Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 21:22, 11 sie 2024

Przesadziłam pisardi na brzeg rabaty w szpalerze od strony zachodniej czyli naprzeciw dereniowej.
i wyznaczyłam sznurkami ścieżkę po skosie na nowej.
Jutro z rana cd przesadzanek.

Troche widać te sznurki.
Z jednej strony będzie redschief z hortensją nn dużą i stojącą na baczność. Z własnych patyków.

A z drugiej strony rozplenica z hortkami. Obie trawy się przewieszają to powinno dać fajny efekt za jakies 2 lata.

Za sesleriową obwódką rabaty bedzie
Od wschodu lawenda
Od południa szałwia new dimenson
Od zachodu jest gaura
Od pólnocy szałwia okręgowa purple rain.

W miejscu michy będzie pergola a pod nią przejście.

Reszta roślin czyli piwonie, humelo, werbeny, i inne takie będa pomieszane z ciskami od podjazdu a od strony tarasu z danicami. Bo skoro juz je mam to je wykorzystam.

Chyba w końcu ułożyła mi się ta rabata w głowie.

Marcin89 21:29, 11 sie 2024

No to super, że tak szybko jest plan zmian i od razu realizacja. Tak łatwo Ci to przychodzi

Też trzymam kciuki
LIDKA 21:37, 11 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
No to super, że tak szybko jest plan zmian i od razu realizacja. Tak łatwo Ci to przychodzi

Też trzymam kciuki

Wcale nie łatwo. Ogrodnik długo nie kończył tego nawodnienia i mnie to blokowało chyba. Chodziłam wkoło tej rabaty dużo i długo.
Patrzyłam z różnych stron.
Jednak u mnie rzędy drzew muszą być

Przy takich szpalerowych nasadzeniach bede miała ten trawnik wkoło jakby w drzewiastych alejach.

Jak sie uda to w tym tygodniu moje chłopaki przeniosą mi pergolę.
JoanNa 08:10, 12 sie 2024

Lidka, nadgoniłam u Ciebie tak jak dziewczyny pisały-dla przyszłych wnuków będzie frajda ganiać się wokół kortowej u mnie dzieci szaleją wokół ronda.
Dużo się dzieje u Ciebie. Fajnie, że ta kortowa wyklarowała Ci się w głowie, bo to naprawdę duża połać do obsadzenia. Będzie pięknie. A rozplenice, to przewieszają się nawet po roku-moje Red Head sadzone rok temu dzisiaj są naprawdę duże. Nie spodziewalam się, że tak szybko mogą nabrać masy.
LIDKA 08:25, 12 sie 2024

Wstałam skoro świt i przesadziłam szałwie z dereniowej na obwódkę nowej zwanej "kortową". Oraz zagęściłam obwódke z gaury. Gaura ukorzeniona w wodzie wygląda znacznie okazalajej niż ta z siewek.
Gaury lekko przyciełam a szałwi chyba tez obetne kwiatki żeby kępy sie wzmacniały.

Teraz kawka i zaraz ide kopać dziury pod cisy i głogi.

Przesadzanie chyba pod wieczór bo ciepło sie robi.

I pojade do szkółki . Czekają na mnie hortki i może beda krwawnice.

Dobrego dnia Wszystkim .

Anda 08:30, 12 sie 2024

O, widzę że jesteś pracowita od samego rana Ja jeszcze kawkę piję
Trawka już pięknie wschodzi. Rządkowe rabaty to nie moja bajka, ale trzymam kciuki za realizację Twoich wizji
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasiapod 08:31, 12 sie 2024

Dawno mnie u ciebie nie było, a tu tyle się dzieje. Fajnie wyszła rabata, ogromna jest.
Najważniejsze, że trawka się zieleni.
Lidka szybka kobietka z ciebie
Narsilia 08:57, 12 sie 2024

No pracowita jak mróweczka już ładnie się zagęszcza , to dziś przyjemny dzień w ogródeczku i na zakupach ogrodowych mmm zazdroszczę , pokaż co tam upolowałas jak wrócisz miłego dzionka
mrokasia 09:52, 12 sie 2024

Super, że rabata Ci się ułożyła w głowie. Najgorzej jak człowiek nie jest zadowolony z własnych pomysłów . Niezmiennie kibicuję!
Marcin89 09:57, 12 sie 2024

Ja taki miałem zapał, ale nie wstałem o wschodzie słońca. Może to dlatego, że MAM URLOP!

Szacun. Jesteś bardzo pracowita i zaangażowana