Joasiu, część stip musiałam wywalić, bo zdominowały rabatę, ale druga część ma się świetnie, mało tego - wysiewa się tu i ówdzie sama. Podejrzewam, że wiosną ruszą młode siewki z tych, co spadły nasionka do ziemi
Wiosną będzie dywanik ze stipy.
Możesz już zbierać nasionka to mniej się rozsieje.
Wiesz ile ja się jej nawyrywam a ona ciągle się gdzieś pojawia, nawet w kostce brukowej rośnie stipa.
Iwonko,
hosty mam różne, ale najwięcej odm. Patriot i Mediovariegata.
Parę miniaturek, jakaś pachnąca i niebieskie. Ale jak już wspomniałam wszystko przypalone przez słońce.
Z przesadzaniem roślin wciąż się bawię bo wykopuję każdą żurawkę i szukam pędraków. Dzisiaj znalazłam w korzeniach 3 sztuki. Jutro chyba koniec z żurawkami ale inne roślinki też zmienią miejsce.
Stipa straciła zieleń bo przechorowała wysyłkę, jak się nie przyjmie wyślę Ci nasionka albo wiosną nowe sadzonki.
pozdrawiam
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Iwonko, Kasiu
A było już tak dobrze z kolanem że się zapomniałam i trochę je za bardzo obciążałam.
Sucho bo od dawna nie padało, a w tej mojej glinie ciężko kopać i teraz mam za swoje.
Ale w weekend odpoczywam więc wszystko powinno być dobrze. Do Skierniewic zabiorę wygodne buty