Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:59, 02 lip 2014

Do góry
Kłosownica
No więc dziewczyny tak on wygląda po ulewnych deszczach (obfite ciągłe opady)i wietrze.

A tak wyglądała dziś rano (po jednym suchym dniu)

Widać że coś tam się podniosło ale szału nie ma.
Na dodatek znów leje.

Widać też że oka kwitnie to pewnie i dodatkowo kłopsy ciążą.

MAriusz Surowiński napisał żeby poczekać jak zakwitnie i ściąć, dać papu i zaraz powinna odrosnąć.
Tak zrobię.
Nie mam wyjścia.

A co dalej?
zawsze można ją wymienić na inny model
Czy się martwię i wkurzam?
Jasne, że tak!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:35, 02 lip 2014

Do góry
Zdjęcia - nie mam bo naprawdę nic się nowego nie dzieje. musicie mi na słowo uwierzyć

Kłosownica- jak mała uśnie to napiszę i pokażę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:34, 02 lip 2014

Do góry
D O N I C A
Ewa , Toszka to świetny pomysł, nawet nei pomyślałam o rozchodniku.
Magnolia-jak wpadniesz może rzucisz jakimś pomysłem? Wiesz żem ślepo w Ciebie wpatrzona
Madzia70- ta donica będzie pod chmurką, czyli deszcze będą podlewać, ale ja za bardzo nie mam ochoty latać tam z konewką dlatego napisałam że nie będzie podlewana (dodatkowo, ale deszczyk to tak).
Pszczółko- plastikowe NIET, wiem wiem że to był żart, taka miłośniczka natury jak Ty nigdy by plastikowego kwiotka nie dała. Z taką wrażliwością...

Juzia- beza była wyśmienita, aż tak że na jeden dzień porzuciłam dietę

Małgosiu z pętliczka- dzięki za wymiary
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:17, 30 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Marzenko- dzięki za info o hortkach

POdczytuję (ciągle-to oczywiste), piszę to bo tu szał różany.
Tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=73678&start=1036 jest testowany specyfik akurat na pomidory wymyślony ale stosowany m.in. na różach, warto poczytać: na stronie 81 nawet porównianie róż pryskanych tym środkiem i nie pryskanym

Dziękuję, poedukuję się
Ogród niby nowoczesny ale... 23:12, 30 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

gdzie mogę zobaczyć Magnolii zmagania z roślinnością????
nie jestem doinformowana:'(

Ewcia, Magnolia nie ma swojego wątku.
Wrzuca czasami doobra dusza fotki swojego ogrodu u Malkul i Agniechy973
A ostatnio u mnie pokazala ciachniętą seslerię.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:40, 30 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Baby moje kochane a pisałam żebyście poczekały do jesieni bo nie wiadomo jak z tą trawą będzie.

No to teraz zrobię burzę:
Dziś kłosownica jest brzydka, po deszczach leży i na dodatek jest już mega wilka i wysoka bo zaczyna kwitnąć. ja nie chcę takiej z kwiatostanmai.
Uzgodniłam z Panem M. Suiurowińskim że je zetnę i one powinny prędziutko odbić.
Wię doświaczalnei po deszczach zetnę kłosownicę.
Zobaczymy jak się to dalej potoczy.

I co checie zdjęcie żeby Was postraszyła?

To ja poproszę zdjęcia, bo mam zamiar zamawiać, to wolę widzieć jak to rośnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:16, 30 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=73678&start=1036 jest testowany specyfik akurat na pomidory wymyślony ale stosowany m.in. na różach, warto poczytać: na stronie 81 nawet porównianie róż pryskanych tym środkiem i nie pryskanym

Oj, Malkul - swego nie znacie, cudze chwalicie! Trzeba czytać nasze forum -Mazan już jakiś czas temu w Herbicydach (str.4) podawał ten przepis. I drugi - herbatka tymiankowa na mszyce.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:06, 30 cze 2014

Do góry
Toszka napisał(a)

Często mam na ciebie oko
dziś tylko od tego deszczu rozpisałam się po wątkach (eM śpi odkąd obiad pochłonął, Młode zajęte swoimi sprawami, to i głupawki dostałam i zaczęłam pisać zamiast podgłądać)

Ha ha...to fakt...widziałam jak tam u Malkul "rządzilyście"
U nas nie padało i nie pada...wręcz słoneczko świecilo....to i kulkowanie skończyłam.

Mojego eMa dziś nosilo nie wiedział co ze sobą zrobić. Czekamy na belki drewniane aby stelaż na huśtawkę zrobić...ale w tartaku jakaś maszyna padla i staneli z robotą to i mój stanął. Ale się nudził i marudził, że nie ma co robić ha ha...
Ogród niby nowoczesny ale... 21:50, 30 cze 2014

Do góry
Clemantis - Księżniczka jeszcze nie kwitnie...mam nadzieję, że jak Malkul dojedzie to specjalnie na jej przyjazd pokaże co potrafi

i rzut z góry na taras

i koniec zdjęć...na dziś
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:28, 30 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Nie pmaiętam czy chwaliłam Twoje podsumowanie dla Marzenki, ale czy tak czy nie to bez znaczenia bo ponownie go czytam i chwalę chwalę chwalę, brawo biję, głowę chylę

oj Gosia bo się zarumieniłam ... buźka

z tym kastingiem na kandydatów do donicy to wyśrubowałaś wymagania, że klękajcie narody ...
Pszczelarnia 20:18, 30 cze 2014

Do góry
Jarzmianki - dla Malkul i inne kwiecie - penstemon dla Gabisi:

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:50, 30 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Teraz lilie a za chwilkę królowa jezówek będzie nas czarowała
Na to czekam moja Anno

Zaczynają
To matka Twoich..

I inne... takie same tylko wzrost nie ten...
Secret Affair

Pikollino

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:11, 30 cze 2014

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:10, 30 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Leje jak z cebra
to może podumamy razem jakie roslinki zasadzić w donicy która stanie w części altanowo ogniskowe. będzie ona długa a wąska prostokątna. Musi to byc coś co wytrzyma bez podlewania i będzie pasowałao do całości i na dodatek fajnie jak by dało kolor, różowy lub biały.

takie cuda to tylko z sedum

(łatwa ta zagadka była )
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:07, 30 cze 2014

Do góry
Baby moje kochane a pisałam żebyście poczekały do jesieni bo nie wiadomo jak z tą trawą będzie.

No to teraz zrobię burzę:
Dziś kłosownica jest brzydka, po deszczach leży i na dodatek jest już mega wilka i wysoka bo zaczyna kwitnąć. ja nie chcę takiej z kwiatostanmai.
Uzgodniłam z Panem M. Suiurowińskim że je zetnę i one powinny prędziutko odbić.
Wię doświaczalnei po deszczach zetnę kłosownicę.
Zobaczymy jak się to dalej potoczy.

I co checie zdjęcie żeby Was postraszyła?

Mirelko- no właśnei ja się zakochałam w Twoim obrzuydliwym Kocurze i paskudnym psie. mój Sebcio również.
hihihihihi, ale mamy wstrętne gusta

MałaMi-Pszczółko-do do tojeści to wiecie- ten typ tak ma
rozłazi się i wile nie wymaga

I kochani moi , prosze nie pominąć mojego postu z projektowaniem nasadzenia w planowanej donicy .

Biala Pavlova siedzi już w piekarniku
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:38, 30 cze 2014

Do góry
Teraz lilie a za chwilkę królowa jezówek będzie nas czarowała
Na to czekam moja Anno
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:37, 30 cze 2014

Do góry
Tajemnicza Danusia. No nic poczekamy jak trzeba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:37, 30 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Tojeść od Małej Mi się szykuje

Lubi Ciebie
Z miłości do bukszpanów... 12:33, 30 cze 2014

Do góry
to twój domek widac w tle?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:15, 30 cze 2014

Do góry
Leje jak z cebra
to może podumamy razem jakie roslinki zasadzić w donicy która stanie w części altanowo ogniskowe. będzie ona długa a wąska prostokątna. Musi to byc coś co wytrzyma bez podlewania i będzie pasowałao do całości i na dodatek fajnie jak by dało kolor, różowy lub biały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies