Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wilczy ogród 18:48, 06 mar 2024

Do góry
W domu rosną przepikowane pelargonie ,papryki i bakłażany

w ogrodzie dojrzałam maleńkie listki brunery -rozczulają mnie te listeczki

coraz więcej różnych kwiatuszków się pojawia ,ale to najlepiej widać na kolanach i z lupą przy nosie
Wilczy ogród 18:39, 06 mar 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia Ty mnie w kompleksy notorycznie wpędzasz....

Sylwuś wolisz takie widoki

Ciemierniki od Ciebie są już takie

Mam jeszcze od Basi białe ,ale na innej rabacie i też niektóre zakwitły
u mnie ziemia ciężka ,gliniasta -nie służy ciemiernikom ,ale mam nadzieję ,że się zaklimatyzują i będą dorodniejsze

Buziaki
Wilczy ogród 18:34, 06 mar 2024

Do góry
Kordina napisał(a)

O Ty Madzio! Wręcz katalogowo to wygląda
Nie wspomnę już o bardzo estetycznym tarasie

Gdzie tam katalogowo

ominęłam rabatę od szklarni -wysiało mi się coś w kamyczkach i narazie szkoda mi plewić ,bo nie wiem ,czy to nie kosmosy lub czarnuszka
Wilczy ogród 18:28, 06 mar 2024

Do góry
Jak Kopciuszek wybieram kamyczki z przedogródka -przegonił mnie deszcz -nie wiem ,czy jutrzejszy dzień ( ostatni urlopowy ) pozwoli mi skończyć jutro ten ostatni ciężki kawałek prac
wykopałam prawie wszystkie bukszpany -zostały na jutro 2 małe i kamyczki za cisami ...

Z pod Klona też wykopałam zeżarte bukszpany

,wybrałam kamyczki i przesadziłam zdechłe rodki -w sumie to taka robota głupiego -bukszpany były brzydkie ,suche ,a te rodki też najlepiej nie wyglądaja -ale tu może mają szansę żyć -zawsze zdążę je wywalić ,jeśli im się nie polepszy

za ścieżką też wybrałam kamyczki i zaczęłam dosadzać runiankę
Mam nadzieję ,że jutrzejszy dzień będzie z gumy ,będzie pogoda i będę mieć dużo siły ,żeby zakończyć ten kawałek do końca

Dębowe zakątki 18:16, 06 mar 2024

Do góry
Aniu, dobrze, że córcia Ci co nieco przycięła. Ty się nie forsuj zbytnio bo prawą rękę nadwyrężysz.
Dobrze, że nie biadolisz. Jak się jest dobrej myśli , to szybciej wraca się do zdrowia i sprawności
Podziwiam, że z tą złamaną ręką dałaś radę przygotować ten wernisaż.
Miło mi było gościć na nim i podziwiać na żywo te wszystkie dzieła. Jeszcze raz gratulacje!!!Kępkę takich irysków chętnie widziałabym w swoim ogrodzie, lubię bordowy i czerwony kolor
Wilczy ogród 18:15, 06 mar 2024

Do góry
Magleska napisał(a)

O Ty Madzio! Wręcz katalogowo to wygląda
Nie wspomnę już o bardzo estetycznym tarasie
Wilczy ogród 18:14, 06 mar 2024

Do góry
Na tarasie dosadziłam do donic bratki i wykopane bukszpany z przedogródka ( te ,które jeszcze rokują jakiś wygląd ) tym sposobem kolejny kawałek odhaczony z listy prac

Na brudne doniczki nie patrzymy dopiero na zdjęciach zauważyłam ,że są brudne

Wilczy ogród 18:08, 06 mar 2024

Do góry
Skończyłam przygotowanie warzywnika do sezonu. posiane warzywka i rozsady w szklarni -zostały mi do posiania ,ale to dopiero pewnie końcem kwietnia ogórki ,melony i cukinie

Ziemia mocno siadła w skrzyniach ,a mój kompost jeszcze się nie przerobił -pewnie dopiero jesienią wyrównam te braki ziemi w nich

Za drzwiami do ogrodu... 17:42, 06 mar 2024

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Tworzycie super zgraną grupę ogrodniczek Tak trzymać dziewczyny
Rzeczka krokusowa urocza. Wymieniłaś tyle wykonanych prac, że nie uwierzę, ze nie masz porządku w ogrodzie

To forum, to fajna rzecz, tyle świetnych nowo poznanych osób. Mam to szczęście, że we trzy z jednego miasta poznałyśmy się właśnie tutaj na Ogr.

Ogarnięte z grubsza jest, ale do porządku który chciałabym mieć to jeszcze daleko

Ogród z koniczynką 17:23, 06 mar 2024

Do góry
Rumianka napisał(a)
Przedwiośnie w powijakach

U sąsiadów dalej jezioro

Płotek dostał nowe dekoracje

Sztaluga czeka kwiatowy obraz

Bardzo ładne przedwiośnie

Płotek fajniutki.
Ale sztaluga jest najlepsza. Suuper pomysł
Może i ja taką sztalugę z czasem sobie sprawię
Za drzwiami do ogrodu... 17:20, 06 mar 2024

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ania, ależ miałyście cudne spotkanie zazdraszczam pozytywnie i pozdrawiam

Zawsze możesz przyjechać!

Za drzwiami do ogrodu... 17:14, 06 mar 2024

Do góry
Alija napisał(a)

Aniu, przepiękna ta krokusowa rzeczka. Podziwiam Twoje wysiewy, bardzo profesjonalnie to wszystko wygląda. Ja w ogóle nie sieję, kiedyś próbowałam, ale po pierwsze nie mam miejsca, a po drugie koty nie pomagają

Krokusowa rzeczka już zmienia kolorystykę, ale przed brak słońca, krokusy nie rozkwitają, tylko stoją w pąkach
Mój ko jakoś nie skacze na parapety ( mam długie firanki- może dlatego) teraz mało go w domu, przychodzi tylko jeść i chce z powrotem na dwór
Anna i Ogród 2 17:09, 06 mar 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Posadziłam
Na razie wszystkie razem bo taki gęsty efekt mi się podoba

Bardzo ładnie.
Ostatnio znowu do mody wracają
Ogród w malinówkach 17:03, 06 mar 2024

Do góry
Posadziłem wszystkie graby, ale w biegu i do pracy. Ze 25 sztuk zapasowych wsadziłem na szybko do doniczek i jeszcze z kilkanaście zostało w wodzie. Pewnie było ich więcej.

A wyszło tak:

Sadzonki mają spokojnie 50-60 cm, a zdarzają się i wyższe. Niektóre były grube i rozgałęzione, a niektóre pojedyncze.

Teraz mam to samo co wszyscy, szkoda ściąć tak nisko jak chciałem. Chyba jednak zrobię 30 cm od ziemi?

Z powodu braku czasu nic nie przycinałem. Pytanie, czy zrobić to jak najszybciej jutro, czy przeczekać kolejne dwie noce z przymrozkami? Czy grabom to bez różnicy? Pąki i tak zielone.
Ogród prawie romantyczny 16:59, 06 mar 2024

Do góry
Napia napisał(a)
Przed Wami świdośliwa lamarcka. Na razie to niewielki krzew, ma może 70-80 cm. Chciałabym prowadzić ją jak drzewko wielopniowe. Nie chciałabym krzewu. I teraz pytanie do Was - jak mam ją przyciąć / przycinać, by osiągnąć zamierzony efekt? Z góry bardzo dziękuje za pomysły i podpowiedzi, bo w tej materii jestem zielona jak szczypiorek

A'propos szczypiorku - czosnek główkowaty panoszy się wszędzie

Systematycznie usuwaj wszystkie boczne gałązki do 1/2 wysokości. Górą będzie przyrastać, a Ty znowu usuwaj tak, aby ogołocone pieńki zawsze stanowiły 1/2 wysokości. Świdośliwy czasem wytwarzają nowe gałązki przy ziemi. Policz te, które już masz i pilnuj, aby nie było ich więcej niż 3-4.
Z tego, co widać na zdjęciu, to masz w tej chwili już dwa pieńki.
To zdjęcie mojej. Po zbiorze owoców zrobię jej cięcie letnie, tzn. nieco skoryguję jej wysokość tak, aby uzyskać efekt zgrabnej chmurki.

Za drzwiami do ogrodu... 16:43, 06 mar 2024

Do góry
agapant napisał(a)
Ania, dziękujemy za niespodziankę. Wiosna zawitała do Naszych ogrodów.

Cieszę się, że mogłam sprawić radość
Przebiśniegi przebiją wszystko
Magary Dramaty z Rabaty 15:40, 06 mar 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Kilka fotek (Lidka prosiła ):

Magarku, ależ masz pięknie wysprzątane, zazdraszczam , ja nadal w trakcie sprzątania.
Małymi krokami-Ogród Wioli 15:30, 06 mar 2024

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Jak marzec to brateczki i stokroteczki muszą być!

No i pięknie, też muszę się wybrać po bratki do donic przed wejściem, od razu inaczej to wygląda jak się wchodzi do domu
Ogród hortensjowo różanecznikowy 15:11, 06 mar 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
.

miejsce 5 pod migdałkiem hybrydowe

Monia, u Ciebie niczym w ogrodzie botaniczny, ciemierników cała kolekcja, przepiękne, chciałoby się zacytować
wszystkie zdjęcia.
Pozdrawiam.
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:40, 06 mar 2024

Do góry
Przyszło moje zamówienie z A...r..
Sadzonki w porządku ,zgodne z opisem.

Trzcinnik krótkowłosy
Szałwia Purple rain
Rozchodnik Mr Goodbud

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies