Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bylinowa łąka 22:37, 28 sie 2018

Do góry
A jak już jesteśmy w temacie wody, to pokażę nasz polowy prysznic. W słoneczny dzień woda grzeje się w butelkach i po południu jest już dość ciepła. Potem konewki w ruch i gotowe.

Jeszcze się pochwalę ile udało mi się zrobić przez dwie godziny. Przekopałam i wybrałam korzenie chwastów. Skończyłam już wieczorem.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:36, 28 sie 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu ależ się u Ciebie dzieje w tym sezonie,aż trudno być na bieżąco. Spotkania,wyjazdy-fajnie masz.

Asiu, życie to się dzieje ..
Te spotkania to mam w tym roku pierwszy raz.Byłam i ja to wypadało, choć częściowo się zrewanżować.
Ogródek Iwony II 22:34, 28 sie 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Iwonko przypomnisz mi co to za cudowny miskant? Bo mam bardzo mocno ograniczone możliwości techniczne do przeglądania wątku. Czy on na jesieni się przebarwia?

Aniu, KLEINE FONNTANNE dość szybko zaczyna kwitnąć, to jego atut.
Teraz:

18 pażdziernika wyglądał tak rok temu

początek listopada

Szmaragdowy Zakątek 22:32, 28 sie 2018

Do góry
Drugi dzień to piękna pogoda i zwiedzanie Bydgoszczy.
pomnik „Przechodzący przez rzekę”

obowiązkowe zdjęcie z „panem wąskim” tuż obok wyspy Św. Barbary

potem most zakochanych (z setkami zapiętych kłódek) łączący Operę Novą z Wyspą Młyńską

o godzinie 13.13 Pan Twardowski pomachał nam z okna swojej kamienicy

i troszkę sentymentalnie….bo któż pamięta jeszcze miejskie saturatory z woda sodową?
Przerwa na kawę... 22:32, 28 sie 2018

Do góry
inka74 napisał(a)

A to bulwy. Przy przesadzaniu 1 sadzonki trochę mi się ich odłamało. I teraz zastanawiam się jak je przechować. Znalazłam informację, że można przechować je w piasku jak dalie. Dziewczyny rozmnażały ipomeę z bulw.

Rzuciłam okiem i nie wiedziałam czy to jakieś mini prosiaczki czy małe, gołe krety... a tu niewinne bulwy impomei... .
Sprawdzam po kolei podawane tu propozycje, może coś dla siebie znajdę w zamian za chorującego lilaka. Venus jest piękny, ale u mnie by miał patelnię więc odpada...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:31, 28 sie 2018

Do góry
Młode pokolenie

i taki jegomość, może Bogdzia lub ktoś inny rozpozna

Szmaragdowy Zakątek 22:30, 28 sie 2018

Do góry
Potem stolica województwa, czyli Toruń

Zwiedzanie jednej z najnowszych atrakcji miasta, czyli Niewidzialnego Domu. Niestety brak możliwości robienia zdjęć, ale bardzo polecam, bo wrażenia i doznania są niesamowite i nie mniej zaskakujące. Potem (już w towarzystwie Yolki) urocza starówka, niezwykle klimatyczne miejsce, rynek Staromiejski, pomnik Flisaka (nie pomogło głaskanie otaczających pomnik żabek – żadna nie zamieniała się w przystojnego księcia…), osiołkowi pręgierz oraz obowiązkowe mizianie Filusia.

Wieczorem w Toruniu odbywał się Festiwal Światła. Ogólne wrażenia zepsuł ulewny deszcz, w którym utopiły się nasze buty, spodnie…ucierpiała nawet bielizna (czytaj: majtki nadawały się do wykręcenia). Sam festiwal to kilka ciekawych miejsc…

…ale ogólne wrażenie - „doopy nie urywa”. Organizatorów (i nie tylko organizatorów) zapraszamy do Łodzi na Festiwal Kinetycznej Sztuki Światła już 28-30 września…bo będzie się naprawdę działo. Przygotowane projekcje multimedialne i instalacje artystyczne zawsze imponują i wprawiają w zachwyt!
Ogródek podwórkowy 22:21, 28 sie 2018

Do góry
To jeszcze mała przypominajka tegorocznego Podwórkowego.
Różanecznik i azalia.

Popis dała też baptysja. Pierwszy raz mi tak zakwitła.

Wydaje mi się, że mój powojnik nn to może być 'Maria Skłodowska-Curie'
Szmaragdowy Zakątek 22:18, 28 sie 2018

Do góry
I znowu weekend minął ogrodowiskowo-wakacyjnie. Na objazdową wycieczkę po ziemiach województwa kujawsko-pomorskiego wybrały się 4 psiapsiółki: Margarete, Krys, Mariolka i ja (oraz jako gość honorowy na gościnnych występach - Yolka)

Najpierw program wycieczki obejmował zwiedzanie Zamku Golubskiego.

Bylinowa łąka 22:18, 28 sie 2018

Do góry
Tak wyglądało w trakcie przygotowań. Tuż obok studni wyrosły trzy małe olchy, więc trzeba było je odkopać i usunąć. Źle się kopało, bo ciągle natykaliśmy się na korzenie tych olch, które praktycznie opasały krąg, jak i na kamienie, które chyba od momentu wykopania studni tam były. Jak widać krąg był wyszczerbiony i ciężko było za każdym razem odsuwać betonową pokrywę. Jak widać trochę kopania było.

A tu już w niedzielę o poranku. Musiałam cyknąć fotkę. Jeszcze musimy zasypać wkoło i uporządkować teren, bo całkiem pokaźna kupka kamieni się zebrała. Czy ktoś zna dobry sposób na rozbicie starego kręgu na kawałki?

Kwiaty we włosach 22:13, 28 sie 2018

Do góry

Ogród, mydło i powidło. 22:13, 28 sie 2018

Do góry
Ogród, mydło i powidło. 22:10, 28 sie 2018

Do góry

Memory

Kwiaty we włosach 22:06, 28 sie 2018

Do góry
Sylwuś dzięki..

Różnorodności w Kwiatach we włosach

Ogród, mydło i powidło. 22:05, 28 sie 2018

Do góry

Ogródek podwórkowy 22:04, 28 sie 2018

Do góry
Strasznie dawno nie pisałam. Teraz jednak mam powód, bo chcę wkleić kilka fotek poglądowych z moimi roślinami dla Mary.
Parzydło leśne, niestety nie wiem jaka odmiana, jedna z niższych być może 'Kneiffii'.

Nie mam niestety zdjęć turzycy 'Everillo', musze jutro cyknąc fotkę i wrzucić.
Małymi kroczkami do celu... 22:04, 28 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Monia ja swojej silnej woli już nawet nie ćwiczę, najpierw trzeba ją w ogóle mieć ja na tulipki mam jeszcze chęci, ale u nas w B. już całkowite pustki same narcyzy i hiacynty pozostawały, mam nadzieję,że jeszcze dołożą już balet nie pamiętam jak w tamtym roku było. Zostawiam Ci widoczek, dzisiaj u nas sloneczko i trochę cieplej niż przez ostatnie dni.

Cuudny widoczek.
A ten karmik tak wysoko .oj. a kto tak ptaszki karmi ??
Ale fajnego gościa jeżyka masz

Przerwa na kawę... 22:04, 28 sie 2018

Do góry
Pokażę wam mojego potwora. Raz na jakiś czas niektóre rośliny zaskakują mnie wielkością. Ipomea. Ta odmiana doskonale czuje się w pełnym słońcu. Ma listki jak klonik. Ten potwór po lewo to słownie jedna łodyga. Mam drugą jasną o listkach jak lipa i ta na słońce się nie nadaje bo palą jej się liście. Tej klonolistnej jak widać nic nie rusza.

A to bulwy. Przy przesadzaniu 1 sadzonki trochę mi się ich odłamało. I teraz zastanawiam się jak je przechować. Znalazłam informację, że można przechować je w piasku jak dalie. Dziewczyny rozmnażały ipomeę z bulw.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:02, 28 sie 2018

Do góry
Trawiasto

Ogród, mydło i powidło. 22:02, 28 sie 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies