Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:53, 23 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aby nie promować insekta spolszczyliśmy pisownię .oj była fajna dyskusja na ten temat rok temu

Uwielbiam ten ogrodowiskowy szyfr
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:48, 23 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Biedronka po portugalsku to joaninha. Tak przynajmniej wskazuje tłumacz internetowy.
Zatem Sebek ma rację, ino spolszczył nieco pisownię (o wymowie się nie wypowiadam).

Aby nie promować insekta spolszczyliśmy pisownię .oj była fajna dyskusja na ten temat rok temu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:48, 23 sie 2014

Do góry
Poszalałeś znowu Ja na razie 6 paczek tylko w T kupiłem
Początki w Kruklandii 12:42, 23 sie 2014

Do góry
Rabaty wyglądają przepięknie, efekt juz jest niesamowity, a gdy się to rozrośnie to już w ogóle będzie szał ciał
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:45, 23 sie 2014

Do góry
Sebek znakomita rewolucja, rabata bylinowa już wymiata a co będzie za rok!!!!
Miejsko & sielsko 09:20, 23 sie 2014

Do góry
Pięknie jest, z daleka i bliska
Ogród z lustrem 23:16, 22 sie 2014

Do góry
Taki serial mogę oglądać non stop Pięknie!
Przypomnialas mi, że mam przesadzić poziomki. ..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:07, 22 sie 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Ja mam zdanie, że B. trochę oszukuje. Z 3 gatunków cebul, com je kupiła zeszłej jesieni, tylko 1 jest prawdziwy. Reszta to jakaś tandeta niestety.

Mi się nie zgadzaly Exotic Emperor, ale tak dorodnych tulipanów jak tamte jeszcze nie miałem, jeden utrzymał kwiat do 1 czerwca Inne tez były bardzo długo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:05, 22 sie 2014

Do góry
ka1sia napisał(a)
Sebuś, nie usiedziałeś w miejscu? rewolucja była? no i super, będzie jeszcze ładniej ja też troszkę przenosiłam, ale nie na taką skalę
pozdrówka, Sebuś

Kasiu, do mnie siedzenie na miejscu nie pasuje Jak do wszystkich ogrodomaniaków

Dzisiaj kupiłem sobie 6 paczek tulipanów w T. - zwykłe różowe i pełne Kusiły mnie żółte, ale jestem konsekwentny, przynajmniej na razie

Pozdrawiam zaglądających
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:14, 22 sie 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Biedronka po portugalsku to joaninha. Tak przynajmniej wskazuje tłumacz internetowy.
Zatem Sebek ma rację, ino spolszczył nieco pisownię (o wymowie się nie wypowiadam).
no i się wyjaśniło. Gdzieś mi sie w tyle głowy kołatało, że to z obcego ale nie pamiętałam którego
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:11, 22 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Sebek utrzymuje, że Janina to portugalska biedronka

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:27, 22 sie 2014

Do góry
Ale komplementy mile lecą, dziękuję Pozdrawiam Was

Ewa, scialem to co uważałem, że trzeba na pewno Jak reszta zacznie protestować to tez upierdutam przy ziemi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:02, 22 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a szczerze mówiąc nie pamiętam czemu taki przydomek otrzymała...

Sebek utrzymuje, że Janina to portugalska biedronka
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 08:53, 22 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - przepiękne robisz zdjęcia Bonsai podoba mi sę bardzo, uwielbiam jak mają tyle gałęzi

Sebuś bardzo dziękuję Twoje foty też są cudne więc tym bardziej mi miło. A co do bonsaja to dzięki za opinię bo ja się właśnie zastanawiałam czy go aby ciut nie przeciąć i zostawić mniej gałęzi Mówisz że oki jest? to się wstrzymam bo jak już wytnę to raczej nie odrosną
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:44, 22 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Mnie juz zachwyca... Nie wiem na czym to polega, może właśnie na wiciu się tej ścieżki?

Ewa, mnie też. I mam dokładnie to samo odczucie: jest więcej przestrzeni (dlatego pytałam też o wymiary rabat okalających), gdy zobaczyłam, że Sebek wyprowadziłeś piekny łuk, pasujacy do drugiej strony (jak łyzeczki do herbaty tulące się do siebie w szufladzie) dzieki czemu powstał zakręt okolony rabatami bylinowymi, przestrzennie rozbudowyjącymi się w coraz wyższe pietra, a po srodku ze zgrabnie zakręcającą ściezką z płytami - wiedziałam, że to strzał w dziesiątkę, bo serce mi zatrzepotało
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:58, 22 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Teraz nie powala, ale w przyszłym roku kto wie - może ja nawet stwierdzę, że jest OK? Teraz tylko trzeba mieć nadzieję, że to wszystko się przyjmie! Zwłaszcza graby i trawy, bo resztę przeżyję!

Mnie juz zachwyca. Ale kwitnące przycięłabym od razu po przesadzeniu. Będzie dla nich lepiej. Nawet trawnik myłeś? Piękne kolory. Niby ciaśnie się zrobiło ale ja widzę zę jakby jednak większa powierzchnia się zrobiła. Nie wiem na czym to polega, może właśnie na wiciu się tej ścieżki?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:50, 22 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
jaka Janina?

Insekt po portugalsku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:52, 21 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

kurde, ale to człowiek musi byc wysportowany i zahartowany, jak chce być ogrodnikiem

No jak nie jak tak Wczoraj się w buty do biegania zaopatrzylem, bo przy tamtych zmianach strasznie się zmachalem Musze jeszcze bardziej popracować nad formą

A Janina juz przecenila cebulki ? Tez sprawdzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:49, 21 sie 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ja przy tobie osiwiję kiedyś, jak tu nadążyc za tobą Sebastianie?

Czasami sam za sobą nie nadążam, dużo się dzieje Macham
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:48, 21 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ooooo i teraz rozumiem..... chociaż czytałam.. ale to zbyt skomplikowane.... ale inaczej na bylinówkach się nie da.

Ja dziś rozwalałam w deszczu rabatę z cyckami.... kręgosłup mi wywinął się na drugą stronę..... w błocie po czubek głowy... potem myłam kostkę... błoto zmyłam również z siebie..... zmarzłam .. zmokłam... my to mamy nawalone pod kopułkami

Rok temu robiłeś bylinówkę, by w tym ją poprawić.. no cxóz.. nie jestem odosobniona w tym działaniu

Razem razniej.. nawet jak na odległosć..

Aniu, nawet nie wiesz jak bliska mi jesteś z tymi zmianami Badylki od Ciebie również fruwaly Wodą z węża się nie mylem jeszcze, za zimna jak dla mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies