Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Sebek 21:59, 17 wrz 2014

Borbetka napisał(a)

Jagodo, normalnie tnę, choć M. mówi, że mam rękę Nożycorękiego . Szałwia była późno sadzona, a lawenda rośnie razem z chorymi bukszpanami. Rozumiecie to? Lawenda, która uwielbia ciepło. U mnie wilgoć, a ona wypiera bukszpany, wszystko im zasłania i zdrowa jest. Dziwne.

Wyjątek podkręca regułę

A z bukszpanami dobrze kombinujesz... Ale może warto im zrobić oprysk prewencyjny i wtedy przesadzić? Ryzyko zachorowania reszty powinno się zmniejszyć...
Borbetka 21:59, 17 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Pułapki na osy i ja muszę chyba zrobić, bo na tarasie sie nie da czasami usiąść.. ciekawe czy Pszczółki nie wpadają tam.. bo jak wpadają.. to trudno.. niech osy grasują.

Zazdroszczę pięknej bergenii moje jakoś nie chcą u mnie rosnąć

A sprzątania sadu nie zazdroszczę.....

Pszczoły tam nie wpadają. Podobno domieszka octu to zapewnia. I faktycznie mam te pułapki już ze 4 lata i ani jednej pszczółki tam nie było. Same osy i szerszenie. Byłoby mi smutno. Pszczółki rabotają na szałwi, lawendzie i czym się da kwitnącym. Lubię na nie patrzeć.
Borbetka 22:00, 17 wrz 2014

Sebek napisał(a)

Wyjątek podkręca regułę

A z bukszpanami dobrze kombinujesz... Ale może warto im zrobić oprysk prewencyjny i wtedy przesadzić? Ryzyko zachorowania reszty powinno się zmniejszyć...

Już zrobiłam Sebek, ale jeszcze się bojam. Bo gdyby mi ta największa kula zachorowała, to nie wiem co bym zrobiła. Mam ją 12 lat.
Zielona 23:01, 17 wrz 2014

Ależ się rozpisałaś A fotki gdzie? Ja czekam na Twojego buka, bo nad swoimi wciąż dumam. Jak się sprawuje? Już schną mu liście, czy trzyma kolor?
Donia72 23:50, 17 wrz 2014

Borbetkoja tez nie lubię tych liścimój mąż cały czas chodzi i je zbiera
Borbetka 10:24, 18 wrz 2014

Zielona napisał(a)
Ależ się rozpisałaś A fotki gdzie? Ja czekam na Twojego buka, bo nad swoimi wciąż dumam. Jak się sprawuje? Już schną mu liście, czy trzyma kolor?

Fotki dopiero co wrzucałam. Czasu mi brak. Buka coś żarło, ale się uspokoiło. Na razie malutki, muszę czekać.
Borbetka 10:24, 18 wrz 2014

Doniu, odkurzacz do liści to dobre urządzenie do tego.
Donia72 10:37, 18 wrz 2014

Oj, przydałby się
Zielona 11:05, 18 wrz 2014

Borbetka napisał(a)

Fotki dopiero co wrzucałam. Czasu mi brak. Buka coś żarło, ale się uspokoiło. Na razie malutki, muszę czekać.

Wiem, wiem, droczę się z Tobą, bo znam Twoje podejście

Zanim kupię swoje buki, chyba podjadę do Ciebie obejrzeć. W necie nie ma wielu informacji na temat tej odmiany.
Tusiala 11:41, 18 wrz 2014

Moniko a zrobisz wizytówkę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies