Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w malinówkach 16:42, 07 mar 2024

Do góry
Tak było przed i po cięciu.

Za drzwiami do ogrodu... 16:09, 07 mar 2024

Do góry
anpi napisał(a)

Ula, wiosna się rozpędziła i zieleni i kolorów coraz więcej. Mam fotki z przed tygodnia, a teraz kwitnie już o wiele więcej. Trzeba gonić z cięciem, bo już ciężko gdziekolwiek nogę postawić w rabacie , by czegoś nie podeptać.

Ze wszystkich piękności ogrodowych, ten zakątek zachwycił mnie najbardziej. Przebiśniegi w duecie z konwalikiem tez chwytają za serce. Przepiękny duet w znakomicie dobranym pojemniku.
Gratuluję pomysłowości w przygotowaniu spotkania. Pełen profesjonalizm!
Za drzwiami do ogrodu... 16:02, 07 mar 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
...

Dzięki Patrycjo za relację, ogród Ani to jeden z moich ulubionych cudny ten puszysty bukiet no i uwielbiam te zakątki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:55, 07 mar 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
W każdym zakątku coś się dzieje , fajny masz układ ogrodu te alejki i zakamarki które tworzą też bym tak chciała

Klaudia, zajrzyj na pierwsze 4 strony mojego wątku. Zobaczysz, od czego zaczynałam.
Początkiem wizji był ten plan

Szary prostokąt to dom, czerwone kreski to okna. Szare maziaje to podjazd. Starałam się uzyskać ciekawy widok za oknem.
I zaczynałam z wiedzą, że trawnik jest najdroższym i najbardziej pracochłonnym elementem ogrodu. Ograniczyłam go, gdzie mogłam.
Ogród ozdobny jest niewielki. Rabaty wyspowe nieco maskują rozmiar, a jednocześnie trawiaste ścieżki są na tyle szerokie, że nie ma wrażenia ścisku.
Za kilka lat i u Ciebie będzie tak, jak sobie wymarzyłaś. Cierpliwości.
April podbija las... 14:51, 07 mar 2024

Do góry
April napisał(a)

Aprilku, nie zazdroszczę cięcia żywopłotu, dla mnie to straszna robota , ale efekt bardzo zadowalający, super.
Pięknie wyglądają w Twoim lesie białe ciemierniki, bardzo mnie też zaciekawił kolor listków tego bodziszka, śliczny.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:45, 07 mar 2024

Do góry
Młode sałaty w tunelu

Ciemierniki

Ptasi gaj 14:18, 07 mar 2024

Do góry
Dostałam takie szałwię Caradonne

A to mój wysiew szałwii omaczonej

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:05, 07 mar 2024

Do góry
Napisali maila że ze względu na warunki pogodowe przyspieszają wysyłki i startują 4go marca zgodnie z kolejnością składania zamówień.
Nie oprotestowałam więc przysłali

Po pracy zawieziemy je na działkę I poszuflujemy trochę zrębki
Kraina spełnionych marzeń 14:00, 07 mar 2024

Do góry
Udało mi się upolować choinę Gentsch White! Bardzo ładna sadzonka, 50 cm.

Plan jest taki, żeby w lecie postawić przy niej balię ocynkowaną z wodą i pistiami, dla zwiększenia wilgotności otoczenia, bo przez cześć dnia będzie w słońcu.
Za drzwiami do ogrodu... 13:37, 07 mar 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Ciekawym połączeniem były przebiśniegi z konwalikiem.

[/img]

Fantastyczne połączenie, takie eleganckie. Muszę koniecznie zgapić
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:57, 07 mar 2024

Do góry
Ogród wciąż mocno ażurowy, ale z każdym dniem przybywa zielonych akcentów. Mocno pozieleniała trawa.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:54, 07 mar 2024

Do góry
Forsycje Maluch kwitną słabo. Za mało mają słońca.

Pierwsze narcyzy. Pasują do dzikości brzozowego zakątka.

Brunnery też już widać.

świdośliwa

Zrębki jeszcze straszą świeżością, ale szybko nabiorą patyny.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:49, 07 mar 2024

Do góry
Ciemierniki wciąż cieszą oko. Wczoraj natknęłam się w markecie budowlanym na niedrogie sadzonki orientalnych; kosztowały ok. 20 zł. Dumam, gdzie by mogły rosnąć.

Kwitną turzyce pagórkowate

i runianka

Lada moment rozwiną się puszkinie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:44, 07 mar 2024

Do góry
Słoneczko wyszło na chwilę zza chmur. Wyskoczyłam zrobić fotki ku pamięci. Krokusikom za zimno. Skulone są.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:30, 07 mar 2024

Do góry
Zrębki jadą! Cały samochód poszatkowanych tuj... 250zł. Słaby towar ale lepsze to niż nic, będziemy podsypywać świeżo sadzone drzewa - owocowe i serby. Przynajmniej się to nie będzie tak zaparzać w grubszej warstwie (chyba)

Edit. Dobre zrebki, wiecej drewna niz zielonego. Za to wysypane na droge w zwiazku z czym musialam odwolac jutrzejszy transport I w weekend bedziemy taczkowac...

Za drzwiami do ogrodu... 12:25, 07 mar 2024

Do góry
Dziękuję za tak miłą gościnę. Miło było Was wszystkich poznać. Dopiero po wizycie na żywo mogłam lepiej się zorientować co gdzie się znajduje. U Ani już od progu przywitały nas kwitnące rzeczki krokusów.

Ciemierniki były tuż, tuż gotowe do rozkwitu.

Ciekawym połączeniem były przebiśniegi z konwalikiem.

Ilość ozdób na zabudowanym tarasie pozostawiała mega wrażenie dla odwiedzających.

Oprócz ciekawostek na tarasie, w ogrodzie też znajduje się wiele ozdób, dzięki czemu nawet zimą ogród ten jest ciekawy.

A taki kocio, podobny bardzo do mojego Puszysława, umilał mruczeniem czas.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 12:10, 07 mar 2024

Do góry
Angelika95 napisał(a)
Moja hortensjowa szkółka. Po 10 patyczków na słoik, nie za dużo? Reszta w rozsadniku wetknięta

Niezła produkcja eksperymentalnie czy do posadzenia?
April podbija las... 11:58, 07 mar 2024

Do góry
Agarkowe ciemierniki

Bodziszek Raven i zaczynają brunnery

Ogólny bajzelek

Trudno zdjęcie zrobić żeby nie pokazywać takich zaległości
Grzebiuszka ziemna 11:55, 07 mar 2024

Do góry
Agnieszka_Z napisał(a)
U mnie słychać różne ptaki, mam obok las. Za to nie jestem w stanie rozpoznać za dużo.
Piękne krokusy a jakie pracowite pszczółki.

Agnieszko fajnie mieć obok las, ja kawałem muszę dojechać, za to łąk i pół u mnie dostatek za to do jeziora z15 min. Cieszę się z tego co jest

pestka56 napisał(a)
U mnie brak słońca, więc choć coś tam kwitnie, to mało bzyczków i co bardzo mnie martwi nie pojawiły się trzmiele jak dotąd.
Ptaków mam masę i w ogrodzie i naokoło, bo las o jakieś 100 m, a za płotem wielka łąka.

Kasiu, no widzisz też jesteś bogata w naturę, te dzikie bzyczki chyba dopiero będą się wybudzać, moje osobiste już latają bo mąż ma kilka uli

Basiu Aniu - nie gryzie się surowego pyłku 2 łyżeczki na wieczór (zaczęłam od 1) trzeba zalać ciepłą wodą (można i jogurtem) i dopiero rano przecedzam przez siteczko (zdarzają się jakieś odnóża, skrzydełko) dolewam ciepłej wody i jest pyszne, przynajmniej dla mnie, ale lubię różne dzikie i ziołowe smaki A trzeba namoczyć żeby zmiękczyć w pyłku coś w rodzaju pancerzyka chitynowego, inaczej przelatuje przez jelita i nie czerpiesz z niego wartości.

Elisko, Basiu, Alu - tak krokusików nigdy dość

Aniu
, już po ptakach, czosnek podzielony, dostał trochę granulek, może się jednak pożywi i odwdzięczy
Na zakończenie dyskusji o wózkach ogrodowych, odciąża wszystko, stawy kolanowe, kręgosłup, stopy, można wyłożyć materacykiem

żródło: https://pl.pinterest.com/pin/20336635809665878/

April podbija las... 11:53, 07 mar 2024

Do góry

Polemonium zimozielone i coraz ładniej wygląda

Nie dość że nieliczne to jeszcze wysiały się w Kępie prosa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies