Ja też nie spotkałam, to moja własna kompozycja i na jej brzegu jest właśnie czerń. Czerń pasuje do limonki (tak mam w bukszpanowym), a tutaj pasuje do jaskrawych ale przygaszonych - burgundowych i srebrno-fioletowych liści.
Do czerni pasuje blady fiolet z kwiatów i róż mocny. Z tyłu mam tam jeżówki mocno- różowe.
No i dopadł mnie przedświąteczny nastrój . Takie dekoracje poczyniłam sobie. Tym razem wianek leżący
Kasiu, śliczny jelonek od Ciebie. Przemalowałam zwykłą bambusową podstawkę . A słoik wek udaje świąteczny świecznik
i mikro wianek
Co do przygotowań już wszystko dopięte na ostatni guzik...oby tylko pogoda dopisała.Młodzi sami wszystko zalatwiali u siebie w Olsztynie.Jutro jedziemy to zobaczymy i poznamy mamę zięcia
Danusiu, właśnie m.in. taką kompozycję miałam na myśli. Ma mocne akcenty kolorystyczne a zarazem jest subtelna i elegancka, trochę nostalgiczna, ale nie smutna. Nie spotkałam angielskiej rabaty podobnie skomponowanej. Może jeszcze za mało widziałam? Angielskie rabaty chociaż piękne i bez złośliwości, ale przy tej wyglądają przaśnie, pociejowo i pospolicie. Cóż, sprawa upodobań i gustu, ale i innego spojrzenia ... nieogrodniczego.
Ciekawa jestem, jak byś skomponowała rabatę zieloną, gdybyś mogła użyć dodatkowo tylko jednego koloru - czarnego. Wiem, że takiego nie ma chyba (poza bratkami i pierwiosnkami), ale jako czarny zakładam bardzo ciemne granaty, fiolety, bordo....
Nie rzucam wyzwania i nie proszę o poradę, ale czy jako Projektantka widzisz taką rabatę? Czy jest możliwe, by taka rabata nie była smutna? Ciekawa jestem Twojej opinii.
póżniej wstawię lepsze...to tak do zobrazowania narysowalam na oko..brzozy i derenie posadzone i ta wybrzuszona rabatka sadzona teraz więc można wiosną coś zmienić...Mają być przede wszystkim hortensje ,trawy ,cebulowe i byliny dla akcentu...a,i kolor biały i fioletowo-niebieski...iglaki i drzewka
coś w tym kształcie jak nabazgrałam ... i co o tym sądzisz?