Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:58, 15 sty 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:54, 15 sty 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:54, 15 sty 2016

Do góry
Śnieg nieźle daje czadu, u was też? Zdążyłam wrócić przed nawałnicą.

Tradycyjne nawadnianie z ulepszeniem 15:07, 15 sty 2016

Do góry

Mnie swego czasu kwestia nawodnienia działki też zastanawiała. Mam wąską i długą działkę i po różnych przemyśleniach i rozmowach z ludźmi z branży zrobiłem bardzo podobnie jak pisała Gardenarium. Główna rura biegnie w ziemi, środkiem wzdłuż działki z kilkoma punktami czerpalnymi. I na takim punkcie jest założony dwójnik. Jedno przyłącze jest wolne i w każdej chwili mogę podpiąć kilkumetrowy wąż. Do drugiego przyłącza jest podłączony drugi wąż pełniący funkcję linii kropelkowej. Kupiłem podpórki do łat(to się stosuję w dekarstwie) które wbiłem w ziemie. I na tym leży wąż, kilka centymetrów nad ziemią. Oczywiście każde przyłącze ma swój kurek. Poza tymi podpórkami, reszta to kupienia.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:06, 15 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja z kolei muszę pogodzić to, że zasłony będą, ale nie mogę zasłaniać, bo mam cień i drzewa wchodzą do domu. Lecem

Pogodzić? Będzie pięknie! Dobre zmiany wychodzą na lepsze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:00, 15 sty 2016

Do góry
MariBere napisał(a)
To ja też czekam na zdjęcia z efektem nowych koncepcji.

Też nie mam zasłon i muszę coś wymyślić, żeby czasem zasłonić okna przy zbyt mocnym słońcu.

Ja z kolei muszę pogodzić to, że zasłony będą, ale nie mogę zasłaniać, bo mam cień i drzewa wchodzą do domu. Lecem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:39, 15 sty 2016

Do góry
Jezu, lecę się ubierać, bo papierologia ostatni dzień A ja w rosole.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:38, 15 sty 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Będą zasłony! Fajnie. Zbiorą przestrzeń troszkę, jak rama trzymająca obraz.

Nom, bo takie wszystko rozedrgane Dodatki pozdejmuję, kwiatków mniej.. zrobię porządek w dodatkach. Wczoraj pucowałam platery - aż błyszczą, widać?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:36, 15 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ta pani dekoratorka będzie wykonawcą? O nic się nie trzeba martwić, tylko podejmować decyzje? fajnie tak

Tak wyszło, panie szyjące uszyją, chociaż nikt się pewnie tego nie spodziewa, ale ja umiem szyć , szyłam sobie przez 15 lat, nawet płaszcze na ociepleniu i podszewce. Mama do tej pory chodzi w butelkowej zieleni. Obszywałam znajomych. Jak zaczęłam szyć rano, choćbym miała skończyć do następnego rana., to siedziałam. No i był nowy ciuch Nie jadłam, nie spałam, a bluzka była na rano

Ale moja zabytkowa maszyna Singer po śmierci Taty - niestety nie ma kto konserwować i obecnie stoi zapomniana
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:32, 15 sty 2016

Do góry
Monic napisał(a)
Zawsze mi brakowało u Ciebie tylko tych zasłon w oknach, bo wnętrze piękne. Firan tez nie zakładam u siebie, bo lubię patrzeć na świat. Zasłony z kolei są eleganckie i dodają przytulności. Dobra decyzja.
Jaki kolor zasłon wybrałaś? Z jakiej tkaniny?

Złamana biel, surówka jedwabna, marszczenia kielichy jakieś, karnisza nie będzie widać, bo krótki karnisz będzie tylko z boku, nad oknem nie będzie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:31, 15 sty 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
ja u siebie też planuje zasłony tylko i wyłącznie jako walor dekoracyjny bo mam rolety zewnętrzne bez firanek sobie nie wyobrażam mieszkać za bardzo razi mnie światło i jest dla mnie jakoś łyso

Też będą takie do wiszenia, jak to Pszczółka idealnie ujęła, ramy do "obrazu".
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:30, 15 sty 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ha nie tylko Sebek ma nowe mam i ja

Koniecznie zapodaj link, muszę zobaczyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:29, 15 sty 2016

Do góry
anna_rawska napisał(a)
Oj , gratuluję! Nie wiem co napisać, cieszę się z Twojego sukcesu. Takie wyróżnienie to na prawdę coś ! Gratuluje.

O czym myślisz? Bo nie wiem Aktualnie czy wstecz?
Zielono zakręcona 10:19, 15 sty 2016

Do góry
Jakże ślicznie masz w warzywniku i szklarence z pomidorami Moja szkoła ??
Pszczelarnia 02:01, 15 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie ograniczaj ilości gatunków, nie ma takiej potrzeby w twoim przypadku. Klucze kolorystyczne zastosuj, przemyśl przechodzenie kolorów w trakcie spaceru. Niektóre kompozycje ulepszaj. Np tutaj. Kolor powojnika zdaje się być zbyt subtelny dla tych akurat rózowych kwiatów

Gardenarium napisał(a)
Nie ograniczaj ilości gatunków, nie ma takiej potrzeby w twoim przypadku. Klucze kolorystyczne zastosuj, przemyśl przechodzenie kolorów w trakcie spaceru. Niektóre kompozycje ulepszaj. Np tutaj. Kolor powojnika jest doskonały do wszystkiego, oprócz tej najbardziej różowej róży.

To ja już nie wiem,czy zbyt subtelny,czy doskonały ?
Pszczelarnia 01:42, 15 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie ograniczaj ilości gatunków, nie ma takiej potrzeby w twoim przypadku. Klucze kolorystyczne zastosuj, przemyśl przechodzenie kolorów w trakcie spaceru. Niektóre kompozycje ulepszaj. Np tutaj. Kolor powojnika jest doskonały do wszystkiego, oprócz tej najbardziej różowej róży.

Ostatnia róża po prawej to??????

Po takich widokach mam ochotę na jedno..... wziąć pług i orać.... i zaczynać od nowa. I jak nie chcieć więcej rabat bylinowych????????????
Pszczelarnia 23:40, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

"Przechodzenie kolorów w trakcie spaceru" - tak spaceru. Tak trzeba chłonąć kolory, niespiesznie.

Pszczelarnia 23:11, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale mnie nie słuchaj, ja nie mam nic do powiedzenia

Ławka w hortensjach - przecież to wzór z Twoich ogrodów?
I piękno hortensji (przed Ogrdowiskiem nie znałam hortensji bukietowych ani drzewiastych).

A o żywopłocie bukowym czerwonym rozmwiałyśmy na trawie pod dębami w Hatfield House:

A przedogródek?

A "Ogród marzeń"?

Pszczelarnia 22:40, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

jak sie nazywaja te niebiesko fioletowe kwiatki na dole ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:22, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przypadkiem wpadłam na Puławskiej po drodze do kilku wnętrzarskich firm..trzy dokładnie. No i wyszło coś przypadkiem

Sebek, najgorzej będzie, jak stwierdzę, że jednak lepiej bez zasłon

Najwyżej opchniesz komuś, nabywca na forum na pewno się znajdzie Cieszę się, że Cię sprowokowałem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies