Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Anda 11:13, 03 mar 2019

Zmian w ogrodzie możesz dokonać zawsze, nawet za lat 10 Trawnik rodzinie potrzebny, więc plany można przesunąć w czasie.
Odgrodź się od sąsiadów, to priorytet teraz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 11:33, 03 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

No to te za 50 zł bym brała.... no ale cóż u mnie takich okazji nie bylo i kupiłam krzaczki do formowania....będę musiała trochę poczekać,aż wyprowadzę je na ludzi
O tak mozgę na przedplocie !

U nas trochę jest cisów w szkółkach, ale bez konkretnych planów nie chcę kupować, bo potem głowię sie fdzie wsadzić
Mozga weg!
SlonecznyOgrod 11:40, 03 mar 2019

I jak tam w szkółce już było co oglądać czy dopiero sie rozbujają z oferta, bo nie raz jak to po zimie jeszcze pustki?
eVka 11:44, 03 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Czyli nici z tych planowanych rabat w trawniku...ale kiedyś może jeszcze zrealizujesz ten plan
Masz rację ,że teraz trzeba zakryć widoki sąsiadom

Dokładnie, jeszcze zdąrze zrealizować plany
Mam co zasłaniać, szczegolnie teraz jak łyso na rabatach widać jak brakuje iglastych dużych drzew.

Widok z tarasu:
Anda 11:48, 03 mar 2019

No teraz widać jak na dłoni.

Jak można budować w ten sposób, żeby komuś wprost na taras patrzeć, skoro ma się miejsce dookoła? Nie rozumiem.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 11:49, 03 mar 2019

Anda napisał(a)
Zmian w ogrodzie możesz dokonać zawsze, nawet za lat 10 Trawnik rodzinie potrzebny, więc plany można przesunąć w czasie.
Odgrodź się od sąsiadów, to priorytet teraz.

Dokładnie tak. Na jesien jak planowałam rabaty z Tobą nue wiedziałam, jak dokładnie ten dom będzie wyglądał.
eVka 11:50, 03 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
I jak tam w szkółce już było co oglądać czy dopiero sie rozbujają z oferta, bo nie raz jak to po zimie jeszcze pustki?

Sporo było, oczywiście jeszcze mało bylin, głównie zimozielone: cisy, ostrzokrzewy, iglaki typu sosny różniste, ale serbów brak.
eVka 11:57, 03 mar 2019

Anda napisał(a)
No teraz widać jak na dłoni.

Jak można budować w ten sposób, żeby komuś wprost na taras patrzeć, skoro ma się miejsce dookoła? Nie rozumiem.

Zrozumiesz jak Ci powiem, że obok tego domu po lewej stronie wcisną jeszcze malutki 120 m2 domek... Odległość miedzy nimi bedzie wynosić 4 m (działki węższe niż 16 m, ściany bez okien).
Nie rozumiem tylko jak dostali pozwolenie na budowę skoro obie działki są mniejsze niż 600m2 a w MPZP nie pozwala stawiać domów na mniejszych niż 600 m2 działkach... Muszę to sprawdzić w Urzedzie Miasta.
Anda 12:20, 03 mar 2019

effka napisał(a)

Zrozumiesz jak Ci powiem, że obok tego domu po lewej stronie wcisną jeszcze malutki 120 m2 domek... Odległość miedzy nimi bedzie wynosić 4 m (działki węższe niż 16 m, ściany bez okien).
Nie rozumiem tylko jak dostali pozwolenie na budowę skoro obie działki są mniejsze niż 600m2 a w MPZP nie pozwala stawiać domów na mniejszych niż 600 m2 działkach... Muszę to sprawdzić w Urzedzie Miasta.

Sprawdź, ciekawa jestem, co Ci odpowiedzą.
eVka 12:34, 03 mar 2019

Anda napisał(a)

Sprawdź, ciekawa jestem, co Ci odpowiedzą.

Oj sprawdzę sprawdzę.