Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:36, 15 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ta pani dekoratorka będzie wykonawcą? O nic się nie trzeba martwić, tylko podejmować decyzje? fajnie tak

Tak wyszło, panie szyjące uszyją, chociaż nikt się pewnie tego nie spodziewa, ale ja umiem szyć , szyłam sobie przez 15 lat, nawet płaszcze na ociepleniu i podszewce. Mama do tej pory chodzi w butelkowej zieleni. Obszywałam znajomych. Jak zaczęłam szyć rano, choćbym miała skończyć do następnego rana., to siedziałam. No i był nowy ciuch Nie jadłam, nie spałam, a bluzka była na rano

Ale moja zabytkowa maszyna Singer po śmierci Taty - niestety nie ma kto konserwować i obecnie stoi zapomniana
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:32, 15 sty 2016

Do góry
Monic napisał(a)
Zawsze mi brakowało u Ciebie tylko tych zasłon w oknach, bo wnętrze piękne. Firan tez nie zakładam u siebie, bo lubię patrzeć na świat. Zasłony z kolei są eleganckie i dodają przytulności. Dobra decyzja.
Jaki kolor zasłon wybrałaś? Z jakiej tkaniny?

Złamana biel, surówka jedwabna, marszczenia kielichy jakieś, karnisza nie będzie widać, bo krótki karnisz będzie tylko z boku, nad oknem nie będzie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:31, 15 sty 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
ja u siebie też planuje zasłony tylko i wyłącznie jako walor dekoracyjny bo mam rolety zewnętrzne bez firanek sobie nie wyobrażam mieszkać za bardzo razi mnie światło i jest dla mnie jakoś łyso

Też będą takie do wiszenia, jak to Pszczółka idealnie ujęła, ramy do "obrazu".
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:30, 15 sty 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ha nie tylko Sebek ma nowe mam i ja

Koniecznie zapodaj link, muszę zobaczyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:29, 15 sty 2016

Do góry
anna_rawska napisał(a)
Oj , gratuluję! Nie wiem co napisać, cieszę się z Twojego sukcesu. Takie wyróżnienie to na prawdę coś ! Gratuluje.

O czym myślisz? Bo nie wiem Aktualnie czy wstecz?
Zielono zakręcona 10:19, 15 sty 2016

Do góry
Jakże ślicznie masz w warzywniku i szklarence z pomidorami Moja szkoła ??
Pszczelarnia 02:01, 15 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie ograniczaj ilości gatunków, nie ma takiej potrzeby w twoim przypadku. Klucze kolorystyczne zastosuj, przemyśl przechodzenie kolorów w trakcie spaceru. Niektóre kompozycje ulepszaj. Np tutaj. Kolor powojnika zdaje się być zbyt subtelny dla tych akurat rózowych kwiatów

Gardenarium napisał(a)
Nie ograniczaj ilości gatunków, nie ma takiej potrzeby w twoim przypadku. Klucze kolorystyczne zastosuj, przemyśl przechodzenie kolorów w trakcie spaceru. Niektóre kompozycje ulepszaj. Np tutaj. Kolor powojnika jest doskonały do wszystkiego, oprócz tej najbardziej różowej róży.

To ja już nie wiem,czy zbyt subtelny,czy doskonały ?
Pszczelarnia 01:42, 15 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie ograniczaj ilości gatunków, nie ma takiej potrzeby w twoim przypadku. Klucze kolorystyczne zastosuj, przemyśl przechodzenie kolorów w trakcie spaceru. Niektóre kompozycje ulepszaj. Np tutaj. Kolor powojnika jest doskonały do wszystkiego, oprócz tej najbardziej różowej róży.

Ostatnia róża po prawej to??????

Po takich widokach mam ochotę na jedno..... wziąć pług i orać.... i zaczynać od nowa. I jak nie chcieć więcej rabat bylinowych????????????
Pszczelarnia 23:40, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

"Przechodzenie kolorów w trakcie spaceru" - tak spaceru. Tak trzeba chłonąć kolory, niespiesznie.

Pszczelarnia 23:11, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale mnie nie słuchaj, ja nie mam nic do powiedzenia

Ławka w hortensjach - przecież to wzór z Twoich ogrodów?
I piękno hortensji (przed Ogrdowiskiem nie znałam hortensji bukietowych ani drzewiastych).

A o żywopłocie bukowym czerwonym rozmwiałyśmy na trawie pod dębami w Hatfield House:

A przedogródek?

A "Ogród marzeń"?

Pszczelarnia 22:40, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

jak sie nazywaja te niebiesko fioletowe kwiatki na dole ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:22, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przypadkiem wpadłam na Puławskiej po drodze do kilku wnętrzarskich firm..trzy dokładnie. No i wyszło coś przypadkiem

Sebek, najgorzej będzie, jak stwierdzę, że jednak lepiej bez zasłon

Najwyżej opchniesz komuś, nabywca na forum na pewno się znajdzie Cieszę się, że Cię sprowokowałem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:45, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Najważniejsza dzisiejsza decyzja: będą w salonie zasłony . Już wreszcie się zdecydowałam i koniec

Do tego wnętrza zasłony pasują... ale dobrze, że nie będzie firanek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:40, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Metr, może więcej trochę.

A to fajnie ... bo mam mało miejsca Dziękuję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:37, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

chyba teraz mało kto ma firanki

niestety większośc je jeszcze ma...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:14, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

OOoooo, też tak pomyślałam, bo chyba teraz mało kto ma firanki. Pozazdrościłam Sebkowi, że ma nowe zasłony, ale to podejście pani dekoratorki zaważyło. Zobaczyłam, że podsuwa mi całkiem nowe koncepcje, o których nie miałam nawet pojęcia, że można tak zrobić. No i wczoraj była na pomiarach.

Ta pani dekoratorka będzie wykonawcą? O nic się nie trzeba martwić, tylko podejmować decyzje? fajnie tak
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:11, 14 sty 2016

Do góry
Metr, może więcej trochę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:10, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu A w jakiej odległości od siebie są posadzone te 3 stożki?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:48, 14 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Najważniejsza dzisiejsza decyzja: będą w salonie zasłony . Już wreszcie się zdecydowałam i koniec

Słuszna decyzja..z zasłonami będzie przytulnie
Pszczelarnia 19:29, 14 sty 2016

Do góry
Ale mnie nie słuchaj, ja nie mam nic do powiedzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies