Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 18:03, 04 lis 2018

Do góry
zoska79 napisał(a)
Witam, Czy ktoś zna tę roślinę?
Te jasnozielone "kwiaty" pojawiły sie jesienią.
Roślina jest zielona przez cały rok i ma specyficzny zapach. Rośnie dosyc szybko, dostałam ją w zeszłym roku i miała wtedy moze
z 5 listków,

Ciemiernik cuchnący.
Małymi kroczkami do celu... 18:00, 04 lis 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
najbardziej jednak zaskoczył mnie morning light on kwitnie?

A poza tym w ogrodzie pustki, a na horyzoncie śnieg

Miłego weekendu

I u mnie ML pokazał kwiotki...
Śnieżnych widoków zazdoszczę! Bardzo.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:58, 04 lis 2018

Do góry
Margarete napisał(a)

Dziękuję za miłe słowa Gosiu - rzeczywiście w tej kurtce i z tymi promieniami słonecznymi na włosach udało mi się wtopić w jesienne kolory tła

Rogów uwodzil jesiennymi kolorami ale i mój las za płotem ma wciąż co pokazać. Już listopad a kolorów nie ubywa

Piękny, jesienny obraz Malgosiu. Nic nie zastąpi natury.
Moja codzienność - ogród Oli 17:53, 04 lis 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Pogoda dopisuje zatem kilka kolorowych pstryków bo za chwilę drzewa będą łyse

Oj Kochana, piękna ta jesień u Ciebie
I gdyby nie potężna susza jaka u nas panuje to powiedziałabym-jest idealnie...
...uDany ogród 17:51, 04 lis 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Ewciu ja podziwiam takie architektoniczne perełki, ale to absolutnie nie dla mnie. Próbuję sobie wyobrazić jakby wyglądał w otoczeniu tego co stworzyłam w ogrodzie i ... nie umiem

Też nie umim . Twój ogród nie pasuje do takiej architektury. To tylko przykład i lekcja poglądowa jak można podzielić łatwo na etapy budowę takiego domu.
Piękne zdjęcia robisz, chyba zapiszę się do Ciebie na korepetycje.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:49, 04 lis 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Piękna pogoda dziś była, dokończyłam sadzenie tulipanów, zostałe jeszcze 2 paczuszki przebiśniegów Cyknęłam parę fotek, choć już mało co zostało do uwieczniania
...
u Marysi naparstnice się pomyliły i u mnie to samo odkryłam dzisiaj

Poziomki też jeszcze cieszą

Mówisz, że poziomki też? Nie przyjrzałam się. Następna szansa niestety dopiero w przyszły weekend. Ehh...
Dracena 17:41, 04 lis 2018

Do góry
olga_prz napisał(a)
Dzień dobry. Wlasnie dolaczylam do grupy i od razu pisze do Panstwa prosbe o identyfikacje tego, co rosnie w mojej dracenie. Wyglada jak grzyb. Dodam, ze zmienilam dracenie doniczke i ziemie jakies 2 miesiace temu. Ma tez drenaz na spodzie. Czy ten 'obcy' jest dla niej grozny? Usunac?

Usunąć, pewnie. Poobrywać też te kikutki po liściach sterczące do gołego pnia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:41, 04 lis 2018

Do góry
Miłego tygodnia Kochani

Dracena 17:41, 04 lis 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Mam ukorzenioną sadzonkę ale coś mi choruje.Co wypuści listek to następny zasycha na końcach.Postawi ktoś diagnozę?

Przyczyna zapewne zależy od gleby. Albo ma za mokro, draceny nie lubią zbyt mokrego podłoża. Zasychanie tego rodzaju jest zimą, z powodu suchego powietrza także, ale teraz przecież zimy nie mamy. Podejrzewam glebę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:40, 04 lis 2018

Do góry
W warzywniku jeszcze zielono i czerwono

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:37, 04 lis 2018

Do góry
Kwitnie ML

I Gracilimus

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:26, 04 lis 2018

Do góry
W altanie

I na bramie.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:25, 04 lis 2018

Do góry
To troszkę jesieni w ogrodzie. Choć tylko po hortensjach i kwitnących miskantach widać,że to jesień.

Kiedyś będzie tu ogród 17:12, 04 lis 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

Dziewczyny klonik rośnie, nabiera masy i cieszy ogromnie. Śliczny całym rokiem. I jak widać trzyma liście mimo iż większość liściaków wkoło już dawno goła.

I świeci mimo deszczowej pogody.

Pięknie Ci urósł, Aniu.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:07, 04 lis 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Hej Janeczko

Wiem, że czasu to za wiele teraz nie masz, ale może w ramach odskoczni będziesz uzupełniać swoje portrety różane ? Ciekawi mnie Irina, bo mnie Iwonka-Inka podjudza, że pięknie pachnie, pełne kwiaty i w ogóle.. jakieś spostrzeżenia u Ciebie? bo widziałam, że masz

Buziaki w małe stópki!
(Ps. a Mamusia jak się miewa?)

Kasiu, portrety różane oczywiście ze będę uzupełniać, tylko najpierw muszę wszystkie zdjecia z tego sezonu posegregować w odpowiednich folderkach, a za to ciężko jest się zabrać

Co do Iriny - sadzonkę mam z zagramanicy, sadzona jesienią 2017, w tym roku róża miała dwa rzuty kwiatow (czerwiec, sierpien) po 2-3 pąki.
Nie powiem, żebym była jakoś szczególnie nią zachwycona, ale czekam na więcej. Zapachu nie pamietam, bo krzaczek był dosyć niski i nie chciało mi się schylać

Czerwiec:

Sierpień:

Małe stópki chwilowo śpią ale to kwestia chwili.
Jest wesoło generalnie. Dobrze że mam rodzinę i męża obok do pomocy w domu, naprawdę.
...uDany ogród 17:07, 04 lis 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Ech..... jak Ty to robisz?

Gosiu pstrykam tylko
Lubię świat z bliska jest cudowny!

...uDany ogród 17:05, 04 lis 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Ech..... jak Ty to robisz?
...uDany ogród 17:03, 04 lis 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
a ja taki domek mogłabym miec
https://www.archdaily.com/771460/rgt-house-gbf-taller-de-arquitectura/55a098e1e58ece1d4a0000be-rgt-house-gbf-taller-de-arquitectura-photo

Ewciu ja podziwiam takie architektoniczne perełki, ale to absolutnie nie dla mnie. Próbuję sobie wyobrazić jakby wyglądał w otoczeniu tego co stworzyłam w ogrodzie i ... nie umiem
Bliżej mi stylistycznie do angielskiej wsi
W ogóle Anglia to jedyny kraj, który mnie absolutnie zachwyca jeżeli chodzi o architekturę. Kocham te białe okna, cudne kominy, zielone drzwi i wszechobecną cegłę

Japoński ogród Reni i Matiego 17:02, 04 lis 2018

Do góry
...uDany ogród 16:59, 04 lis 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Danusiu, ogromnym walorem Twojego "parku", w którym rośnie mnóstwo drzew i krzewów jest wykorzystanie drewna do ogrzania Twojego przyszłego domu. Wcześniej czytałam, że wiosną planujecie prześwietlenie ogrodu. Oczami wyobraźni widzę, jak wiele będzie z tego opału do kominka! Drewutnia będzie trzeszczeć w szwach

Przy takim metrażu domu, jaki planujesz, będziesz miała niemal darmowe ogrzewanie.

Muszelko własnie z tego powodu koniecznie muszę mieć kominek lub kozę, ta druga daje w niektórych przypadkach możliwość ugotowania czegokolwiek, a to dodatkowy plus.
Nie wiem jak Ty, ale ja pamiętam taki przypiekany chleb z blachy piecowej pocierany czosnkiem i smarowany grubo masłem...ach te wspomnienia To były czasy
Masz rację w takim układzie ogrzewanie jest darmowe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies