Asiu mi się ta wersja bardzo podoba. Do tego tak jak na twoim rysunku-różne rozmiary kulek- środkowa z tyłu największa, z prawej- średnia i lewa dolna- najmniejsza. To nadaje trochę dynamizmu rabacie i ciut więcej miejsca na wypełniacze.
Ale najważniejsze, że trzy kule wchodzą.
Planuję zrobić (jak co roku) spis nasion, które zebrałam z działki. Zrobię z podziałem, jakie kiedy wysiać. Myślę, ze ułatwi mi to wiosenne rozpoczęcie sezonuWczoraj byłam na działce, trochę ogarnęłam ale tonę w workach z liśćmi
Kompostowy "przepych"
"Ogarnięta " rabatka
Na ostatnich zdjęciach jako obwodka rośnie trzmielina w dwóch rzędach (dwa kolory). Chciałabym zacząć ją formować na mimi żywopłot ale nie wiem jak za to się wziąć. Moze ktoś z was to robił, poproszę o wskazówki. Czy powinnam zaplątać odrosty, a może dać im jakiś stelaż....?
Widoki na wyjściu, wiosna i latem ot zielony, a jesienią zaczyna od ciemnych brązów i przechodzi w żółcie i czerwienie rewelacyjny, oby urósł duuużo w górę
Osakazuki w jedną chłodną i wietrzną noc stracił sporo liści [1sze zdjęcie] a garnet przybrał barwę bardziej intensywną, bardziej czerwoną niż bordową.
Jeśli jest to fuzaryjna zgorzel traw to co mam zrobić? Pisałem już w tym temacie w tej sprawie parę stron wcześniej bodajże i tak jak wspomniałem Pani Danuta poleciła saletrę albo Topsin. Nie wiem tylko co mogę zrobić dzisiaj, w listopadzie? Spryskać to tym Topsinem czy odczekać do wiosny? Żebym tylko miał co ratować i nie musiał zakładać trawinka od nowa, bo poświęciliśmy jemu naprawdę mega dużo czasu.
Występuje w tym miejscu dużo takich czerwonych, różowych nitek (zabarwione źdźbła trawy w tym kolorze).
Dzisiaj widzę także, że pojawiła się jakaś pleśń na trawie
Wyrwałem tez trochę trawy, jest sucha a korzenie nie są czarne
Mija kolejny piękny jesienny dzień. Piękna pogoda i piękne święto.
Z okazji święta 100 lat niepodległości naszej Ojczyzny życzę wszystkim Ogrodowiczanom wszystkiego co najpiękniejsze.