Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:16, 02 lis 2018

Do góry
kasiab napisał(a)
Piękne widoki takie ujęcia sprawiają że aż mam chęć dalej kopać i walczyć z moim ugorem

Kasiu takie słowa to miód na me serce DZIĘKUJĘ! Dawno Cię nie było, co porabiasz?
Rok temu z kawałkiem u mnie też był ugór:
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:13, 02 lis 2018

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

v

Jak pawie pióra Piękne
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:13, 02 lis 2018

Do góry
Oj.....szkoda kociaka i Was ..... ......u mnie też smutno.....

Ps dziś zaskoczył mnie klon - zrobił się czerwony ( ten ,co mamy takie same ,a Twój też się przebarwił
?
Sorki za fotkę u Ciebie ,na chwilkę wpadłam ....
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:08, 02 lis 2018

Do góry
Kasya mam coś takiego chyba mieszanka himalajskiej trochę wyszczuplona

Ptasi gaj 20:07, 02 lis 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Gonia tutaj

A teraz siedzę i zajadam sie

Jesteś w Wiśle w HG. Suuper. Wymocz się za mnie w Tropokanie
...uDany ogród 20:02, 02 lis 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
Pod wpisem Rumianki też się podpisuję. Pięknie i prosto ujęła to co wszyscy zaglądający tutaj czujemy. Masz piękny dojrzały ogród i cudowne pejzaże. Jesteś mistrzynią detali .
U mnie bergenie już łapią purpurę a u Ciebie nadal zielone.

Ewciu miło mi bardzo, dziękuję!
Ja uwielbiam proste, zwykłe dodatki one mają według mnie najwięcej uroku.
Nie lubię jak jest ich za dużo, czasami się boję że przesadzę. W ogrodzie pierwsze skrzypce powinny grać rośliny, a cała reszta ma podkreślać ich urodę i tego staram się trzymać.
U mnie tylko te w słońcu dostały rumieńców, reszta zielona.

Ptasi gaj 20:00, 02 lis 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Gonia tutaj

Pełna rozpusta mniam, ale zasłużyłaś na nią .
Osiedlowy ogródek 19:59, 02 lis 2018

Do góry
Aaa, przed żywopłotem z ligustra są porzeczki i agrest na pniu i niestety na razie tam zostają. Od żywopłotu do nich jest 0,75 cm
Od porzeczek do trawnika jest ok 135 cm

Od modrzewia do trawnika w najszerszym miejscu 220 cm
Od hortensji do trawnika ok 155 cm

Ptasi gaj 19:59, 02 lis 2018

Do góry
Jeszcze zaległe fotki z środy

Moja ukochana choina kanadyjska

Ta sama trawa

...uDany ogród 19:49, 02 lis 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
I co mam Ci Kochana napisać...... Wyczerpałam limit pochwał......
W domu niesamowity klimat aż się nie chce z niego wychodzić.
W ogrodzie........ach!!!!!!!!!. Bardzo bym chciała byś Ten wymarzony domek miała jak najszybciej. Życzę Ci tego z całego serca

Aguś kochana, dziękuję
Uwielbiałam mój poprzedni dom, teraz mieszkam u Mamy i zastanawiam się robić remont, czy budować to maleństwo. Wiadomo, że wolałabym mieszkać w ogrodzie , ale mam cały czas wątpliwości, czy ten domek nie będzie zbyt za malutki
Mam trzy lata na podjęcie decyzji, bo tyle jest ważne zgłoszenie. Zobaczymy co się po drodze wydarzy...
Bardzo dziękuję! Mam ciągle nadzieję, że UM przerobi tą naszą ziemię i wybuduję mój wymarzony domek, w którym sie wszyscy bez problemu pomieścimy

Osiedlowy ogródek 19:46, 02 lis 2018

Do góry
i teraz moja prośba o pomoc w zagospodarowaniu tej rabaty

Jest to wystawa południowa.

Chciałbym przed modrzewiem coś zimozielonego , mam cztery kule tuji danica i trawki ( molinie variegata, carex siderosticha variegata, ice dance, evergold, carex morrowii variegata, imperata red baron) żurawki czerwone, bordowe

Wiosną białe i pomarańczowe tulipany, białe narcyze z pomarańczową trąbką, białe krokusy i białe czosnki Mount Everest. I szafirki.

Latem pomarańczowe liliowce i pomarańczowe lilie.
Jeżówki Cheyenne spirit 6 szt

Nie wiem jak to ładnie zagospodarować, mam niestety tendencje do sadzenia roślin w rządkach a nie plamami...kochane pomóżcie

Ptasi gaj 19:43, 02 lis 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Tutaj tzn. gdzie?

Gonia tutaj

...uDany ogród 19:43, 02 lis 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
KOLOROWO u Ciebie, a ten iglak taki smukły, koło różowej róży to? Ładna taka ciemna zieleń. Liście jeszcze ładnie się trzymają, póki mrozu nie ma, niech jak najdłużej goszczą na gałęziach, pozdrawiam.

Gosiu mnie najczęściej zachwycały jednokolorowe ogrody, bardzo lubię białe, ale ta jesień uświadomiła mi, że ta paleta barw ma nieprawdopodobny urok.
Polubiłam żółty Nawet sobie sweterek machnęłam w tym kolorze
To Scyrocket, jedyny ze starej działki, bardzo je lubię.

Wierzby są jeszcze zielone dopiero kilka liści zmieniło kolor. Jutro ma padać to znów trochę obije i tyle z mojego sprzątania
Miłego wieczoru!

...uDany ogród 19:37, 02 lis 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Przeglądając codziennie zdjęcia z Twojego zaczarowanego ogrodu, aż żałuję, że widokówki wyszły z mody...kadry z Twojego raju fantastycznie nadawałyby się na takie właśnie kartki...Każda pora roku, to zjawiskowy przegląd cudowności roślinnych, które współgrają ze sobą tworząc kolorowy kobierzec najmilszy dla oka...Masz wyjątkowy dar doboru roślin, które wspaniale wyglądają w swoim towarzystwie...dlatego nie mogę przejść obojętnie obok Twojego ogrodu, nie zaglądając tu co dnia, bo to byłaby dla mnie niepowetowana strata nie móc nacieszyć oczu, tymi wyjątkowymi widoczkami...Nie piszę codziennie o moich odczuciach, bo stałoby się to nudne i wyglądałoby na "wazeliniarstwo"...Ten ogród jest tylko jeden taki na całym O. Możesz być dumna ze swoich poczynań i osiągnięć ogrodowych... I z tem akcentem łestawiam dla Ce kaszebszczi płezdrówczi...Tak trzemaj białkłe...

Witaj Rumianko Czym ja sobie zasłużyłam na tyle serdecznych słów?
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogród i to jak go zagospodarowałam.
Uwielbiam komponować roślinne obrazy, zawsze się zastanawiam jak będą się zmieniać w poszczególnych porach roku.
Bardzo dziękuję za takie wyróżnienie, jest mi niezmiernie miło!
Pozdrawiam wieczorkiem!

Kwiaty we włosach 19:28, 02 lis 2018

Do góry

Osiedlowy ogródek 19:26, 02 lis 2018

Do góry
A więc placyk będzie (na wiosnę) z kostki brukowej albo granitowej z drzewem w środku, tak jak narysowała mi Ewa-Anda

Miskanty Variegatus i hortensje Lime Line zmieniły miejscówki i teraz są cztery trawy i między nimi hortensje (sadzone w grupach po trzy sztuki czyli 9 szt na ok 5,5 metrach)

tak było

tak jest

Rabata pod modrzewiem dzisiaj przybrała nowy półokrągły kształt, w związku z czym przybyło sporo miejsca

Moja bajka 19:17, 02 lis 2018

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:08, 02 lis 2018

Do góry
effka napisał(a)

Ale to malowniczo wygląda - prawa strona total jesień, lewa środek sezonu Fajny efekt
Moja bajka 19:06, 02 lis 2018

Do góry
Moja bajka 19:03, 02 lis 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies