Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 14:43, 02 gru 2018

Do góry
teraz trawy chociaż są związane to ich tak szaleją na wietrze.

Ogród Małej Mi 2017 14:42, 02 gru 2018

Do góry
Czytam, ale odpowiem grupowo.. dziękuję za wizytę

Sylwia, mróz zacny, po oczku chodziłam..zamarznięte na kość

Ania Diabołek - u mnie ADHD mam ja i wystarczy.. a świat.. nie lubię.. i zawsze mnie przerażają.. bo nie lubię gotować (i nie umiem), koniec roku jest zawsze szalony bo wszyscy wszytko chcą do końca roku, a tu jeszcze święta wskakują.. nie wiadomo w co włożyć ręce..

Kasya - nie wiem dlaczego taki jest.. zawsze mi się wydawało że taki ma być Jak na razie to od dołu ucięliśmy dużo konarów, by łatwiej było pod nim chodzić. Widziałam w naturze tulipanowce, w tym dwa rosną blisko manie i są tez z szerokimi koronami. Zajrzałam o internetu i szczepione są wąskie, a mój w takim razie nie jest szczepiony Modny Bo teraz moda na nieszczepienie

Kasiek - bo my dwie szalone jeżeli idzie o przesadzanie

Adrianna - mi też na razie koteczki wystarczy tej co mam.. nie mam rodziny pod ręką, wiec nie mam komu powierzyć opieki jak wyjeżdżam, a z powodu pracy i zainteresowań co chwila gdzieś muszę wybyć.. Dlatego nie mam psa.. które bardzo lubię, ale ich nie zostawi samych w domu. Kot zostaje bez problemu nawet 2 dni, co najwyżej podrapane wszytko A na plusie jeszcze by się przydało.. trochę chociaż RH podlać muszę.. reszta ma sucho jak szlag.. liczyłam, że pdleję, ale nie zdążyłam ,a teraz woda wydmuchana z instalacji, a tak długich węzy do podlewania nie mam by sięgnąć od domu po całym ogrodzie.

Hanuś - raczej przypełzną... w pobliżu mam schronisko dla kotów.. wiec cała zgraja grasuje u mnie.. przygarnęłam czarną by odganiała inne , ale to inne raczej moją odganiają

Agnieszka W - bo jak się ma miękkie serce to trzeba mieć twardą d..

Basilikum radzimy i ogród i ja bo innego wyjścia nie ma. Ale czasami (często) mam po prostu dość wszystkiego..

Kwiaty we włosach 14:40, 02 gru 2018

Do góry
Aniu zapraszam kiedy tylko masz ochotę a co do widoków i krajobrazów, to lubię tam wracać chociażby przez fotki.
Dzisiaj u nas słonecznie, mroźno, wieje trochę ale idzie wytrzymać.

Kapustka jeszcze się trzyma i nie poddaje się.

kwiatostany budlei

i zawilca

i jeszcze powojnika

Lubię takie fragmenty.
Ptasi gaj 13:37, 02 gru 2018

Do góry
Po prostu we wszystkim trzeba zachować umiar

Elu
, sprawdziłaś tego świerka? Ja mam Brewera, ale nie sądzę, żeby ten twój to był ten, Za szybko rośnie.

Chcę wam u gościnnej Eli pokazać coś trawiastego (Ela, jakby co, to usunę). Może którejś z was przydadzą się te zdjęcia przy podejmowaniu decyzji o sadzeniu traw
To rabata ze znanego mi z fb ogrodu. Rośnie w nim 60 odmian traw Zdjęcia sprzed kilku dni.

Było o Pampasowej... Właściel ogrodu tak opisał zdjęcie:
"Pampaska... 4-letnia z tym, że w drugim roku prawie ją straciłem przez zaniedbalstwo... odratowana kwitnie znowu. Rośnie w gruncie 4 sezon"

Fajnie jest móc porównać różne trawy rosnące obok siebie:
"Od lewej widać m strictus... niewidoczna pennisetum, molinia, na środku dwa m gracilimus, następnie drugi od prawej m apache i zupełnie z prawej dwie pennisetum herbstzauber, biały pióropusz z lewej to m memory, a z prawej u góry m malepartus

"Pierwszy z prawej na dole m cabaret, z lewej pennisetum herbstzauber, nad cabaretem m purpurascens, za nim białe pióropusze m memory, dalej z lewej mieszanka, niewyraźnie widać, ale jest tam też rozplenica moudry, m george, m gracillimus, w tle giganteus i graziella"

Są też zdjęcia zbliżeń traw, ale nie wklejam, bo może się za bardzo u ciebie szarogęszę (szarogęsię )
Ogrodowe szaleństwo ... 13:19, 02 gru 2018

Do góry
Pochwalę się Wam budowlą styropianową jaką mój tata zrobił do oczka, żeby rybki miały cieplej.

Mam nadzieję że rybki przetrwają zimę. Dodam ze mój tata ma 83 lata i 4 zawały za sobą. Dla niego był to nie lada wyczyn. Twierdzi, ze szkoda mu rynek, więc wymyślił takie coś.
Pamiętajcie o ogrodach 12:32, 02 gru 2018

Do góry

Wojciech Młynarski

Krótko piszę, bo
niewiele tak o pani wiem,
mało tak o pani wiem:
wstaje pani wczesnym dniem,
zmierzchem chodzi z psem.

Krótko piszę, bo
dość listów pani co dzień ma
i niewiele o to dba,
że pod oknem pani cień,
długi cień - to ja.

Może jasna łza
na twych rzęsach drży,
może czekasz na,
na ten właśnie list?

Krótko piszę, bo
niewiele tak o sobie wiem,
bo co ja o sobie wiem?
Tylko to, że pani jest
jawą mą i snem!
Ptasi gaj 11:55, 02 gru 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
c.d.

Poniżej Memory dziwnie traci kwiatostany muszę obserwować

Ja tu nic dziwnego nie widzę
Przecież nasionka powinny kiedyś pofrunąć żeby roślina się rozsiała
Wszystko zależy od fazy i stanowiska oraz pogody
Takie są moje obserwacje
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:23, 02 gru 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Styropian wykorzystuję w różny sposób, jest łatwy w obróbce. Poniżej domki, które zrobiłam ze styropianu.
Twoja donica bardzo mi się spodobała, moja nie wyszła tak spektakularnie, dlatego nadal jest za garażem.

U Ciebie przed świętami można tyle drobiazgów oglądać podobają mi się te domki

Ogród przydomowy - Hosty 11:19, 02 gru 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Masz piękne drzewa, ach jak mi takich brakuje
A jakie plany na nowym terenie?

Dzięki,
Posadziłem kilka ambrowców, platanów i grujeczników. Napewno ogród a może jakaś mała szkółka. Młody sad.
Hippeastrum - Amarylis 10:05, 02 gru 2018

Do góry
Witam wszystkich,
doczekałam się pąka mojego amarylisa (hippeastrum?), z tym że najpierw wyrosły dwa liście (ponad półmetrowe już teraz)ze środka cebuli. Zastanawiam się czy powinnam obciąć te liście?

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 09:56, 02 gru 2018
Do góry
ryska napisał(a)
Nie jest to górnolotne rękodzieło, ot kolorowanka dla cierpliwych ale może kogoś zaciekawi(w zestawie podobrazie, farby, pędzle, instrukcja kolorowania).
Moje AA80

A co to za zestaw? Wyszło ładnie
Torty artystyczne - dekoracje tortów 07:14, 02 gru 2018

Do góry
Zaczęłam taż zabawę z temperowaniem czekolady nie bardzo mi się udało ale do dekoracji pewnie użyję .

Torty artystyczne - dekoracje tortów 07:12, 02 gru 2018

Do góry
Pierwsze róze szykowane do tortu na sobotę.
RODOS - trochę inaczej 02:59, 02 gru 2018

Do góry
RODOS - trochę inaczej 02:51, 02 gru 2018

Do góry
RODOS - trochę inaczej 02:47, 02 gru 2018

Do góry
RODOS - trochę inaczej 02:45, 02 gru 2018

Do góry
Po podróży po Afryce Zachodniej ( Gambia, Senegal, Gwinea Bissau)

Kwiaty we włosach 00:03, 02 gru 2018

Do góry

Kwiaty we włosach 23:56, 01 gru 2018

Do góry

Kwiaty we włosach 23:51, 01 gru 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies