Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 21:46, 25 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Pstryczki obejrzałam cudne jak zawsze ale Ci się wszystko pięknie zagęściło no powiem Ci,że dziwalce jeżówkowe są SUPER a co do spotkanie jak coś będę pisać, może w tym tygodniu się uda oczywiście jak mnie zechcesz tylko wiesz,że ja = pakiet 3 dzieci dasz radę? Hihi

Tak jak już CI Paula mówiłam, pakiet 3+ na pewno ogarnę, tak więc śmiało możesz przyjeżdżać Wsadziłam piwonie, za które Ci bardzo dziękuję Kurczę, aż mi się to dziwne wydaje, ale mam coraz mniej miejsca w ogrodzie!! Wsadziłam je ostatecznie koło wrzosów, których (pomimo słabej kondycji) wciąż nie wywalam. Mam nadzieję, że mi się zdążą odwdzięczyć!! Piwonie wsadziłam raczej płytko i dość gęsto, zobaczymy jak przetrwają zimę.. Jakby coś przesadzę co drugą. Liście ciachnęłam, bo były zmaltretowane. W nocy deszcz wszystko podlał

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:45, 25 sie 2018

Do góry
W ciągu 4 dni wymieniłam folie w oczku... Dziś był ostatni dzień.. W deszczu... Wchodziłam do oczka by układać kamienie.
I niech mi ktoś powie że ogrodnictwo to miłość...
No może w moim wydaniu to szaleństwo

To z 2014r. - wtedy zabrakło mi foli, teraz wziełam ze sporym zapasem

Efekty końcowe z mostkiem jutro. Bedzie spora różnica w otoczeniu i układzie zakola
Oczko jest szersze przy magnoli - ma kształt nerki.
Wymiana jest 100% trudniejsza niz zakładanie, skakały mi żaby koło nosa, szerszenie i osy latały między nogami, ptaki zataczały kregi nad przebudywanym stawem. Że tez nie można im postawić - UWAGA WODOPÓJ W REMONCIE, WODY CHWILOWO BRAK!
Japoński ogród Reni i Matiego 21:40, 25 sie 2018

Do góry
Przedziwny Ogród 21:37, 25 sie 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Widzę, że ten Twój ogródek co raz bardziej się rozpędza z kwitnieniem, ale to świadczy o tym, że jesteś wprawionym w komponowaniu roślin ogrodnikiem. Bardzo spodobała mi się pomarańczowa dalia, przechowaj ją przez zimę, a w przyszłym roku posadź przy tej pomarańczowej różyczce. Myślę, że byłby to świetny duecik.

Dorotko, ta dalia już rośnie przy pomarańczowej róży Musisz osobiście to zobaczyć

Japoński ogród Reni i Matiego 21:36, 25 sie 2018

Do góry
Miejsca do snurkowania idealne
Przedziwny Ogród 21:33, 25 sie 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
No tak dzięki Agatko

Ogród wśród pól i wiatrów 21:31, 25 sie 2018

Do góry
asiak napisał(a)

Ta rabata na początku mojego "ogrodniczkowania" wpadła mi w oko

Kurcze, brzozy takie chudziutkie były.. a teraz już prawdziwy lasek się z nich zrobił Ciekawe jak to za klika la będzie ...

Ogród wśród pól i wiatrów 21:27, 25 sie 2018

Do góry
Balea napisał(a)

Witm, cos pieknego ten ogrod. A rabata mi sie szczegolnie podoba.
Ciekawa jestem, jak ona wyglada, kiedy milorzab sie na zolto przebarwia.
Przeszlam wszystkie strony twojego watka ale zadnego takiego zdjecia nie znalazlam. Moze ci sie uda w tym roku jakies zrobic I czy masz jakies zdjecie, zrobione z drugiej strony tej rabaty? pozdrawiam Balea

Witaj Balea Dziękuję za miłe słówka Nie mogę znaleźć miłorzęba przebarwionego. Pewnie dlatego, że mi go zazwyczaj przymrozek szybko ścinał, i liście momentalnie padały na ziemię... Może faktycznie w tym roku mi się uda zrobić Póki co zielony jest Porównując zdjęcia, widzę, że "zmężniał" nieco Próbuję go do kulistego kształtu doprowadzić, bo jakiś dziwny był początkowo.

Ciężko zrobić zdjęcie tej rabaty z innej strony, bo jest blisko ściana, z drugiej strony barierka. Ale postaram się przy okazji coś pstryknąć. Tu mam dzisiejsze poranne, wprawdzie rabata jest na drugim planie, ale coś tam widać z innej perspektywy

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 21:27, 25 sie 2018

Do góry
Witam jestem nowy ), swoją przygodę zacząłem z Thujami Szmaragd w zeszłym roku a dokładnie na jesień. Jesienią posadziłem 100 Thuji Szmaragd. Problemy zaczęły się dokładnie od czerwca. Nie potrafię sobie z tym juz poradzić, pryskałem Topsinem i wielona innymi środkami i no powiem Topsin najlepszy. Problem w tym że na paru sztukach pojawiają się czarne gałązki, porażenie jest bardzo szybkie i praktycznie 5 sztuk Thuji co koło siebie rosną dostały to samo. Opsikanie przez zwierzę wykluczam gdyż jest siatka a po drugie thuja czarnieje nie tylko u dołu ale tez i u góry.
Drugim problemem jest rynna z dachu sąsiada i tu się zdaje pytanie czy to nie jest zgnilizna od zbyt obfitego podlewania przez rynnę?
Czym zabezpieczyć drzewka aby do takich rzeczy nie dochodziło?
Dodam, że to są juz moje 2 drzewka gdyż tamte 5 sztuk poszły i posadziłem nowe, po miesiącu dokładnie takie same objawy tych samych drzewek w tym samym miejscu. Pomoże ktoś lub coś podpowie?

Drzewka były nawożone w marcu Osmocote.

Moja bajka 21:23, 25 sie 2018

Do góry

Fajna ta drewniana czapla

To wygląda jak jakaś czaszka
Moja bajka 21:23, 25 sie 2018

Do góry
Takie widoczki z konarami i pniami
Wśród brzóz i dębów 21:23, 25 sie 2018

Do góry
Grażynko, ja to nawet bardzo lubię te zielone poduszeczki floksów szydlastych po przekwitnięciu, bo ładnie zadarniają i tworzą chwastoszczelną kołderkę. A niektóre odmiany mają piękny, szmaragdowy kolor.

Basieńko, liczę na to, że rdest w przyszłym roku bardziej się rozrośnie.

Rozplenica Bleack Beauty pierwszy raz zakwtła zaledwie jednym kłoskiem, i wcale nie czarnym, ale może jeszcze ściemnieje.

A jednoroczna Red Majesty rośnie coraz wyższa.

Dąbrówka rozłogowa, moja ulubiona odmiana.

Pozdrawiam weekendowo wszystkich odwiedzających.
Moja bajka 21:22, 25 sie 2018

Do góry
Takie widoczki z konarami i pniami
Zakątek z fioletową ławeczką 21:22, 25 sie 2018

Do góry
kolejnej 500
Działeczka Asi :) 21:13, 25 sie 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój ogródek

Piękna różyczka.
Widziałam u Ciebie surfinię, czy nie wchodzą Ci na nią choroby? U mnie najpierw podsychają liście, a później zamierają całe pędy. Fakt, że nie pryskałam ich niczym.
Przedziwny Ogród 21:10, 25 sie 2018

Do góry
Donia72 napisał(a)
Agatko, zbierasz nasiona stipy? wysiewasz je?

Stipy mam z kupnych nasion. Wydaje mi się, że są pewniejsze. Jedna torebka mi wystarczy. Obecne są w ogrodzie drugi rok. Już je wyczesałam i związałam przy samej ziemi, bo już się pokładały.

Ogród wśród pól i wiatrów 21:10, 25 sie 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej, zdjęcia urokliwe obejrzałam z przyjemnością. Na wieści o wypadku gęsia skórka mi sie pokazała. Potem juz lepiej, bo cudaśne jeżóweczki pokazałaś. Świetne są, obfoć je bo nikt takich nie ma i długo nie będzie, piękne korony mają na główkach, takie panny co mają wianki z żywych kwiatów.

Daria, cudaczki obfocone Rzeczywiście wyglądają, jak takie strojne panny w koronach
Zawilce zostawiam. Lubię je za tę wiosenną delikatność w progu jesieni...

Do raju daleko - u Ewy 21:10, 25 sie 2018

Do góry

Piękne te Wasze rabatki, takie ukwiecone. U mnie co raz mniej kolorków w ogródku. Zrobiło się tak jesiennie, a u Ciebie tak kolorowo. Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:09, 25 sie 2018

Do góry
Dubelek, więc taki widok równie zachwycający Ci zostawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies