Ale piękną masz tą trzmielinę - dorodny egzemplarz mam nadzieję, że zrobiłaś jej zdjęcie w czerwieni moja ślicznie świeciła w kącie ogródka, a Twoja to już w ogóle powinna być petarda
Nie wszędzie takie ostre kolorkiJest jeszcze trochę spokojnej zieleni,dzięki deszczykowi.
A poranek może jutro będzie pogodniejszy, pogodynka obiecuje Wam jutro 18 stopni
A tutaj mam trawe pampasowa. Ona tez jest ladna i ladnie sie prezentuje u mnie i lubie ja bardzo i mysle zeby tez tak z 30 kupic i po drugiej stronie posadzic rzeby bylo po rowno tak.
Bardzo się cieszę, że mam teraz teściów u siebie, chociaż dzisiaj teściowa akurat pojechała szwagierce pomóc, to i tak daliśmy radę - trochę kolejnych cebulek posadziłam. Zostały mi już tylko ok 20 szt Purple Sensation na jedną rabatę do wciśnięcia i zwykły czosnek w warzywniku do posadzenia.
Do tego tylko jeszcze przerzucić kompost i uzupełnić ziemię w dwóch skrzyniach warzywnych / szklarni oraz opryskać owocówkę miedzianem. Ale to za jakieś dwa tygodnie, bo wtedy idzie ochłodzenie.
"Różyczka" raz lepiej, raz gorzej. Raz śpi dobrze, innym razem - budzi się co godzinę i żąda jedzonka. Czekam na ustabilizowanie się rozkładu dnia