Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 10:26, 30 cze 2014

Gabriela napisał(a)
Anka, taka zawierucha była, że aż połamała rośliny? No, nie ma nic gorszego w ogrodzie. Na zdjęciach tak bardzo tego nie widać, jak byś nie napisała, trudno by się było domyślić.
A u mnie spokojnie leje od wczoraj, rowy się napełniają wodą, ale bal. Możesz rzucić na nie okiem, bo zamieściłam, a jakże. Dzisiaj będą przypominać uregulowane rzeczki.

Rok temu w czerwcu też mi połamało

Pomponelle mają złamane wszystkie gałązki z kwiatami Te na dole tylko sie utrzymały Reszta była za ciężka jak na takie wiotkie gałązki i taki wiatr. U mnie na górce jest wygwizdów Donicę w oczku wodnym z pałka wodną przeciągnęło kilka metrów.. i zatrzymała się na liliach wodnych. Polowa kwiatostanów na katalpie połamana, ostróżki prawie wszystkie, akant leży, może sie podniesie częściowo, trochę lili, dobrze, że cześć zapalikowałam Róże uratowałam dzięki podporom od Ewy, ale nawet szałwie połamało.. Trudno taki żywot ogrodnika..

W glinę patyków nie wbiję, tylko stalowe pręty... i to po deszczach, a tych ostanie miesiące nie było, wiec mam wszytko niepodparte Przed telewizją pousuwałam moej stałę podpory bo wyglądały do niczego, a potem nei dało sie wbić

Mala_Mi 10:43, 30 cze 2014

baraga1904 napisał(a)
...podglądam pismo obrazkowe bo takie słoneczne i kolorowe...a Muminek cudny...
...u nas leje brrr...

U nas pokropiło.. i koniec... pochmurno i dalej na rabatach sucho
No to jakeiś lilie i uciekam..

Te chyba wstawiałam.. nie pamiętam..
Pieton

COCTAIL TWINS

Z ryneczku....

Mala_Mi 10:45, 30 cze 2014

I Lankony... dobrze, że jak zaczęło wiać podparłam je do prętów

Pszczelarnia 10:49, 30 cze 2014

Anek , no więc mój 'Graham Thomas' zachowuje się podobnie. Dostał lekkich falbanek i pąsów różowych na koniuszkach płatków.

Żałuję, że w wolne miejsca do samochodu nie zabrałam jeszcze troszkę więcej ziemi z Twojego ogrodu - piękna tłusta i trzymająca wilgoć.

Reszta PW.
malkul 12:38, 30 cze 2014

Teraz lilie a za chwilkę królowa jezówek będzie nas czarowała
Na to czekam moja Anno
Pszczelarnia 12:42, 30 cze 2014

Anno, wiatr nieznośny wieje. Podpory konieczne. Dzwonię do kowala.
Mirella 12:57, 30 cze 2014

Podziwiam, Lilie i Liliowce piękne
Pozdrawiam cieplutko
ana_art 13:16, 30 cze 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Anek , no więc mój 'Graham Thomas' zachowuje się podobnie. Dostał lekkich falbanek i pąsów różowych na koniuszkach płatków.

Żałuję, że w wolne miejsca do samochodu nie zabrałam jeszcze troszkę więcej ziemi z Twojego ogrodu - piękna tłusta i trzymająca wilgoć.

Reszta PW.
mój Graham też tak ma Ewa zdradź o co chodzi z tymi elementami metalowymi?
boguslawa_ma... 13:23, 30 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
I Lankony... dobrze, że jak zaczęło wiać podparłam je do prętów

Te lilie mnie urzekły u ciebie ,kupiłam 6 szt,jeszcze w pąkach,ale czy będą tak wielkie .
Mówisz że sucho u ciebie ,a u nas leje co dzień ,no ale dziś to już przesada
Magda_ 13:32, 30 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Z ryneczku....

ale fajne ujęcie Ci wyszło