Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

agatanowa 23:46, 21 sie 2014

ponoć w insekcie też już są
Sebek 23:48, 21 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ooooo i teraz rozumiem..... chociaż czytałam.. ale to zbyt skomplikowane.... ale inaczej na bylinówkach się nie da.

Ja dziś rozwalałam w deszczu rabatę z cyckami.... kręgosłup mi wywinął się na drugą stronę..... w błocie po czubek głowy... potem myłam kostkę... błoto zmyłam również z siebie..... zmarzłam .. zmokłam... my to mamy nawalone pod kopułkami

Rok temu robiłeś bylinówkę, by w tym ją poprawić.. no cxóz.. nie jestem odosobniona w tym działaniu

Razem razniej.. nawet jak na odległosć..

Aniu, nawet nie wiesz jak bliska mi jesteś z tymi zmianami Badylki od Ciebie również fruwaly Wodą z węża się nie mylem jeszcze, za zimna jak dla mnie
agatanowa 23:48, 21 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ja dziś rozwalałam w deszczu rabatę z cyckami.... kręgosłup mi wywinął się na drugą stronę..... w błocie po czubek głowy... potem myłam kostkę... błoto zmyłam również z siebie..... zmarzłam .. zmokłam... my to mamy nawalone pod kopułkami

kurde, ale to człowiek musi byc wysportowany i zahartowany, jak chce być ogrodnikiem
Sebek 23:49, 21 sie 2014

malkul napisał(a)
Ja przy tobie osiwiję kiedyś, jak tu nadążyc za tobą Sebastianie?

Czasami sam za sobą nie nadążam, dużo się dzieje Macham
Sebek 23:52, 21 sie 2014

agatanowa napisał(a)

kurde, ale to człowiek musi byc wysportowany i zahartowany, jak chce być ogrodnikiem

No jak nie jak tak Wczoraj się w buty do biegania zaopatrzylem, bo przy tamtych zmianach strasznie się zmachalem Musze jeszcze bardziej popracować nad formą

A Janina juz przecenila cebulki ? Tez sprawdzę
agatanowa 23:54, 21 sie 2014

jaka Janina?
Sebek 07:50, 22 sie 2014

agatanowa napisał(a)
jaka Janina?

Insekt po portugalsku
agatanowa 07:57, 22 sie 2014

sami poligloci mnie otaczają
Pszczelarnia 07:58, 22 sie 2014

Sebek napisał(a)

Teraz nie powala, ale w przyszłym roku kto wie - może ja nawet stwierdzę, że jest OK? Teraz tylko trzeba mieć nadzieję, że to wszystko się przyjmie! Zwłaszcza graby i trawy, bo resztę przeżyję!

Mnie juz zachwyca. Ale kwitnące przycięłabym od razu po przesadzeniu. Będzie dla nich lepiej. Nawet trawnik myłeś? Piękne kolory. Niby ciaśnie się zrobiło ale ja widzę zę jakby jednak większa powierzchnia się zrobiła. Nie wiem na czym to polega, może właśnie na wiciu się tej ścieżki?
agatanowa 08:44, 22 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Mnie juz zachwyca... Nie wiem na czym to polega, może właśnie na wiciu się tej ścieżki?

Ewa, mnie też. I mam dokładnie to samo odczucie: jest więcej przestrzeni (dlatego pytałam też o wymiary rabat okalających), gdy zobaczyłam, że Sebek wyprowadziłeś piekny łuk, pasujacy do drugiej strony (jak łyzeczki do herbaty tulące się do siebie w szufladzie) dzieki czemu powstał zakręt okolony rabatami bylinowymi, przestrzennie rozbudowyjącymi się w coraz wyższe pietra, a po srodku ze zgrabnie zakręcającą ściezką z płytami - wiedziałam, że to strzał w dziesiątkę, bo serce mi zatrzepotało