Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 07:04, 16 mar 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Skoro lubisz pelargonie to może supertunia vista bublegum?, ja osobiście nie przepadam za tymi kwiatkami pelargoniami i supertuniami ale każdy lubi coś innego

Jeśli chodzi o skrzynki to napewno muszę dać tamcoz wyższego jakąś trawkę ,do tego mam ochotę na przewieszajaca Mulenbekie nigdy nie miałam ale widziałam w różnych kompozycjach i te listeczki są urocze .

Jako kwitnący element chciałabym coś zmienić zamiast pelargonie więc może faktycznie te surfinie gdy ich nie miałam.
Bylinowa łąka 22:51, 15 mar 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Gratuluję udanych prac remontowych i stolarskich.
U mnie hortensja pnąca rośnie od wielu lat z boku ganku. Podporą są trzy bambusowe tyczki. Hortensja jest przycinana, z kwitnieniem nie ma problemów. Mam nadzieję, że Twoja też będzie rosła bez zastrzeżeń.
zdjęcia potem usunę

U mnie ta hortensja rośnie przy dwóch sosnach też różnie bardzo dobrze. Co roku zabieram się aby ją przyciąć więc w tym roku przytnę aby się zagęściła.
Pień sosny to idealny pień dla pnączy.

Dwie mam przy altance, ale nędze mus przesadzic
Spełnione marzenia 22:14, 15 mar 2024

Do góry
Krokusy

Piwonia
Spełnione marzenia 22:13, 15 mar 2024

Do góry
Szafirek

Pissardi

Magnolia
Spełnione marzenia 22:10, 15 mar 2024

Do góry
Na tarasie bratki
Kwitnà ciemierniki
Bratki w donicy przy wejściu do domu
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:59, 15 mar 2024

Do góry
Dziś znowu podziałałam i nawet słoneczko wyszło

Hakone nigdy dość ,więc hakonechloa macra poszły w nogi derenii

Wywaliłam rosnąca tam Imperatę,bo była marna ,pewnie za sucho i do tego kret mi ją zrył

Tutaj na obwódkę posadziłam podzieloną driakiew ogoliłam ją tak , że nic nie widać na foto

Większość tetrisów mam zrobione, jeszcze na jednej rabacie muszę podzielić jeżówki i rdesty.

A poza tym to nadal czekają do cięcia cisy ,żywopłot i bluszcz na wjazdowej. Do tego trawnik i warzywnik ,więc jeszcze sporo pracy

Jutro mamy wyjazd ,więc raczej nie podziałam,ale spokojnie,bo idzie zimno znowu :/

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 21:43, 15 mar 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
Póki co apropo imienin pierwszy wczesny prezent to skrzynie z kompozytu zrobione przez teścia samodzielnie , bardzo mi się podobają fajny nowoczesny kształt no i płyta tarasowa,kompozytowa nie do zdarcia do tego duży pojemnik co ja tu posadzę ...

W zeszłym roku miałam pelargonie różowe przy domu a wy jakie kompozycje polecanie na sezon 2024.

Skoro lubisz pelargonie to może supertunia vista bublegum?, ja osobiście nie przepadam za tymi kwiatkami pelargoniami i supertuniami ale każdy lubi coś innego
Grzebiuszka ziemna 21:36, 15 mar 2024

Do góry
Z życzeniami( spóźnionymi ) zostawiam, niech Ci się wiedzie jak najlepiej życiowo i ogrodowo
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:27, 15 mar 2024

Do góry
Monia81 napisał(a)

Też chyba najbardziej go lubię za te obrzeża widziałam siewkę, ale teraz po przymrozkach to zbrązowiała i jestem ciekawa czy przetrwa.

Z dzisiaj focia

A to nie tego w Jasionce kupowałyśmy? Ja go mam chyba z Jasionki.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 21:09, 15 mar 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Spontanicznie kupiłam dziś stelaż pod hamak w Ikea. W tym dziale promocyjnym co jest obok kas. Były za 170 zł. Żal było nie brać.

Dzięki z cynk. Jutro się wybiorę.
Wyglada na solidną konstrukcję...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:59, 15 mar 2024

Do góry
W ogrodzie robi się coraz ciekawiej i przybywa kolorów

P

Glina i zielsko 20:54, 15 mar 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
To nie jest trawnik, Lidzia przyznaj świeże to zielony dywan Shaggy bosko kiedy ja będę taki miała , muszę się sporo nauczyć i sprzętu trochę ogarnąć

Taki był cel wertykulacji.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 20:41, 15 mar 2024

Do góry
Moje pierwsze cebulowe
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:40, 15 mar 2024

Do góry
Mała zapowiedź tej prawdziwej wiosny, Śnieżnik.

Cebulica
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 20:40, 15 mar 2024

Do góry
Przy okazji ładnej pogody obsadzilam już kilka donic , bratek , stokrotka i podzielona Kępa trzcinnika .
A przed domem postawiłam na urocze różowe goździki
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 20:38, 15 mar 2024

Do góry
Taki ogólny widok na ogród , trawa się zieleni , a bardziej to moje trawochwastiwisko ale tym się zajmę w ostatniej kolejności .
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 20:36, 15 mar 2024

Do góry
Do tego dwie pozostałe długie rabaty , ta sama procedura wybrana darń , przekopane, wygrabione na to ułożyłam agrotkanine.

Rabata czeka na wsadzenie żurawek które rozmozylam , napewno dosadze różowa szałwie , więcej miskantow gracilimus.I ogólnie zrobię Tetris na rabatach .
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 20:32, 15 mar 2024

Do góry
Kilka ostatnich dni jak tylko pogoda dopisywała dzialałam nad wyznaczonymi rabatami , rwanie darni , kopanie grabienie ,sadzenie i zrębka ufff było tego trochę .

Na zdjęciu rabata z wrzosami o które pytałam zobaczymy co z nich będzie. Do tego sadzonki cisa od teścia , dwa małe bukszpany , zawciąg nadmorski, podzieliłam kępy trzcinnika i dwie tuje jako element wyroki zimozielony . Narazie wygląda to bardzo mizernie , ale mam nadzieję że w sezonie będzie zdobiło.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:30, 15 mar 2024

Do góry
Alija napisał(a)

Monia, takiego cuda to jeszcze nie widziałam, niesamowity. Ile masz odmian ciemierników, to już chyba kolekcja.
Alicja ten ciemiernik to Anemone Aubergine with White Edge, to fajna grupa ciemierników z falbanką, mam jeszcze takiego białego w kropki z anemonków ale nie zakwitł w tym roku bo został mocno zdeptany latem przez pracowników podczas prac brukarskich. A teraz tak wygląda ten bakłażanowy anemonek.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 20:20, 15 mar 2024

Do góry
Spontanicznie kupiłam dziś stelaż pod hamak w Ikea. W tym dziale promocyjnym co jest obok kas. Były za 170 zł. Żal było nie brać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies