Są pomalowane w całości ciężko stwierdzić z jakiego drzewa, ale brzozowe to to nie są.
W każdym razie gałązki są poprzyklejane tylko od góry, a pod spodem jest słomiany podkład owinięty białym materiałem.
Śliczny wianek. Tej wiosny tak się zachwyciłam czosnkami główkowatymi w ogrodach na Ogrodowisku, że sama posadziłam ich coś koło 200szt. Teraz będę miała w tyłu głowy, jakie piękne cuda można z nich wyczarować.
Też czekam Iwonko na Twoje aniołki. I czekam na natchnienie żeby samej zmusić do działań.
Pozdrawiam.
he he już go nie ma, poszedł z dymem, nie będę robić wianków ja w nerwach robię różne dziwne rzeczymałżonkowi się podobał, musiałam się na nim jakoś wyżyć to się na biednym wianku wyżyłamnawet mi jedna łza nie poleciała
U mnie wianek adwentowy był odkąd pamiętam.Były gałązki brzozowe, szyszki, czerwone kokardy i oczywiście świece. Pamiętam z jakim przejęciem Młody zapalał kolejne świeczki. Mamy już nie ma ale świeczki co roku zapalam i pamiętam jak nam dzieciakom tłumaczyła dlaczego warto podtrzymywać tradycję...
O jaka mocna grupa wsparcia cebulowego - czuję się uspokojona !
Na dodatek przywiozłam sobie od mamy sporo cebulek żółtego czosnku ozdobnego, ponoć odstrasza nornice, posadzę sobie przy żywopłocie grabowym, od strony gdzie moja działka graniczy z nieużytkiem i z nornicami mam tam problem.
Iwonka, masz niesamowitą energię Ja też sama maluję, ostatnio córci pokój Mam zamiar w przyszłym roku sobie sypialnię odremontować i zrobić tak jak mi się podoba, a nie tak na co pozwalały mi fundusze w chwili przeprowadzki
Dzień dobry Wczoraj odebrałem nadgodziny - i choć spieszyłem się na maraton, który opóźnił się zaledwie dwie godziny - dodatkowy czas spożytkowałem na... zresztą sami zobaczcie
Miałem niezły dylemat z której strony drzwi wywiesić wianek upolowany na giełdzie - po przeprowadzonej w myślach analizie SWOT wylądował po stronie wewnętrznej Właśnie na niego patrzę i to była dobra dezycja
Po drugiej stronie drzwi wianek, który znacie Od 2012 roku zresztą...