Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Moja "przyziemna" :) pasja 09:22, 22 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
podczytuję cicho o cięciu lawendy, ja jeszcze czekam choć nie wiem czy to prawidlowe

edit: sprawdziłam w swoich notatkach i wkleję to co kiedyś Marzenka napisała u siebie:
Cytuję "Dzisiaj studiuję kwestię cięcia lawendy! Otóż teraz 15 lipca tniemy same przekwitłe kwiatostany (gdy pszczołki się denerwują, że już nie ma nektaru!!,) a we wrzesniu formujemy lawendę..... Szkół jest wiele... Co ja się na you tube naoglądałam,.... Jedni golą wiosną niemal do samej ziemi inni twierdzą, że absolutnie nie można ciąć zdrewniałych części.... Ja w tym roku mocno ją ogoliłam i częśc nie odbiła... Właśnie dlatego, że w ubieglym roku za mało ją przycięłam i miała zbyt mało cienkich pędów ale wiele zdrewniałych. W ubiegłym roku lawenda mi się pokładała.....

Koniecznie należy obejrzeć ten film o cięciu jesiennym

http://www.twojalawenda.pl/przycinanie-lawendy-pruning-lavender/

Tu warto poczytać
http://www.twojalawenda.pl/przycinanie-lawendy-2/

A tu masakryczne sceny, wrażliwi niech nie oglądają ......
Cięcie wiosenne .... Nie trzeba rozumieć, wystarczy obejrzeć
http://m.youtube.com/watch?v=aDZEsb6rjOE
I cięcie odmładzające.... Aż zęby bolą od patrzenia
"
Koniec cytatu

Gośka..Ty to się doktoryzujesz we wszystkim chyba...
Muszę dziś ciachnąć kwiatki mojej lawendzie
Ogród do odświeżenia 09:16, 22 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Czyżbyś chłodniej miała?....szukam takiego w kolorze Twojej princesski, do towarzystwa moje rózyczce New Dawn....poczekam, aż u Ciebie się rozwinie, to kolor oblukam

Było chłodniej...to fakt. I moja posadzona troszkę w cieniu...
U Malkul już dawno princeska przekwitła a u mnie dopiero zaczyna. Z miesiąc różnicy chyba jest.
Roztoczańskie klimaty 08:35, 22 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Zetka witaj

No witaj myślałam że po urlopie nadrobię ale nie da rady dwa tygodnie wolnego i teraz odchwaścić dosadzić przyciąć ....to się nigdy nie kończy....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:47, 21 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
się zieleni

o w mordeczkę jeża! Normalnie sama przybiegnę podlewać Twój trawnik i przy okazji podziwiać całe piękno w koło!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:55, 21 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Nawet melony się zawiązały i rosną:

No proszę...jaki jegomość...
smacznego życzę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:45, 21 lip 2014

Do góry
hahahha, nie to chyab jednak mi dogrzało, czytam że zakisilaś to se pomyslałam ze saltki w słoikach jakeiś. a teraz zjarzyłam że zwykła kapusta kiszona
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:43, 21 lip 2014

Do góry
Syla to Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:41, 21 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)

[img size=318x480]

napisz mi proszę co to za trawa wylewa się z donicy
Ogród niby nowoczesny ale... 22:41, 21 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Madzia dziękuję za foto poglądowe z malowanai plotu.
Czyli będzie malowanko

Udało się przekonać eMa super.
Czekam na fotki zatem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:40, 21 lip 2014

Do góry
Gabrysiu- jeżówki musiałabym policzyć dokładnei bo nawet nei weim a było sadzone ciut inaczej niż w projekcie.

Syla-dumaj a nóż ci spasują

Jagódko- myślę że fajie tylko trochę sie boję czy znów nie nabierze tępa. ale zobaczymy na obserwacji jest teraz
Miejsko & sielsko 22:38, 21 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
o musiałam się cofnąć aby metamorfozy odnaleźć ale warto bylo. Pięknie jest.
Dokonaliście naprawdę duzej zmiany, i jak an takie młode roslinki to wszytsko bujenie wygląda.
Pasuje charakterem.
nie znalazłam jednak misy z rojnikami a chciałam luknąć
ps. synek to cała mama?

skalniak czyli misa postawiona na płycie granitowej przy grillu
Jutro foto znajdę

komplementy miłe dla uszu, dziękuję

Synus, nie da się ukryć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:38, 21 lip 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Gosia, poproszę trochę zdjęć poglądowych legarów i dzwigarów, bo mój eM jakiś niekumaty tym razem, mus mu instruktażu...
Plis

Tesiu - jutro obfocę now problem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:37, 21 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

no kobieto 45szt? moje gracki mają około 70cm w obwodzie i 2 metry wysokości. Będzie się działo oj będzie 45szt... wow!!!

O tak szczególnie jak mnie mąż złapie!
już kazał podwiżać mie tojeść orszelinowatą bo po deszczach wyszła nam na podjazd dość mocno a jak te miśki urosną to mnei tak samą zawiesi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:36, 21 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Z serii brzydactw:
w sobote stanęły legary i dzwigary pod podłogę altany

Gosia, poproszę trochę zdjęć poglądowych legarów i dzwigarów, bo mój eM jakiś niekumaty tym razem, mus mu instruktażu...
Plis
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:35, 21 lip 2014

Do góry
hihihi usmialam się do lez z tym kapuśniakiem.
aga nie zamartwiaj się ja mogę Cię dociążyć z tą kapustą

ps. jakie przepis masz na tę zaprawiana kapuchę?

O królowo słoików-podziel się z kokoszką
Miejsko & sielsko 22:32, 21 lip 2014

Do góry
o musiałam się cofnąć aby metamorfozy odnaleźć ale warto bylo. Pięknie jest.
Dokonaliście naprawdę duzej zmiany, i jak an takie młode roslinki to wszytsko bujenie wygląda.
Pasuje charakterem.
nie znalazłam jednak misy z rojnikami a chciałam luknąć
ps. synek to cała mama?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:29, 21 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Karolcia-miskanty to miskant gracillimus,
docelowo ma być taki łan jak tu http://sprzedazroslin.pl/Miskant%20Gracillimus#prettyPhoto/0/
ja mam tam posadzone 45 sztuk.

no kobieto 45szt? moje gracki mają około 70cm w obwodzie i 2 metry wysokości. Będzie się działo oj będzie 45szt... wow!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:27, 21 lip 2014

Do góry
Macham zbiorowo

Odnośnei materiału:
Irenko - nie wiesz może jakten materiał się nazywa? było by łatwiej

Trza szukać to wiem tylko jakiś punt zaczepienie musze złapać, mialam nadzieję że ktoś może rozpracowywał temat.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:25, 21 lip 2014

Do góry
Karolcia-miskanty to miskant gracillimus,
docelowo ma być taki łan jak tu http://sprzedazroslin.pl/Miskant%20Gracillimus#prettyPhoto/0/
ja mam tam posadzone 45 sztuk.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:23, 21 lip 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
o te futrzaki mi chodziło:

to rozplenica japońska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies