Dziewczyny potrzebna pomoc Jaki miałybyście pomysł na wyłożenie tej ścieżki ?
dla przypomnienia, miała ona nawiązywać do tej :
Po jesieni upewniłam się ,że to bardzo kiepski pomysł.Liście, żołędzie spadające z dębów nie ma szans na utrzymanie tam porządku w kamyczkach.Nawet z moim nowym super odkurzaczem.
I teraz zastanawiam się nad płytami tarasowymi betonowymi. Czy będą tam dobrze wyglądać ? Aktualnie z tyłu jest drewno na podeście, na tarasie się robi ( nareszcie ) i grys w ścieżce jak na zdjęciu + opaska.
Zależy mi na rozwiązaniu łatwym w czyszczeniu oraz takim, które jestem w stanie samemu ( ew z pomocą Emusia ) zrobić. Może macie jakiś pomysł ?
Ela zdjęcia aktualne - jaśmin coraz bardziej rozkwita.
Daglezja Pendula z każdym rokiem ładniejsza a rosnąca obok Graceful Grace też ciekawa
to z tyłu wysokie i chude to jodła kalifornijska(przycinana) i zaszczepiona w połowie odmianą Argentea
Basiu, zrobię teraz takie małe streszczenie
Na początku była mowa o drzewku na wysokim pniu z towarzyskim systemem korzeniowym. Pod niego wybrałam pierwsze propozycje roślin Styl swobodny, bo zdecydowałaś się na rabatę bez żywopłotu.
Potem zdecydowałaś, że jednak będzie brzoza na wysokim pniu, o nietowarzyskim systemie korzeniowym Pod to drzewo zaczęłyśmy szukać roślin.
Teraz dziewczyny proponują Ci brzozę wielopniową. A Ty się jeszcze nie określiłaś. Zastanawiasz się też znów nad żywopłotem. Dopóki nie będziesz wiedziała na sto procent, jakie drzewo chcesz, dopóty nie ma sensu wybierać jakichkolwiek roślin. Pod brzozę wielopniową trzeba wybrać niższe rośliny, niż pod jednopniową.
Pod brzozą jeżówki dadzą radę na początku, ale po paru latach będą od niej uciekać
To nasza pierwsza donica betonowa. Jeszcze schnie. Odpadła górna część przy wyjmowaniu. Mąż dolepił brakującą część już poza szablonem .
Będą stały na postumentach takich jak na zdjęciu.
Do wydania mam nasiona petunii. Wszystkie nasiona zostały zebrane z gatunków wysianych z nasion kupnych, więc do końca nie wiem co z tego wyrośnie. Wszystkie te, które wysiały się same były bardzo podobne do oryginału i powtarzały cechy rośliny matecznej.
A tymczasem pokażę to, o czym Ci mówiłam. Że bluszcz też ma zwisnąć na murze garażowym (ale dopiero po zrobieniu fasady). I że brakowało mi elementu wyższego, tam w rogu jest hortensja szczepiona na pniu. I jest magnolia po prawej centralnie w rabacie.