Trudno utrafić w konkretną datę. Teraz to bym wstawiła w 15 stopni, 20 to zdecydowanie moim zdaniem ca ciepło, Zyt szybko zakwitną.
Nie wiem co ci poradzić, bo wcelować to ja nie umiem. Wiem tylko, że jak za ciepło to wybiegną i wyłożą się. Podpędź trochę w domu, będziesz widziała zaczątki kwiatów to na zewnątrz wystaw (ale nie na mróz) A jaka będzie pogoda to nikt nie wie...
Tak po prawdzie, to potraficie zamącić, a także zadać pytanie bardzo nieprecyzyjnie. Postawcie się w więc w roli odpowiadającego i usilnie proszę o zadawanie pytania jasno i wyraźnie Konkretnie, a nie jakiś badylek albo dwa i co to jest, ale co? 1 czy 2??
Gwoli ścisłości to chodzi o to z prawej?? czy 2?? Hania rozpoznaje co innego, a ja co innego
Dla mnie z lewej jest ciemnozielone a z prawej jasnozielone.
Podlewaj, może w sezonie zasil kompostem lub nawozem uniwersalnym
Ich przyrosty są zbyt krótkie, a rośliny zbyt rzadko posadzone, aby je ciąć. Dbaj, żeby lepiej przyrastały, a z czasem będą gęściejsze. Górne piętra też zarosną.
No, lepiej. To niedobra pora na ukorzenianie, bo jak mają rosnąć w garażu?
Optymalna temp. na ukorzenienie bluszczu to ok. 15 stopni, w domu za ciepło, również rośnie wtedy, a światła mało i jest blady. Musi mieć światło. Jedno z drugim kłoci się. Jest luty w końcu