Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Postawić trawkę nad i... 22:38, 17 wrz 2014

Do góry
Fajny tytuł - pasuje do ogrodu, który teraz powala
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:34, 17 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)

Coś mi tam przemknęło, że walczyłeś o nie jak lew, ale takie życie. Ja też już tak miałam )

Jednak całkiem ich nie wywaliłem - teraz są wypełnione purpurowymi żurawkami i barwinkiem - zresztą kilka stron wcześniej jest zdjęcie Nie chciała tam w ogóle rosnąć trawa, bo jest tam dach, a robienie opaski mijało się z celem - no to są badylki, barwinek już ładnie się z nich przewiesza i wygląda to nawet dobrze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:26, 17 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Przy sprzątaniu odpoczywam - choć potem jak wiszę na karniszach to ręce mi odpadają

A gazony - brrrr, żebyś Ty wiedziała (a może wiesz?) ile ja postów w ich obronie napisałem...

Dziękuję za słowa otuchy, przydadzą się każde

Coś mi tam przemknęło, że walczyłeś o nie jak lew, ale takie życie. Ja też już tak miałam )
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:25, 17 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebek, gdzie masz te dalie w wodzie? Szukam

Nula napisał(a)
Szefowo na str1438

Dziękuję za szybką reakcję

Zdjęcie słabo wyszło, ale efekt jest świetny - bez żwirku może byłoby bardziej powściągliwie jak lubię, ale te płatki szybko gniją i osad siada na mnie misy - już nie pierwszy raz mam je w takich warunkach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:22, 17 wrz 2014

Do góry
Sebek Ty mi zawsze pomagasz to ja już za Ciebie odpowiedziałam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:21, 17 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Witam sąsiada zza mniedzy Bywam od Ciebie od czasu do czasu. Super masz ogród, zarośnięty tak jak lubię, ale to pewnie wiesz Jestem pod wrażeniem mycia okien, prasowania firan i uroczych kompozycji wodnych z dalii - Twoich ulubionych. Hortensje przy wejściu do domu o niebo lepsze od wcześniejszych gazonów
A studiami się nie martw. Dasz radę i będzie super

Przy sprzątaniu odpoczywam - choć potem jak wiszę na karniszach to ręce mi odpadają

A gazony - brrrr, żebyś Ty wiedziała (a może wiesz?) ile ja postów w ich obronie napisałem...

Dziękuję za słowa otuchy, przydadzą się każde
Ogród u stóp klasztoru 22:15, 17 wrz 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Kochani jestem wykończona . pisze tylko że Sebek powiedział że bez planu najlepiej wychodzi ...pomysły przyszły same .będziecie zaskoczeni co wymyśliłam .
a co znowu wymyśliłaś
Ogród u stóp klasztoru 22:13, 17 wrz 2014

Do góry
Kochani jestem wykończona . pisze tylko że Sebek powiedział że bez planu najlepiej wychodzi ...pomysły przyszły same .będziecie zaskoczeni co wymyśliłam .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:09, 17 wrz 2014

Do góry
Sebek, gdzie masz te dalie w wodzie? Szukam
Borówcowy raj 22:00, 17 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Wyjątek podkręca regułę

A z bukszpanami dobrze kombinujesz... Ale może warto im zrobić oprysk prewencyjny i wtedy przesadzić? Ryzyko zachorowania reszty powinno się zmniejszyć...

Już zrobiłam Sebek, ale jeszcze się bojam. Bo gdyby mi ta największa kula zachorowała, to nie wiem co bym zrobiła. Mam ją 12 lat.
Borówcowy raj 21:59, 17 wrz 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)

Jagodo, normalnie tnę, choć M. mówi, że mam rękę Nożycorękiego . Szałwia była późno sadzona, a lawenda rośnie razem z chorymi bukszpanami. Rozumiecie to? Lawenda, która uwielbia ciepło. U mnie wilgoć, a ona wypiera bukszpany, wszystko im zasłania i zdrowa jest. Dziwne.

Wyjątek podkręca regułę

A z bukszpanami dobrze kombinujesz... Ale może warto im zrobić oprysk prewencyjny i wtedy przesadzić? Ryzyko zachorowania reszty powinno się zmniejszyć...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:56, 17 wrz 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Świetne!

A jakby jeszcze przyciąć to zdjęcie to idealne na avatarek by było - Danusia obejmująca opieką polskie ogrody
Borówcowy raj 21:52, 17 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Kocham Twoje kule Danica A woda Cię zalewa czy tylko deszczowa nie wsiąka? U mnie na szczęście spadek terenu...

Woda gruntowa wysoko, dalej rów z wodą i teren lekko opada. Poza tym cień 80% w ciągu dnia. To jest chyba to, że bukszpany chorują. Tylko w tym pasie przy płocie. To jest bardzo ciekawe i nie mogę dociec dlaczego. Zastanawiam się, czy jak przesadzę bukszpana, który chorował blisko tych nie chorych to czy one się mogą zarazić? Głupie pytanie, ale poprzesadzałabym. Boję się jednak, że te zdrowe też za jakiś czas będą chore.
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 21:48, 17 wrz 2014

Do góry
Pięknie! I te trzewiki w turkusowym kolorze, pasowałyby mi do poduszek w salonie A tak na serio to nie myslalas o macie na płot? Może byłoby przytulniej?

Po cebule musisz wybrać się do L, bo ostatnio rzucili i dziewczyny juz ogoliły kilka tych sklepów Ze o Janinie nie wspomnę!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:38, 17 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Pozdrawiam.

Jestem zauroczony tą rabatą, jest taka lekka i niewymuszona U siebie też tak chciałem zrobić bylinówki, ale mój charakter i ilość łopat mi na to nie pozwoliły Dobrze, że mamy forum to chociaż wirtualnie sobie pochodzę kolo takiej rabaty
Borówcowy raj 21:29, 17 wrz 2014

Do góry
Kocham Twoje kule Danica A woda Cię zalewa czy tylko deszczowa nie wsiąka? U mnie na szczęście spadek terenu...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:25, 17 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ten zielony dębowy ludzik to dobry duszek ogrodu Spodobał mi się, ale jeszcze nie ma swojego stałego miejsca, przez okno na nas patrzy

Przy mnie prezentował się świetnie Macham Danusiu, cały dzień przeżywam Twój występ Az musiałem popracować w ogrodzie, nim go zostawię będzie zrobiony na tip top
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:05, 17 wrz 2014

Do góry
Czekamy niecierpliwie na efekty prac
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:24, 17 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cały mój ogród ma 500 m2 minus dom, wydaje się że nieco więcej niż podał Sebek, dom mniej zajmuje niż 320 m. Chyba chodziło o całą powierzchnię a nie same rabaty?
o i masz odpowiedź z wiarygodnego źródła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:20, 17 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród Danusi ma 250 metrów kwadratowych plus hidcotowa o długości 50 metrów
Ana chyba pisała, że ma 900 metrów? Ale na pewno to potwierdzi lub odwrotnie

Cały mój ogród ma 500 m2 minus dom, wydaje się że nieco więcej niż podał Sebek, dom mniej zajmuje niż 320 m. Chyba chodziło o całą powierzchnię a nie same rabaty?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies