Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 23:45, 14 sty 2016

Juzia napisał(a)

O mamuniu!!!!

Cudnie

Aparat troszkę podrasował
Mala_Mi 01:42, 15 sty 2016

Gardenarium napisał(a)
Nie ograniczaj ilości gatunków, nie ma takiej potrzeby w twoim przypadku. Klucze kolorystyczne zastosuj, przemyśl przechodzenie kolorów w trakcie spaceru. Niektóre kompozycje ulepszaj. Np tutaj. Kolor powojnika jest doskonały do wszystkiego, oprócz tej najbardziej różowej róży.

Ostatnia róża po prawej to??????

Po takich widokach mam ochotę na jedno..... wziąć pług i orać.... i zaczynać od nowa. I jak nie chcieć więcej rabat bylinowych????????????
Rench 02:01, 15 sty 2016

Gardenarium napisał(a)
Nie ograniczaj ilości gatunków, nie ma takiej potrzeby w twoim przypadku. Klucze kolorystyczne zastosuj, przemyśl przechodzenie kolorów w trakcie spaceru. Niektóre kompozycje ulepszaj. Np tutaj. Kolor powojnika zdaje się być zbyt subtelny dla tych akurat rózowych kwiatów

Gardenarium napisał(a)
Nie ograniczaj ilości gatunków, nie ma takiej potrzeby w twoim przypadku. Klucze kolorystyczne zastosuj, przemyśl przechodzenie kolorów w trakcie spaceru. Niektóre kompozycje ulepszaj. Np tutaj. Kolor powojnika jest doskonały do wszystkiego, oprócz tej najbardziej różowej róży.

To ja już nie wiem,czy zbyt subtelny,czy doskonały ?
siakowa 07:46, 15 sty 2016

butterfly napisał(a)
O tak, o mamuniu!!!!

I jeszcze to - mam nadzieje na taki łan ożanki

CFS może się schować
A ty mi Ewciu piszesz że ci słów zabrakło - co ja mam powiedzieć ?

ożanka mówicie?....no no...a ona wysoka rośnie..nie pokłąda się jak np. przetaczniki?
Pszczelarnia 08:59, 15 sty 2016

siakowa napisał(a)

ożanka mówicie?....no no...a ona wysoka rośnie..nie pokłąda się jak np. przetaczniki?

Ożanka jest siana z nasion od Vivy - rośnie jak szalona. Wysokość jak szałwi i seslerii. Ona się nie pokłada ale ma taka naturę pośrednią między kocimietką (tą sztywniejszą) a ......, u mnie tak się wywinęła od dołu ale od góry widać może kwiecia. Nie rośnie jak pysznogłówka rozłogami lecz raczej kępkami. Kwitnie non stop i jest non stop dekoracyjna.

Jak ktoś chce sadzonki - proszę pisać na PW (oprócz tych co już wiem, że chcą), wiosną będę ograniczać "to zielsko".

Pszczelarnia 09:02, 15 sty 2016

Rench napisał(a)

To ja już nie wiem,czy zbyt subtelny,czy doskonały ?

Chodzi chyba generalnie o różę, że jest za mocna/za różowa do mocnego koloru powojnika.

Anda 09:03, 15 sty 2016

Już sama nie wiem, co cytować. Bardzo mi się podoba, piękne widoki, takie lubię najbardziej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
laurowisnia 09:11, 15 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Chodzi chyba generalnie o różę, że jest za mocna/za różowa do mocnego koloru powojnika.

Chyba tak, ale dodatkowo i do reszty kolorów na tej rabacie, bo w innym miejscu zestaw tylko sam powojnik plus ta róża mógłby być?

Katalog jest, już z początkiem stycznia był u mnie, tydzień nie otwierałam.
Pszczelarnia 09:23, 15 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)

Ostatnia róża po prawej to??????

Po takich widokach mam ochotę na jedno..... wziąć pług i orać.... i zaczynać od nowa. I jak nie chcieć więcej rabat bylinowych????????????

Ania, nie oraj, to tylko zdjęcia i kolory w styczniu. Poza tym różanka idzie do przeróbki delikatnej.

Róża jest kwitnąca raz w sezonie, dająca potem piękne kuliste owoce. Wychodzi na to, że to 'Veilchenblau' ale nie powinna rosnąć w tym miejscu, bo to róża pnąca. Na razie jest mała i ją kulkuję (sama to robi). Może jej postawię podporę w tym miejscu - stożek. Nie wiem.
Nie wiem też dlaczego ona tutaj rośnie? Dalej jest (ledwie widoczna) 'Perennial Blue'.
siakowa 09:25, 15 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Ożanka jest siana z nasion od Vivy - rośnie jak szalona. Wysokość jak szałwi i seslerii. Ona się nie pokłada ale ma taka naturę pośrednią między kocimietką (tą sztywniejszą) a ......, u mnie tak się wywinęła od dołu ale od góry widać może kwiecia. Nie rośnie jak pysznogłówka rozłogami lecz raczej kępkami. Kwitnie non stop i jest non stop dekoracyjna.

Jak ktoś chce sadzonki - proszę pisać na PW (oprócz tych co już wiem, że chcą), wiosną będę ograniczać "to zielsko".

przetaczniki tez się lubią tak wywijać śliczna jest