Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 12:08, 15 lip 2014

Jedyną rzeczą, którą chciałabym ulepszyć w Bersteinach, to dłuższe trzymanie kwiatu, bo jednak ciut za szybko się sypią (chciałabym wszystko na maksa w jednej róży). W ostatnich dniach poszła trochę w górę, tzn. kwiatostany zdecydowanie górują nad całym założeniem. Kolor i bardzo delikatny zapach mnie zachwycają.
paniprzyroda 00:19, 16 lip 2014

Róże... śliczne, a jak terminatorki, to dobrze wiedzieć
ewalm 12:18, 16 lip 2014

agniecha973 napisał(a)

Zdjęcie chaberka widziałam. Klasa!
Stadt Rom zapowiada się obiecująco.
Kiedy ruszacie z budową? jeszcze w tym roku?
Motylek ma egzotyczne wzorki. Ładny. One piją sok z owoców w "sztucznych" warunkach?

Dzięki Mam jeszcze dwa takie burzowo-wieczorne chaberki - dość przypadkowy efekt spaceru. I bardzo je lubię.
Z budową chcielibyśmy jak najszybciej.
Co do motylków to też się zastanawiałam, czy te owoce są po to żeby miały co jeść, czy żeby tam siadały na potrzeby oglądających. W każdym razie sok piją. W paru miejscach stoją tacki z pokrojonymi owocami. Pawilon motyli to taka jakby nieduża oranżeria, z dość słabym oświetleniem i atmosferą tropików, w której swobodnie latają różne mniejsze i większe egotyczne piękności. Jak masz szczęście to motyl usiądzie i na tobie, a jak masz poniżej nastu lat to jest to oczywiście powód do wielkiej radości. Zresztą nie tylko ci najmłodsi się cieszą.
agniecha973 12:34, 16 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
Róże... śliczne, a jak terminatorki, to dobrze wiedzieć

Część z nich przesadzałam w połowie maja i wszystkie przesadzone słabo kwitły w pierwszym terminie, albo miały mało pełne kwiaty, tak jakby to była zupełnie inna odm. Teraz widzę, że zebrały się w sobie (pewnie odbudowały bryłę korzeniową) i zaczynają tłoczyć normalne kwiaty. Liczę, że będę miała co pokazać już wkrótce.
agniecha973 12:37, 16 lip 2014

ewalm napisał(a)

Dzięki Mam jeszcze dwa takie burzowo-wieczorne chaberki - dość przypadkowy efekt spaceru. I bardzo je lubię.
Z budową chcielibyśmy jak najszybciej.
Co do motylków to też się zastanawiałam, czy te owoce są po to żeby miały co jeść, czy żeby tam siadały na potrzeby oglądających. W każdym razie sok piją. W paru miejscach stoją tacki z pokrojonymi owocami. Pawilon motyli to taka jakby nieduża oranżeria, z dość słabym oświetleniem i atmosferą tropików, w której swobodnie latają różne mniejsze i większe egotyczne piękności. Jak masz szczęście to motyl usiądzie i na tobie, a jak masz poniżej nastu lat to jest to oczywiście powód do wielkiej radości. Zresztą nie tylko ci najmłodsi się cieszą.

Powyżej ...dziestu tez takie rzeczy cieszą Na ten przykłąd na wakacjach karmiłam mewy i też było z tego kupę uciechy. Raz nawet z ręki się udało.
ewalm 14:05, 17 lip 2014

Prawda . Cieszą.
Podobnie jak wiewiórki wskakujące na ramię, kaczki podpływające do brzegu i szuranie w liściach jesienią.
Syla 16:56, 19 lip 2014

Co do basenu ... już teraz mogę napisać , że jest super ... wymiary 488x122. Zestaw pompy piaskowej z chlorynatorem ... Z soli wsypanej do wody wytwarza chlor . Moc pompy ok 7m3 /h.... Dokupiłam sobie jeszcze odkurzacz który podłączam do pompy i ładnie z dna wybiera to co osiadło ... Lipy mnie nie oszczędzają i przy wiaterkach mocno nawiewa różnorodności .... Minusem może być to , że pompa jest duża i nie mogę jej nigdzie schować ... Jutro mogę Ci zrobić fotkę ...

aaaa i jeszcze ... pompa jest zaprogramowa i sama się włącza i wyłącza więc bez mojej ingerencji robi co potrzeba .... Przy dużych ulewach częstuję wodę chlorem szok w tabletce i tyle .....

przeniosłam do Ciebie bo nie wiem czy przeczytałaś dzięki za róże
agniecha973 17:20, 19 lip 2014

Dzięki. Czytałam u Ciebie, a jakże by nie.

U mnie republika kapuściana. 10 główek zakiszonych, wczoraj i przedwczoraj łazanki, dziś i jutro bigos. Aż się boję rodzince kapuśniak na poniedziałek proponować

malkul 22:35, 21 lip 2014

hihihi usmialam się do lez z tym kapuśniakiem.
aga nie zamartwiaj się ja mogę Cię dociążyć z tą kapustą

ps. jakie przepis masz na tę zaprawiana kapuchę?

O królowo słoików-podziel się z kokoszką
agniecha973 22:38, 21 lip 2014

Gosia, jaką zaprawianą kapuchę?
Mi upał tak już doskwiera, że mam wrażenie, ze się cofam w rozwoju,