet chyba większe
Pasowały by Ci Agatko
gosika67 11:50, 03 mar 2019

Ja też wyczekuję kolorów, zrobiłam dziś obchód, pogoda ładna, może ze 4 zwiastuny wiosny. Pojawiają się listki na różach. Za tydzień jak pogoda dopisze mam zamiar rzucić kompost pod rośliny.Dobrze, że chociaż obrobiłam drzewa owocowe.
Kusisz kolorami.
sierotka 11:53, 03 mar 2019

Nioo kuszę; ) niebawem zjadą jakieś nowości i gdzie ja je dosądzę hm
Likwiduję jakaś rabatę hm A tymczasem jutro smigam zdjąć agro z roślin ale nie do końca bo będzie jeszcze mróz
sierotka 12:01, 03 mar 2019

Agatko te

gosika67 12:04, 03 mar 2019

No, może jeszcze przymrozić , " w marcu jak w garncu". Miałam obcinać budleje, tawuły, przełożyłam to za tydzień. W garażu w donicach mam rojniki i inne rośliny, wyciągać, hartować czy nie? Będę podglądać u Ciebie nowe nabytki ,może mnie jeszcze na coś skusisz, w Albamarze w koszyku mam kupę roślin , wstrzymuję się, czy zamawiać czy ruszać na szkółki.Chcę kupić 3 clematisy i w biedrze drzewka owocowe.
A na co Ty się nastawiłaś? Podpowiedz mi coś.
Ta ozdoba metalowa skąd? Ja się wybieram na starocie po niedzieli. Ciekawe co w jysku mają, byłaś ostatnio? W lidlu były sprzęty ogrodnicze, zrobił się szum i już nic nie ma.
sierotka 12:14, 03 mar 2019

Ja bym jeszcze nie obcinala nawet szefowa Danusia gdzieś radziła ja też czekam na pid koniec marca lub w zależności od prognoz
Ja bym je wstawila na jaśniejsze okna i jeszcze w chłodne pomieszczenie w ub roku kupiłam dużo sadzonek różnej maści i hartowalam chyba pod koniec marca w dni ciepłe na dworze zabierając codziennie na noc o było noszenia się ale wszystkie pięknie rosną. Zaraz napiszę co zamówiłam tez w A...mar i nie tylko tam a mam ochotę na te roślinę

sierotka 12:28, 03 mar 2019

Z nowości
Floks Tiara
Sniegowiec
Jabłoneczki Malus Golden Hornet
Malus Pomza

A tak to: Pysznoglowki,Rdest zmienny ,Sasanki, Jeżówki, Trzcinnik Ostroklpowy, Piuropusznik ,Floks tiara, Szałwię ,ostrozki,Plumosa ,Żurawkę drobną Polace
sierotka 12:30, 03 mar 2019

Pytasz o pszczolkę? Czy o tę białą? Pszczółka z Rdzą malowane .pl
Ta biała z biedry; ) tam warto też zaglądać teraz
W Lidlu będą od 3 marca chyba widziałam w gazetce w ysku nie byłam oni późno zawsze mają coś