Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szmaragdowy Zakątek 09:56, 03 sty 2019

Do góry
A po kolejnych kilku tygodniach…gdy już kurz remontowy opadł, zdemolowałyśmy jedną drabinę a dwa mopy do mycia podłóg, w czasie sprzątania uległy samoistnej destrukcji…
kuchnia

przedpokój

Szmaragdowy Zakątek 09:54, 03 sty 2019

Do góry
Święta, święta i po świętach.
Po szaleństwach sylwestrowych też już nóżki mi odpoczęły…zgodnie z obietnicą wklejam więc fotki remontowe.
Dla przypomnienia. Dawno, dawno temu…w czasach odległej przeszłości (czytaj: ma początku listopada) tak było….

…kilkanaście tabletek na krzyżabolenie później…

Te białe kafelki w łazience bezużytecznie tkwiły na ścianie, w czasie gdy ekipa remontowa poszła „wtrząsać” dostarczony właśnie catering (w postaci pachnącej, świeżutko ugotowanej pysznej pomidorowej), więc osobiście skułam je młotem udarowym…
No co… nudziło mi się, a że i tabletki antybólowe poczyniły swoją powinność, więc troszkę podziubdziałam sobie przy ścianie….ottt takie tam damskie robótki
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:31, 03 sty 2019

Do góry
Hmm, patrze na swoja i moja ma baaardzo niewiele platkow zabkowanych.Nawet na etykietce nie ma takich zabkow.
Dziwna sprawa.
Ogladam fotki z zeszlego roku. Piekny to byl rok hortensjowy.
...uDany ogród 09:28, 03 sty 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Danusiu,
Możesz mi jeszcze polecić jakieś fajne szkółki z naszej okolicy gdzie robisz zakupy i jesteś zadowolona?
Pisarzowice i Goczałkowice to wiadomo.

Jedyne co mi jeszcze do głowy przychodzi to Żurek w Świerklańcu i Szczepek w Łaziskach .
Reszta to małe punkty, ale czasami można kupić coś ciekawego.

...uDany ogród 07:31, 03 sty 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Dziękuję za kolejny cudowny spacer

Mam tylko jedną kalinę, ale tak się u ciebie na nie napatrzyłam wcześniej i teaz, że myślę, gdzie by im fajne miejsce znaleźć. Problem w tym, że w okolicznych szkółkach widuję tylko tę moją buldeneż

Kasiu cała przyjemność po mojej stronie Odpoczęłam, powzdychałam i znów coś tam planuję. Musimy w tym sezonie skończyć odwodnienie, czyli innymi słowy zlikwidować rowy Nie lubię ich...
U nas w szkółkach mnóstwo odmian, ale coraz trudniej mi zdobyć te które są na mojej liście chciejstw, bo mam już całkiem sporo odmian. Mam nadzieję, że w tym roku trafisz jakieś cacko!

...uDany ogród 07:25, 03 sty 2019

Do góry
Aldona40 napisał(a)
Dziękuję za piękny widok na dobranoc i zimowe też śliczne. U nas tylko przez chwilkę pruszył drobny śnieżek i szybko znikł. Jak ja bym chciała aby u nas było chociaż tyle śniegu, co u Ciebie Danuś, a tu nic tylko straszny wiatr.

Proszę bardzo
Lubię zimę, ale taka prawdziwą śnieżną a jakby jeszcze trochę mrozu było i słońce to już szczyt marzeń
U nas znów w nocy dopadało i wiało bardzo, ale to nic w porównaniu z tym co pokazują nad morzem.
Mamy strasznie niskie ciśnienie, głowa boli mnie praktycznie non stop. Dzisiaj mam dodatkowy powód, bo mój Dorosły Syn ma próbną maturę z polskiego, którego nie znosi...

To widoczek na dzień dobry

Ogrodowy spektakl trwa ... 01:27, 03 sty 2019

Do góry
mira napisał(a)

Ula - ściskam Cię za tak cudowną energię i mądre podejście do tematu suszy .

Podsumowanie czeka, czas na inną aktywność więc przyjemność musi poczekać.
Dla Ciebie trochę fioletów

Urocze fiolety

Najbardziej ciekawe dla mnie połączenie jarmużu z kłosowcem. Jakiej odmiany jarmużu szukać żeby był taki fioletowy? I do tego na dole jest chyba oregano. Cudowny klimacik kolorystyczny. Kłosowiec mi się w zeszłym roku wysiał

O nasionach czytam. Ja też stipę powtórzę, lobelię miałam marną ale zakamarki wypełniała

Pelargonie u mnie w odwodzie, do donic na południową stronę postanowiłam dać lawendę z trawą Amazon Mist, która się sprawdza idealnie do wszystkiego.
W ogródku emerytki 22:45, 02 sty 2019

Do góry
Muszelko, jak myślisz, czy trochę Twojego talentu fotograficznego nie przyszło do mnie?
Zrobiłam takie zdjęcie podwórka nocą.

A tu od strony ogrodu.

I nad Truskolasem mam prawie Śnieżkę

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:26, 02 sty 2019

Do góry
mira napisał(a)

A wymiana nasion ruszyła. Grzebaj.

Zagadka dla Ciebie.
Porobiłam sporo takich prostych dekoracji w doniczkach gałązki, bombeczki i takie białe renifery - z czego ?

Dobra, zgaduję że to są pomalowane na biało obskubane z igieł gałązki jodły, świerka?

Wymiana nasion - zobaczę, oczywiście.

Urocze Twoje dekoracje, a bombki instumenty były w sklepie z instrumentami w Krakowie, proste. Ale kto by przypuszczał, że tam...
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:08, 02 sty 2019

Do góry

nie mogę sobie przypomnieć nazwy tego iglaka - wygląda wspaniale i ma już co najmniej 50 lat
mnie zachwycił

i to koniec fotek jakie miałam przyjemność robić u Izy.

Wspominając ten cudowny czas, raz jeszcze przesyłam serdeczności i najlepsze życzenia - proszę przekaż R.

pozdrawiam
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:00, 02 sty 2019

Do góry

masz jakąś cudowną odmianę winorośli - teraz pobiera się patyki - zakopuje w ogrodzie i w marcu sadzonkuje

a ten daszek /niestety tylko takie mam zdjęcie / to cudowny element ogrodu
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:00, 02 sty 2019

Do góry
mira napisał(a)
Trochę się pospieszyli ale pewnie muszą sporo domów obejść

Zamiast u mnie powklejam Ci troszkę zdjęć ku pamięci
30 czerwca 2018 - cudowny czas u Izy

moja romantyczna dusza uwielbia takie zaproszenie na posesję

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/177/1776616/original.JPG[/img]

Cześć Iza

Dobrze, że Mircia wstawiła foty Chodzi mi taki po głowie od jakiegoś czasu. Chciałbym zrobić taki dookoła zagrody dla kur, zamiast zielonej siatki ogrodzeniowej.

Możesz mi coś więcej o nim powiedzieć? Robiliście go sami? W sensie gałęzie, czy konary były przez was ciosane, strugane? Czy gałęzie/konary muszą być do tego grube? Z jakiego drewna płotek został wykonany?

Widziałem tez takie tylko nieociosane, więc może by przyoszczędzić na pracy...

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:57, 02 sty 2019

Do góry

Ogródek Iwony II 21:56, 02 sty 2019

Do góry
Moniko, Basiu, Tereniu, dziękuję dziewczyny.
W tym roku życzę Wam jeszcze więcej chwil przetykanych złotą nicią szczęścia. Odwagi w planowaniu, wyrozumiałości dla roślin, spokoju ducha, gdy coś padnie, uschnie lub zgnije, uporu i wytrwałości w dążeniu do wyznaczonych sobie ogrodowych celów. Więcej powodów do radości w ogrodowym raju i miłości do tego, co zielone. Niegasnącego uśmiechu, kiedy zawitają motyle.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:53, 02 sty 2019

Do góry

trochę się ich bałam

ale uśmiech i wszystko łagodzi

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:51, 02 sty 2019

Do góry
Spotkanie na targach w Krakowie

i znów pełny bagażnik

Ogród przychodzili zwiedzać też sąsiedzi

Więcej gości i wyjazdów nie miałam. ale prawdę powiedziawszy nie miałam pojęcia, że aż tyle tego dobrego w minionym roku było
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:48, 02 sty 2019

Do góry

Ogródek Iwony II 21:44, 02 sty 2019

Do góry
Nadszedł Nowy Rok. Z nowymi marzeniami, nadziejami, planami. Witany uśmiechem, szampanem, fajerwerkami a momentami łezką, bo przecież w ten dzień bardziej czujemy, że jakiś pewien etap się kończy...

Mam wiele planów, postanowień, marzeń niekoniecznie ogrodowych.
Kiedyś Madżenka napisała: ogród skończony, a potem go ulepszała, poprawiała.
U mnie chyba będzie podobnie. Coś wypadnie, pojawi się coś nowego, albo rozmnożę to, co mi się sprawdza w ogrodzie.
Przez okres świąteczny odpoczywałam z rodzinką. Nawet nie zajrzałam do komputera. Kilka zimowych kadrów z ogrodu leżało do dziś w aparacie.
Święta mieliśmy białe. Na moment spadał śnieg.

Potem wszystko zmył deszcz. Dziś znowu napadało.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:44, 02 sty 2019

Do góry

pomidory sprytnie schowane pod dachem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies