Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z widokiem na jezioro 19:06, 12 lis 2018

Do góry
yolka napisał(a)

Jesienna perspektywa

Piękna i słoneczna, taką lubię
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:05, 12 lis 2018

Do góry
Ukojenie 19:03, 12 lis 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Cześć
Zoja, ile lat ma twoja chryzantema ( ta jasna). Masz już bardzo ładną karpę i zastanawiam się czy ona szybko przyrasta...ale jest fajnym punktem przykuwającym oko o tej porze...rozświetla...a w ciągu sezonu nie rzuca się w oczy...

Jesienia 2016 sadzilam 3 patyczki po 15cm wysokosci. Czyli taki efekt masz w drugim pelnym sezonie.

Po lewej stronie sadzonka pobrana wiosna, po prawej matka.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:00, 12 lis 2018

Do góry
W lesie hortensje pod liściastą pierzyną

Okna murze siedzą, sowa dopełnia klimatu grozy...

Z tyłu rośnie góra liści - wiosną laurki będę sadzić.. ( a może jeszcze teraz?) Będzie tu paprociowe uroczysko..

Ogród Małej Mi 2017 18:58, 12 lis 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aniu...myślę, że nas starość dogania...też nie mam na nic czasu...obowiązków tyle samo, nawet przybywa (Grzesiu wiosną się rozmnoży ), a my jakby ciut wolniejsze w robocie. Co zrobić Trza se radzić jakoś
Co z nowości jeszcze u mnie...wywaliłam Alchymista i bluszcz z nóg słupa...mniej roboty będzie
I buziola ślę

Nie żartuj..... Alchymista, tego z płota???? Ten cud świata??? Jak nie lubię róż to akurat tego gościa mi szkoda.

Starość dopada, nie da się ukryć.. .. dzieci odchowane, ale wnuki doszły.. człowiek wolniejszy i pracować jeszcze musi.. po prostu nie wyrabiam..

I znajdy.. jedna sąsiadki, ale jak moja

Ogród Małej Mi 2017 18:55, 12 lis 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Rewolucje ogrodowe. Widać, że jest luźniej, przejrzyściej, ogród robi się większy. U siebie też zaczynam typować co do wywalenia, co mnie jednak nie powstrzymuje od kupowania (5 róż)

Jak na razie wywaliłam tylko jedna różę.. bo na więcej brakło czasu I już zero nowych róż.. nie kochamy się ..
Pozostałości po Nostalgii.. akurat ta mi się bardzo podobała.. i pasowała, ale róża po róży się nie sadzi.. przesadziłam piwonię.. i demolka, wszytko tu zarosło siewkami czego się da głównie traw .. cały dzień (boża niedziela), a to tylko kawałeczek Kiedy zrobię resztę ogrodu ????
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:54, 12 lis 2018

Do góry
yolka napisał(a)
te w zachodzącym słońcu też ładne
Tak szybko wszystko się zmieniało...

Ogród Małej Mi 2017 18:52, 12 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Spore rewolucje robisz, po ciemku to nie łatwe, za dnia też nie. Zima podobno przyjdzie dopiero w połowie stycznia to pokończysz co trzebaTeż mam jeszcze full sprzątania w ogrodzie. Rabaty wołają o plewienie, a o sprzątaniu tego co brzydko przekwita jeszcze ani słychu ani widu.
Powiedz mi czy Ty hakonki wiążesz na zimę czy luzem zostają, bo nie wiem co z moimi zrobić

Za tydzień zapowiadają już koło minusa..O sprzątaniu nie myślę, bo nie ma szans.. ten rok zmarnowany dla ogrodu. Cieszę sie że sezon liściowy zakończony.. odciski mogą się leczyć.. tak na szybko machałam grabiami, że aż bąbli sobie narobiłam. Na rabatach niech leża liście..dla jeży

Miejsce po żółtym cyprysie/tui (ładna była, ale się nie mieściła) zagospodarowałam moimi nowymi cisami i posadziłam Ice Dance.. będą większe te moje Wojsławice O ile trawki przeżyją, na wszelki wypadek jednak pozostawiłam do rozsadzania.. jak sie nie przyjmie z powodu pory roku, to wiosną podzielę inną kupkę

Trochę tym nowym do tych po lewej brakuje, ale kwestia roku
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:50, 12 lis 2018

Do góry
I inne...

kosmosy

trójsklepka

lawenda

chryzantemy
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:45, 12 lis 2018

Do góry
Kwitnie jeszcze kilka róż

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:43, 12 lis 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Slicznie ujęłaś brzozy, bardzo ładne zdjęcia
Dzięki Jolu dziś był piękny zachód ale za późno pobiegłam po aparat i mało fotek z tej brzozy tez jestem zadowolona

Ogród Małej Mi 2017 18:41, 12 lis 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Tez walcze z fiołkami mimo że je lubię.

Też je lubię, tylko rosną wszędzie.. wszytko zagłuszą i wyprą.. a w kamykach przy oczku to już maskara.. i z tej okolicy to wszystkie wywalę..
Na razie uszczupliłam "łezkę. Różaneczniki dostaną światła trochę, a na łezce będzie luźniej. Wszytko się rozrosło za bardzo.. żal się pozbywać (szczególnie jak roleta zepsuta a okna wychodzą na sąsiadów, trochę to zasłaniało) ale innej opcji nie ma.

Zniszczyła setki cebul.. trudno

Na foto nie widać że lepiej, ale jest lepiej, niech tylko serby od sąsiadów urosną i zasłonią domy i zrobią tło.. jeszcze 3 lata i bezie dobrze
Powiększyłam wrzosowisko... kiedyś było spore, ale krzaki wyparły wrzosy. Teraz widać sama korę, ale urosną, o ile nie umarzną bo to nie pora na sadzenie
Jest na pewno przestronniej.. bez tego tłoku gdzie wszytko walczyło o przetrwanie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:41, 12 lis 2018

Do góry

Ogród Muszelki 18:35, 12 lis 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
U mnie dzisiaj przed furtką wygląda tak... Liście, listki, listeczki

Pięknie Najładniejsze obrazy maluje przyroda.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:34, 12 lis 2018

Do góry
Dzisiejsze popołudnie o zachodzie

Ogród Małej Mi 2017 18:32, 12 lis 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

A ja właśnie tej jesieni tez wywalilam moje fijoly
Trochę szkoda bo na wiosnę ładne i całe lato tez...ale za bardzo się rozrastają i za duzo miejsca zajęły

A ja dziś pierwszy raz świadomie wywaliłam prezent.. i to od Ciebie, co prawda miał być chyba dla Reni, a wylądował u mnie,.. ale prezent to prezent..

Chciałam uładzić i ogarnąć, ale tak się to rozlazło.., że w nerwach wywaliłam wszytko.. i tak jeszcze zrobię z połową ogrodu..

Bylica i niedorobione bodziszki, siewki naparstnic i orlików.. wyleciały.. i posadziłam chochelkę Stripe It Rich. Jeszcze malutkie ale jak urosną będzie fajnie..tylko chłop będzie narzekał że wyłażą mu na trawnik I skróciłam róże, zostawiłam po najładniejszym pędzie z kwiatami.. do wiosny 3 metrowych batów bym nie strawiła za oknem. Resztę utną po przymrozkach. A raczej po zimie. bo ta pora roku to już nie przymrozki a mróz..

Ogród w remoncie 18:30, 12 lis 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Hortka pnąca dla Effki

Nie jest dobrze wyeksponowana bo ten płotek za niski

Piękna, rzeczywiście potężna, gdyby miała wyższą podporę pewnie by była już bardzo wysoka. Ile u Ciebie rośnie?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:29, 12 lis 2018

Do góry
W japońskim wyczyszczone oczko, zdemontowana pompa, wysprzątane liście, przemyte meble..
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:26, 12 lis 2018

Do góry
2 dni porządkowałam ogród. Ledwo żyje ale jest już wszystko przygotowane do zimy. I dobrze bo za chwilę szykuje sie budowa, czyli spełnianie marzeń cd
Wokół oczka wycięte floksy, w oczku zaś rośliny wodne.

Wszystkiego po trochu 18:13, 12 lis 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

Niesamowity ten duet irgi z berberysem w jesiennym wydaniu.
A hortka to już całkiem wymiata.

Niestety bardzo krótko tak pięknie wyglądają, już listki zaczynają opadać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies