Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 20:23, 17 wrz 2014

Bozenka06 napisał(a)
Bardzo proszę o odpowiedź , ciekawi mnie ile m2 ma ogród pani Danusi -twórczyni ogrodowiska i ile pani Ani ?Widziałam ogród p.Danusi w tv -wydaje się bardzo mały, a może takie jest tylko moje wrażenie
pozdrawiam
Bożena

Ogród Danusi nie był pokazany w całości w tv, nie pamiętam jaką ma powierzchnie.
Moja działka (cała) to prawie 900m. Dzięki linii rabat ogród na zdjęciach wygląda na dużo większy. Ci którzy byli u mnie, pierwsze słowa które powiedzieli to kurcze ale on mały, na zdjęciach wydaje się większy
ana_art 20:24, 17 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)

Cały mój ogród ma 500 m2 minus dom, wydaje się że nieco więcej niż podał Sebek, dom mniej zajmuje niż 320 m. Chyba chodziło o całą powierzchnię a nie same rabaty?
o i masz odpowiedź z wiarygodnego źródła
Gardenarium 20:26, 17 wrz 2014

Dom zajmuje mniej niż 100 m, bo dwa piętra mają 180 m więc w obrysie podzielić na pól wyjdzie mniej.

Instagram Ogrodowiska
justajusta 20:45, 17 wrz 2014

Ana piszesz o wzbogacaniu gleby biohumusem, to jest ten środek w płynie z taką nazwą na opakowaniu,czy też rosahumus? Pytam, bo u mnie też ziemia piaszczysta i VI klasy. Jak go stosujesz?
Madzenka 21:07, 17 wrz 2014

Posta mi wcięlo... Moźe i dobrze Serwer dzisiaj szaleje z powodu sukcesu Danusi
ana_art 21:10, 17 wrz 2014

justajusta napisał(a)
Ana piszesz o wzbogacaniu gleby biohumusem, to jest ten środek w płynie z taką nazwą na opakowaniu,czy też rosahumus? Pytam, bo u mnie też ziemia piaszczysta i VI klasy. Jak go stosujesz?
tak, podlewam ziemie biohumusem, w ostatnim odcinku Maja pokazywała ten który stosuje, do tej pory rozrabiałam ten płyn w konewce z wodą i podlewałam całą ziemię... A teraz Maja pokazywała że biohumus ma taką konewkę którą podłącza się do węża coś na wzór 'magicznej konewki ' z Magicznej siły i leje się wtedy szybciej, wygodniej. Ziemia teraz wygląda zdecydowanie lepiej.
ana_art 21:13, 17 wrz 2014

Anita1978 napisał(a)
Piękny masz ogrod! Wpadam często choć po cichu....
Dopiero koniec lata a ja czekam już na twoje cebulowe!
Anita myśl o cebulowych trzyma mnie przy życiu zimą, bo jak ogólnie wiadomo, nie lubię zimy
justajusta 21:16, 17 wrz 2014

ana_art napisał(a)
tak, podlewam ziemie biohumusem, w ostatnim odcinku Maja pokazywała ten który stosuje, do tej pory rozrabiałam ten płyn w konewce z wodą i podlewałam całą ziemię... A teraz Maja pokazywała że biohumus ma taką konewkę którą podłącza się do węża coś na wzór 'magicznej konewki ' z Magicznej siły i leje się wtedy szybciej, wygodniej. Ziemia teraz wygląda zdecydowanie lepiej.

Dzięki za odpowiedź, już nie mogę z tym piachem, woda zamiast wsiąkać-spływa strużkami. Taką mam ziemię.
ana_art 21:17, 17 wrz 2014

Mirka napisał(a)
Danusię nagrałam dzięki Tobie bom też blondyna hihi

na tę chwilę to ja blondynka walcząca tzn z odrostem 1,5cm
ana_art 21:19, 17 wrz 2014

Benia napisał(a)
Witaj Aniu,
trafiłam tu zupełnie przypadkiem przedwczoraj szukając informacji o czosnkach ozdobnych i tak mnie wciągnęło, że prawie wszystko przejrzałam od początku... Bardzo interesująca lektura, jestem pod wrażeniem tego co zrobiłaś i jaki efekt osiągnęłaś. Naprawdę rewelacja i świetne źródła inspiracji
przede mną ogromna część do zagospodarowania wokół ogrodzenia, chciałam zapytać czy używałaś w swoim ogrodzie agrowłókniny czy bardziej agrotkaniny?
plan jest taki, że mają tam później rosnąć iglaczki, krzaczki i rośliny cebulowe, co radzisz użyć?

agrowłókninę mam tylko i wyłącznie tam gdzie kamyczki by te nie mieszały się z ziemią