Tak sobie oglądam ten plan i zastanawiam się, czy warzywnik musi być pod płotem, bo piszesz, że może mieć tam mało światła. A czy nie mógłby być z boku tarasu? Wtedy byłby mniej na widoku, bo nie masz tam żadnego okna. Bo pod płotem byłby bardzo blisko tarasu.Albo z przodu domu, pod oknem kuchennym? 4x8 m to wcale nie tak mało. Zaznaczyłam te miejsca na czerwono.
Przejście między żywopłotami do garażu pomiędzy żywopłotami jest fantastyczne Zaznaczyłam je wykrzyknikiem żywopłoty mogłyby mieć wtedy różne wysokości. Ten kawałek zakrywający garaż mógłby być o wiele wyższy, a wrażenie nie byłoby tak klaustrofobiczne.
Ależ proszę. Ville de Lyon i JP II to cudne powojniki.
Zaraz ich będzie mnóstwo po sklepach.I fajnie wiedzieć już jaki się chce.
Cloudburst albo Morning Sun nie miałam i nie mam.Ale już zrknęlam też piękny
Na tego górskiego ??
Bujnie rośnie i kwitnie.Tylko 2 powojniki ?? Ja sama nie wiem ile ich dokładnie ich mam.
Ale kilkanaście jest.
Powojnik Minister.Piękne wielkie kwiaty
powojnik Polish Spirit
Clematis atragene Maidwell Hall- kwitnie wcześnie już kwiecień - maj
hehe, głos rozsądku jak mówi Asia, zawsze mile widziany.
I na przyszłość, w ogóle nie musicie się zastanawiać, czy powiedzieć, czy nie, bo się obrazi albo co...nieee, ja o nic się nie obrażam, wręcz przeciwnie, cenię sobie bardzo odmienność opinii, bo i szersze spojrzenie fajne jest. A ja jak wiecie, od dwóch lat tylko płaczę i wzdycham patrząc na ten mój beznadziejny układ i nic jeszcze nie wymyśliłam.
Tak, te okręgi to mnie się bardzo spodobały, bo chciałam trochę ukryć wielkość albo raczej 'małość' ogrodu. Faktem jest, że po tym co napisałaś postanowiłam odstawić na chwilę moje subiektywne uczucie zachwytu nad Asi koncepcją i spojrzeć chłodnym okiem widza- może i to prawda, że okrąg za duży nie jest, i trochę zabiera powierzchni z ogólnej trawnika.
Ale żwirowe placyki w narożniku chyba by sie sprawdziły bo śniegu u nas naprawdę potrafi dowalić i lezy często w kwietniu jeszcze.
No nie, zapach jeszcze nie
U mnie dziś ma być słonecznie ale tylko 2 na plusie, a mnie już łapki świerzbią do ogrodu
Plany ambitne na ten rok, ciekawa jestem ile się uda zrobić...
1. trawnik do regeneracji
2. pergola
3. wodospad
4. dokończyć garaże
5. budki lęgowe dla ptaków
6. nowy image psich bud
7. przesadzanie i dzielenie
to priorytety..
maruny u mnie zieloniutkie
i zaskoczyła mnie trybula leśna, mam ją od Danusi, to normalne, że jest zielona???
o kurczę, chwilę mnie nie było a tu takie propozycje! Już się wygrzebałam ze śniegu i dotarłam do cywilizacji ( wczoraj umierał mój kręgosłup po odśnieżaniu, nie byłam w stanie ruszać niczym )
Asiu wiesz, że Ty zdolniacha jesteś jakich mało?
Przesunięcie okręgu zrobiło spora różnicę bo warzywnik czy malino-borówki pod tym płotem chyba najlepiej pasują, trochę z głównego widoku zejdą. Nie wiem tylko czy nie za dużo cienia będą miały.. ale to już pikuś jest.
ee nie kumam.. tego drugiego ujęcia. I to pierwsze tez musze chyba sprostować- ja mam drzwi wyjściowe na taras z boczku- o tu będzie widać nawet czerwoną strzałką udało mi się zaznaczyć :
Ale Tobie chodzi zapewne o widok z miejsca gdzie siedzimy przeważnie, czyli od środka tych krzesełek ze stolikiem? Czy raczej jak to widać gdy stoję pośrodku tego potrójnego okna? Na chwilę obecną będzie widać tylko śnieg bo u nas biało całkiem, ale zrobię zaraz po powrocie z pracy i tak.
Koniec świątecznej laby! Do roboty! Tylko jak się zmobilizować?
Ja na pierwszy ogień wybieram spacer z przyjacielem. Tylko niech się obudzi, śpioch jeden. A ja tymczasem kawusi ę poiranną i podgląd na ulubione forum.
Wczoraj zrobiłam małego krasnala. Oto on, ten na dole. A dzisiaj dorobiłam jeszcze dwóch krasnali. I jeszcze temu wczorajszemu zmieniłam nóżki. Takie długie chyba zgrabniejsze. I jeszcze gwiazdki i takie tam...
Stołówka dla ptaszków. Bar "Słoninka". Czynny od 7,00- 16,00. Jest jeszcze drugi bar " U Jasia". Też czynny podobnie jak " Słoninka". Tylko trzeba odświeżyć napisy bo jeszcze " klienci" nie trafią.
Poczyniłam sobie taki mały projekt nowego oczka przed serbami i nutkajskim, wstępna wizualizacja
Naniosłam to co jest jak urośnie i roślinki w linii brzegowej