Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Jagodaa 21:21, 17 wrz 2014

Nie mogę się napatrzeć na Twoje Danici. Monika, one idealnie wyglądają, jak Ty to robisz?

Mnie ani szałwia, ani lawenda nie kwitnie powtórnie.
leon60 21:26, 17 wrz 2014

Jak ja lubię Twój ogród pięknie jest a z liśćmi doskonale Cię rozumiem bo mam w sąsiedztwie ogromne topole, wierzby i jesiony... już się zaczyna...
Sebek 21:29, 17 wrz 2014

Kocham Twoje kule Danica A woda Cię zalewa czy tylko deszczowa nie wsiąka? U mnie na szczęście spadek terenu...
Borbetka 21:52, 17 wrz 2014

Sebek napisał(a)
Kocham Twoje kule Danica A woda Cię zalewa czy tylko deszczowa nie wsiąka? U mnie na szczęście spadek terenu...

Woda gruntowa wysoko, dalej rów z wodą i teren lekko opada. Poza tym cień 80% w ciągu dnia. To jest chyba to, że bukszpany chorują. Tylko w tym pasie przy płocie. To jest bardzo ciekawe i nie mogę dociec dlaczego. Zastanawiam się, czy jak przesadzę bukszpana, który chorował blisko tych nie chorych to czy one się mogą zarazić? Głupie pytanie, ale poprzesadzałabym. Boję się jednak, że te zdrowe też za jakiś czas będą chore.
Borbetka 21:53, 17 wrz 2014

leon60 napisał(a)
Jak ja lubię Twój ogród pięknie jest a z liśćmi doskonale Cię rozumiem bo mam w sąsiedztwie ogromne topole, wierzby i jesiony... już się zaczyna...

No rady nie daję. Są wszędzie. Nawet mogą do kawy wpaść, pijąc ją na tarasie .
Borbetka 21:55, 17 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na Twoje Danici. Monika, one idealnie wyglądają, jak Ty to robisz?

Mnie ani szałwia, ani lawenda nie kwitnie powtórnie.

Jagodo, normalnie tnę, choć M. mówi, że mam rękę Nożycorękiego . Szałwia była późno sadzona, a lawenda rośnie razem z chorymi bukszpanami. Rozumiecie to? Lawenda, która uwielbia ciepło. U mnie wilgoć, a ona wypiera bukszpany, wszystko im zasłania i zdrowa jest. Dziwne.
Borbetka 21:56, 17 wrz 2014

Aneczka napisał(a)
Szok jaki porządek, begonia piękna, z daleka myślałam że to biała róża orywowa

Aneczko, polecam tę begonię. Tę pełną. Uwielbia cień.
Borbetka 21:56, 17 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Borbetko, jeżeli chodzi o liście, też tak mamMieszkam z dala od drogi w polach, ale drzewa też rosną i to jeszcze topoletak więc teraz mam liście, a wcześniej białe kłębkiA na środku ogrodu rośnie czereśnia i też już gubi liście

Doniu, narzekać nie będę, ale nie ma efektu porządkowego. Ja go lubię tak w normie, nie żeby żadnego liścia. Ostatnio jednak są ich setki każdego dnia.
Borbetka 21:57, 17 wrz 2014

Tusiala napisał(a)
Prześliczne każde zdjęcie i każdy zakątek Moniko
Jak często tniesz te Danici? Drzewa w sadzie nie wygladają, że wsadzone co 2 metry. Zawsze czekam na więcej fotek

Tusialko drzewa sadzone może co 1 i 1/2 metra z tendencją do zwężania. Danicę tnę dwa razy w sezonie.
Borbetka 21:58, 17 wrz 2014

reniutek napisał(a)
Moniko, dziekuję za kolejną porcję zdjęć. Begonia i szałwie wspaniale-)))

Reniutku - dziękuję i pozdrawiam.