Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:45, 18 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
hihihi ja mówiłam o tych taśmach na rzep

Chyba trzeba dzisiaj do mnie drukowanymi literami mówić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:45, 18 kwi 2014

Do góry
iwonaz napisał(a)
III część i już ponad 1000 , zaznaczam by Cie nie stracić, bo czym bym się relaksowała przy kawie

Iwonko aby to przeczytać to kilka kaw potrzebujesz
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:56, 18 kwi 2014

Do góry
Iza ja bym zostawiła tego graba na forncie i go cięła geometrycznie. Będzie zwiewnie z brzozami i geometrycznie z kasztaltem rabat i formowanym grabem.
Brzozy za chwile, za momenciek bujną w górę i dopiero się będa wszyscy potykać. Ty przechodniom widoku nie zasłaniaj niech się goopie gapią

I wiesz coś mi się wydaje, ze koniec w tym roku zdekorowaniem wnętrz, tyś prawdziwa ogrodniczka !! Ty sie będziesz całe lato w rabaty gapić!!!

Wszystko pieknie wymyślone, poziomicą sprawdzone, wytyczone, Robert sie nawet zmieścił a i Ulfa inspiracje widze
Zmykam do grodu!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:50, 18 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
wczorajsza realizacja ... ja wiem to wcale nie wygląda ale ja kamyka tam nie postawię dopóki nie poczuję "to jest to " ... więc pustawo ...
yhm ... nie widać host ... i okrywowe jeszcze nie dokazują ... tawuła mam nadzieję zakwitnie ... bo tez nie co roku ma humor ...

]

Dementuje! Wygląda!

Iza pomiedzy kostrzewy nic bym nie sadzila bo już będzie za gęsto...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:38, 18 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
dlaczego ja nie kupiłam tych "egzotików" ??? ... już sobie przypomniałam ... bo się zgapiłam ... poprawić to muszę koniecznie ... bo są niesamowite ...

moje angeliki jeszcze zaciśnięte ... wstawiłam zdjęcia ... ... no beznadziejnie do takich obrazków jak u Ciebie to mam milę )))) ...

a tam zapomnieć o przelewie ... ja zapomniałam o dekoracjach wielkanocnych ... ja ! no masakra ... bywały lata, że miałam w poważaniu mniamanie a dekor musiał być a teraz ani jedno ... ani drugie tylko z grabiami latam ... i całkiem nieźle mi z tym

Iza brak exoticów koniecznie musisz jesienią nadrobić

U mnie zwykle dekoracje były na drugim planie, tylko dzięki O sie ciut staram...
Ogród w skali mikro :) 12:37, 18 kwi 2014

Do góry
Moja woda zielona.....
Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 12:35, 18 kwi 2014

Do góry
Moga nie być jeszcze odpowiednio ukorzenione i pobieranie składnikow korzeniowych może być niewystraczające a na dodatek nawozy mohpgą uszkodzić korzenie. Zrobiłabym im teraz oprysk dolistny pinivitem w odstępach dwutygodniowych. Ale niech się specjaliści od tuj wypowiedzą.
W Gąszczu u Tess 12:33, 18 kwi 2014

Do góry
Tesiu oddaj wicokrzew siostrze.... Bo owszem ładny ale uubieniec mszyc... Pozbyłam się ich z ogrodu...

Ucieszyłaś mnie informacją o tym, że nicienie zadziałały na opuchlaki, jupijaj!

Tulipanki muszą mieć slońce, nie wiedzialam, że to miejsce , w ktorym nie mialy pąków nie jest słoneczną rabatą. Bez słońca i nawożenia będa marne. Zatem nawoź je teraz florowitem a po kwitnięciu wykop i przesadż jesienią na słoneczną rabatę.
Ogród Magdalenka 12:29, 18 kwi 2014

Do góry
Ja też przekonuje M do koszenia trawki teraz.....
Postawić trawkę nad i... 12:27, 18 kwi 2014

Do góry
A dlaczego dzisiaj nie można dzisiaj trawy kosić?

A fachowcy od nawadniania to tacy rozchywtywani są, że dopiero sierpień?
Co z tym ogródeczkiem począć 12:24, 18 kwi 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Tulipanki już zaczynają kwitnąć

A w szafirkach jestem zakochana

O tu widać moją nową trawkę

Śiczna ta rabatka i dekoracje śliczne.
Czy latarenki czymś malowałeś bo tak fajnie matowo wyglądaja? Moje całe zardzewiały, chyba kupie hammereita i je opryskam.

Ps. Do szafirków zapłałam miłością kilka lat temu i jesienią dosadziłam 500 szt. ... Polecam bo zachwycają i dosyć długo kwitna.

Czekam na Twoje tulipanki
Co z tym ogródeczkiem począć 12:18, 18 kwi 2014

Do góry
Obejrzałam moje evergold - niemal tak samo wyglądają jak Twoja trawka, mają długie listki. Ptasie łapki są bardziej zwarte, gęste i nie wypuszczają takich długich włosów i są ciemniejsze, mają szersze paski zielonego i wąziutkie białe.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:16, 18 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
uwierz są.... a donice są monotematyczne z racji dostępności roślin, ale mi się podobają. Dzisiaj byłam w szoku bo w ogrodniczym były już różności z jednorocznych u nas to niecodzienne w porównaniu do innych regionów

U nas jest pelno jednorocznych ale jakoś mi do wielkanocy nie konweniują... Zakupię w przyszly weekend.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:15, 18 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
gdzie???? u Madzenki chyba bo u mnie to masakra, chwaściory, trawnik nie może się zregenerować, liście zamiast tulipanów...

Ty Ana sobie z oczy te resztki trawki odsuń abyś rzeczywisty obraz sowjego ogrodu widziala!!! Jest pięknie
Wysprzątałam szafki w kuchni, odpoczywam orzy kawie u Ciebie. Potem wapdne do ogrodu a wieczorem upiekę ciasta. A i jeszcze malowanie jajek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:14, 18 kwi 2014

Do góry
Małgosiu klon jeśli nie ginnala to i tak piękny będzie
Pokaż plizz varelki albo chociaż napisz jak duże i za ile kupiłaś, ja sobie zwizualizuję Ja je kocham milością bezwarunkową i gdybym miał duuuużo kady roslyby u mnie wszedzie. Jak się nauczysz je rozsadzać to będziemy je mnożyć?

Do doniczek posadż coś co wytrzyma mała ilosć wody, rozchodniki to dobry pomysł, lubią się wylewać z doniczek...i jest szansa że nie uschną

Ps. Niektorym limki kwitły już w pierwszym roku po ukorzenieniu, ale kwiatki są malutkie. Posadż je do przechowalni a za rok posadzisz w miejsce docelowe
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:07, 18 kwi 2014

Do góry
I bardzo dobry pomysł z życzeniami u siebie, ja też tak zrobię, bo potem 10 stron życzeń w wątkach...
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:06, 18 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jak nie skomentować Muminka w kwiecie wiśni? Jak?

Lubię również takie praktyczne podejście do ogrodu: cisy zasłonią bajzlownik pod szklarnią typu taczka. Ta taczka musi gdzieś stać w pogotowiu do przewożenia "donic" z bylinami rabatowymi.

Podziwiam Cię Anek! Za myśl/pomysły, energię i udane ulepszanie.

Cisy mają opuchlaki? Trudny przeciwnik.

Zatem muszę posadzić jeszcze cisy aby zasłonić swoją taczke
A donice przed domem zasłaniają narzedzia ogrodnicze, które zawsze muszą być pod ręką. Zawsze, ale to zwasze, sekator i łopatka muszą byc pod ręką. Jak je ukryć?
Ogród z łezką 12:03, 18 kwi 2014

Do góry
Kindzia czyli dzisiaj gotowanie, sprzątanie i krzątanie.
Ja wyczyściłam wszystkie szafki w kuchni i planuję zarz jeszcze wpaść do ogródka
Kondziowy ogrod cz II 11:59, 18 kwi 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
nie jeszcze ich nie mam a szkoda juz bym mógł jeść jajka swoją a tak to figa i nie wiem czy w tym roku je bede miał bo trzeba zrobić przeróbki i zrobić wybieg a ja tego nie umiem bu bu bu bu

Kondzio i jak zniesiesz ten smród?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:50, 18 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo mi się podobają u Ciebie te żółtki.

Ewo mam żółtki i pomarańcze na zachodniej ścianie, mnogość przy tarasie kuchennym. Latem będa tu żółte liliowce i żółta austinka oraz pomarańczowe trytomy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies