Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 20:32, 18 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Iwonko,
pokaż te stipy. Może one udręczone długą podróżą nie przyjmą się.

Joasiu, dziś miałam ciężki dzień, nic mi się nie chciało po pracy. Obiad, podlałam ogród, a fotek nie zrobiłam. Miskanta tylko wsadziłam. Jutro zrobię fotkę, sory. Pozdrawiam
Miejsko & sielsko 20:04, 18 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale ładne z was dziewczyny Ewa, możesz z powodzeniem zmienić zdjęcie w awatarku na to, co teraz umieściłaś. Bez okularków bardziej przystępna jesteś

że niby bardziej miła ?
Miejsko & sielsko 19:58, 18 wrz 2014

Do góry
Ale ładne z was dziewczyny Ewa, możesz z powodzeniem zmienić zdjęcie w awatarku na to, co teraz umieściłaś. Bez okularków bardziej przystępna jesteś
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:56, 18 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, dziś miałam chwilkę, aby obejrzeć w necie wczorajsze nagrania z twojego ogrodu Faktycznie, tablica przeszkadzała, a muszę przyznać, że ogród dość obrazowo został pokazany, pozwoliło mi to mieć spojrzenie na całokształt.
Rozbawiły mnie niektóre komentarze, że takich ogrodów, jak twój jest mnóstwo, hi, hi. Jakaś mama pewnej pani ma taki, jakiś pan napisał, że takich ogrodów jest wiele, hi, hi. Znawcy ogrodowi Każdy ma prawo do swojego zdania i ja tu powiem, ze twój ogród jest wyjątkowy i takiego nasadzenia nie umiałabym powtórzyć, ogród widać, że zmieniał się na przestrzeni czasu. Mnie nawet nie stać na takie stożki, więc nie zazdroszczę, tylko po cichu zaglądam i podziwiam. Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów

Nie czytam komentarz, idę dalej. Życie jest za krótkie żeby się takimi bzdetami przejmować.
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 19:49, 18 wrz 2014

Do góry
Posadziłam ostatnio berberysy kolumnowe z Miskantami Gracilimus. Nasadzenie młode, ale kolorystyka bardzo mi się podoba:

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:48, 18 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, a hosty masz w jakim kolorze? Bo ja mam tylko takie cale zielone. Moja stipa straciła zieleń. Czy to normalne? Jutro fotkę pokażę. Dobranoc

Iwonko,
hosty mam różne, ale najwięcej odm. Patriot i Mediovariegata.
Parę miniaturek, jakaś pachnąca i niebieskie. Ale jak już wspomniałam wszystko przypalone przez słońce.
Z przesadzaniem roślin wciąż się bawię bo wykopuję każdą żurawkę i szukam pędraków. Dzisiaj znalazłam w korzeniach 3 sztuki. Jutro chyba koniec z żurawkami ale inne roślinki też zmienią miejsce.
Stipa straciła zieleń bo przechorowała wysyłkę, jak się nie przyjmie wyślę Ci nasionka albo wiosną nowe sadzonki.
pozdrawiam
Ogródek Iwony 18:56, 18 wrz 2014

Do góry

Moje Vanilki jakieś dziwne, nie chcą się przebarwić. Od razu brązowieją. Ktoś wie, dlaczego?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:47, 18 wrz 2014

Do góry
Danusiu, dziś miałam chwilkę, aby obejrzeć w necie wczorajsze nagrania z twojego ogrodu Faktycznie, tablica przeszkadzała, a muszę przyznać, że ogród dość obrazowo został pokazany, pozwoliło mi to mieć spojrzenie na całokształt.
Rozbawiły mnie niektóre komentarze, że takich ogrodów, jak twój jest mnóstwo, hi, hi. Jakaś mama pewnej pani ma taki, jakiś pan napisał, że takich ogrodów jest wiele, hi, hi. Znawcy ogrodowi Każdy ma prawo do swojego zdania i ja tu powiem, ze twój ogród jest wyjątkowy i takiego nasadzenia nie umiałabym powtórzyć, ogród widać, że zmieniał się na przestrzeni czasu. Mnie nawet nie stać na takie stożki, więc nie zazdroszczę, tylko po cichu zaglądam i podziwiam. Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych sukcesów
Ogród na glinie 18:39, 18 wrz 2014

Do góry
Oj, to fatalnie
Rododendronowy ogród II. 18:36, 18 wrz 2014

Do góry
Bogdziu, wpadam pomachać i zobaczyć, co u ciebie
W Gąszczu u Tess 18:32, 18 wrz 2014

Do góry
Dzień dobry Teresko. Pięknie u ciebie. Podobają mi się te kwadratowe rabatki z obwódkami. Masz też na obwódce bergenię, chyba polecę też ją wsadzić na obwódkę. Bardzo ładnie to wygląda. Pozdrawiam
Miejsko & sielsko 18:29, 18 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

sympatycznie z wrzosami, byle jesień była słoneczna

Ja u siebie wrzosów nie chciałam, bo mi się wydawało, że za mało miejsca mam. Ostatecznie u mnie też pojawiła się rabatka wrzosowa w wydaniu mini
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:22, 18 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Napomknę tak w ukryciu, że udało mi się wygrać gminny konkurs, ale zamiast się z tego cieszyć jestem zbulwersowany tym jakie okropne zdjęcia zostały zamieszczone w sieci Nie chce tutaj wyjść na niewiadomo jakiego niezadowolonego człowieka, ale te zdjęcia na prawde są istną tragedią... lustrzanka niestety nie czyni z człowieka dobrego fotografa

No to gratuluję
Ja kilka lat temu za namową znajomych też startowałam w konkursie na najładniejszy ogród, dostałam drugie miejsce (co wcale nie znaczy, że ogród był cudny, nie było chyba ładniejszych w gminie). Nagrodą był talon na 100 zł, który musialam zrealizować we wskazanej szkółce, gdzie były maleńkie szmaragdy i bukszpany po 5 zł. Wzięłam szmaragdy i porozdawałam znajomym. Dziś bym wzięła za wszystko bukszpanów.
Ogródek Iwony 10:17, 18 wrz 2014

Do góry
Ale wam dziewczyny zazdroszczę tych poranków, ja dziś wyjątkowo mam "okienko" w pracy. Inaczej dopiero wieczorami wpadam na O na chwilę
Ogródek Iwony 10:14, 18 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Śliczne zdjęcie z zawilcami w "deszczu"
Lubię, kiedy pokazujesz, jak zmieniał się ogród i za każdym razem piękniej

Agnieszko, ta rabatka przy tarasie i oknie w czerwcu, gdy kwitły margaretki, kosacce i szałwia, też mi się podobała, ale tam było wiecznie sucho, a woda ściekała, musiałam ją przerobic, choc mam wątpliwości, czy na lepsze. Na pewno jest inaczej. Czasami trzeba dostosowac się do warunków panujących w ogrodzie i nic na to nie poradzimy na dłużej
Ogródek Iwony 10:10, 18 wrz 2014

Do góry
Joasiu, miłego dnia życzę. Rabatka kończona, czy dziś jeszcze nad nią pracujesz? U nas piękna pogoda, choc trochę zimno

Danusiu, wczoraj mojemu M pokazywałam i mówiłam, że na inne miejsce. On stwierdził, że to już koniec ogrodu. Biedny, nie wie, że chcę w posiadanie podwórko zabrac, tylko nie wie, że na kostkę na wjeźdźie czekam
Tak przy okazji w swoim czasie uśmiechnę się do ciebie z prośbą o pomoc w projekcie nawierzchni

Jolu, tu same zdolne dziewczyny, a potem mówią :"tylko się tak bawiłąm "
A potem człowiek ma niedosyt. Nawet w tym projekcie widzę inspirację z najpiękniejszego ogrodu - hortensje i trawy. Bardzo mi się podoba to zestawienie

Aniu, berberysy chyba nie lubią by w cieniu i w tłoku, to tak z moich obserwacji. I się starzeja, jak się ich nie przycina Też jednego muszę wiosną przyciąc, wychyla się na ścieżkę, ale zimą ma cudne korale.

Ogród na glinie 09:41, 18 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, a to kręgi, czy może przewiało Cię ?
Zdrówka życzę.

najpierw dźwignęłam dziecko (2,5 roku i 15 kg) więc mnie wziął kręgosłup lędźwiowy, a teraz przycisnęłam dziecko do siebie mocniej bo się wyrywało i rozbolała mnie szyja
ale myślę że początek tego wszystkiego był w zeszłym roku gdy wyciągałam dziecko z łóżeczka i w połowie kręgosłupa coś mi się zrobił, że dychać nie mogłam
to wszystko jest ze sobą powiązane i teraz inne odcinki kręgosłupa są źle ustawione i łatwo o nadwerężenie
w listopadzie idę do naszego speca który mi już nie raz pomógł
Ogród prawie romantyczny 06:59, 18 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
ja też podziwiam tych, co rozpoznają nazwy. Łukasz zna.
Jak kupowałam moje, przy nich były trzy nazwy, a zurawki jednogatunkowe. Pani nie wiedziała, który gatunek to jest

Ogród prawie romantyczny 00:45, 18 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jak kupowałam moje, przy nich były trzy nazwy, a zurawki jednogatunkowe. Pani nie wiedziała, który gatunek to jest

Ogród prawie romantyczny 00:35, 18 wrz 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies