Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 19:18, 18 wrz 2014

Tess napisał(a)
Dziewczyny, a jak zabezpieczyć stipę na zimę?
Kopczyk z kory?

Ja nie zabezpieczam stipy na zimę, związuję ją Tessiu
A jak nie przezimuje to wsadzę nową,a nasionka zbieram ze swoich stip.
AgnieszkaW 19:21, 18 wrz 2014

Joasiu, część stip musiałam wywalić, bo zdominowały rabatę, ale druga część ma się świetnie, mało tego - wysiewa się tu i ówdzie sama. Podejrzewam, że wiosną ruszą młode siewki z tych, co spadły nasionka do ziemi
JoannA 19:39, 18 wrz 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Joasiu, część stip musiałam wywalić, bo zdominowały rabatę, ale druga część ma się świetnie, mało tego - wysiewa się tu i ówdzie sama. Podejrzewam, że wiosną ruszą młode siewki z tych, co spadły nasionka do ziemi

Wiosną będzie dywanik ze stipy.
Możesz już zbierać nasionka to mniej się rozsieje.
Wiesz ile ja się jej nawyrywam a ona ciągle się gdzieś pojawia, nawet w kostce brukowej rośnie stipa.
JoannA 19:48, 18 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Joasiu, a hosty masz w jakim kolorze? Bo ja mam tylko takie cale zielone. Moja stipa straciła zieleń. Czy to normalne? Jutro fotkę pokażę. Dobranoc

Iwonko,
hosty mam różne, ale najwięcej odm. Patriot i Mediovariegata.
Parę miniaturek, jakaś pachnąca i niebieskie. Ale jak już wspomniałam wszystko przypalone przez słońce.
Z przesadzaniem roślin wciąż się bawię bo wykopuję każdą żurawkę i szukam pędraków. Dzisiaj znalazłam w korzeniach 3 sztuki. Jutro chyba koniec z żurawkami ale inne roślinki też zmienią miejsce.
Stipa straciła zieleń bo przechorowała wysyłkę, jak się nie przyjmie wyślę Ci nasionka albo wiosną nowe sadzonki.
pozdrawiam
Tess 20:29, 18 wrz 2014

JoannA napisał(a)

Ja nie zabezpieczam stipy na zimę, związuję ją Tessiu
A jak nie przezimuje to wsadzę nową,a nasionka zbieram ze swoich stip.

Dzięki, zrobię tak samo
Iwk4 17:30, 19 wrz 2014

Joasiu, chciałam zobaczyć fotki z twoich prac ogrodowych. Buziaki zostawiam, a fotek nie ma
JoannA 17:59, 19 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Joasiu, chciałam zobaczyć fotki z twoich prac ogrodowych. Buziaki zostawiam, a fotek nie ma

Wiem...powinnam nowe fotki zrobić ale dzisiaj taki pochmurny dzień, a i kolano sie znowu odezwało.
Iwk4 21:36, 19 wrz 2014

Oj, to niedobrze z kolanem.
BusyBee 22:00, 19 wrz 2014

JoannA napisał(a)

Wiem...powinnam nowe fotki zrobić ale dzisiaj taki pochmurny dzień, a i kolano sie znowu odezwało.

Ojojoj to niedobrze oszczędzaj to kolano Asiu....uważaj przy pracach ogrodowych...
Buziaki
JoannA 22:05, 19 wrz 2014

Iwonko, Kasiu
A było już tak dobrze z kolanem że się zapomniałam i trochę je za bardzo obciążałam.
Sucho bo od dawna nie padało, a w tej mojej glinie ciężko kopać i teraz mam za swoje.
Ale w weekend odpoczywam więc wszystko powinno być dobrze. Do Skierniewic zabiorę wygodne buty