Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 21:43, 02 kwi 2026

Do góry
Jeszcze takie kwiateczki znalazłam. Zawilce gajowe. Objawiły się kilka lat po wsadzeniu. I tak się dziwię, że przeżyły regularne wydeptywanie i wylegiwanie przez psy .
Glina i zielsko 21:43, 02 kwi 2026

Do góry
pestka56 napisał(a)
Moje śliwy wiśniowe (Prunus cerasifera) 'Pissardii' kwitną intensywnie różowo i w miarę przekwitania bledną nieco. Liscie mają bordowe. Jak słońce prześwieca przez młode, wyglądają jak pomarańczowo krwiste. Śliwki są jadalne, ale jest ich mało, są twarde i mnie nie smakują.
Starszą posadziłam w 2007 i od kilku lat utrzymuje wysokość około 6 m. Średnicę ma jakieś 4,5-5 m. Nigdy jej nie ciełam. Usuwam tylko odrosty pojawiające się z rzadka tuż przy pniu.

Zdjęcia od kwietnia do października do porównania. Powiedz kiedy to usunę.

Kasia Twoje drzewko ma ładny pokrój z nisko osadzoną koroną. Chciałabym żeby moje drzewa miały je wyżej.
Glina i zielsko 21:28, 02 kwi 2026

Do góry
Moje śliwy wiśniowe (Prunus cerasifera) 'Pissardii' kwitną intensywnie różowo i w miarę przekwitania bledną nieco. Liscie mają bordowe. Jak słońce prześwieca przez młode, wyglądają jak pomarańczowo krwiste. Śliwki są jadalne, ale jest ich mało, są twarde i mnie nie smakują.
Starszą posadziłam w 2007 i od kilku lat utrzymuje wysokość około 6 m. Średnicę ma jakieś 4,5-5 m. Nigdy jej nie ciełam. Usuwam tylko odrosty pojawiające się z rzadka tuż przy pniu.

Zdjęcia od kwietnia do października do porównania. Powiedz kiedy to usunę.

Za drzwiami do ogrodu... 20:02, 02 kwi 2026

Do góry
anpi napisał(a)
Wrzucam na szybko trochę mojej wiosny.

Pięknie ci się te krokusy rozrosły. Efektownie już co wyglądają.
Ja muszę dokupić fioletowych i niebieskich bo malutko ich mam.hak nie zapomnę na jesieni to kupie.
Ciemierniki cuuudenka.
Zasilasz je czymś ?
Przylaszczkowe kępa też śliczna.
Piękny kolor iryskow. Lubię takie biskupie kolory

Za drzwiami do ogrodu... 19:50, 02 kwi 2026

Do góry
anpi napisał(a)
Papryki już powinnam pikowć.Oprócz nich siałam tylko poziomki, jeżówkę Bladą i sałatę Lolo biondaaletą wyniosłam do tunelu.

Papryczki spore . Moje e jednej Kępie. Po świętach dopiero będę pikowac i paprykę ( właściwie jak wyjeżdżałam to tylko żółte mi wyszły. A czerwone i zielone nic) i pomidorki.
Co tu masz na ziemi żółtego w tych sadzonkach ?
W Kruklandii 19:39, 02 kwi 2026

Do góry
Miałam sprzątać rabaty w Zielonych Drzwiach... ale przyjechały róże

Jak zwykle nic nie widać

Ale małe nie są. Tzn... mają tylko po dwa pędy, ale dosyć wysokie. Zapączkowane na zielono

I zabrakło trocin

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 19:18, 02 kwi 2026

Do góry
To są wczesne Lidka. Większość masz tutaj

Po lewej też nic nie widać

Ciemierniki obsypie dolomitem i będę podlewać w lecie . Taki plan. Też są gorsze niż rok temu.
Sezon 2017 u Hanusi 19:02, 02 kwi 2026

Do góry
Kochani, prima aprilis już za nami, tyle tylko, że wiosna na nas zastawiła pułapki. Szczególnie na Pomorzu środkowym, Z zieloności to dopiero wierzby płaczące są w zieleni i forsycje w kwiatach. A poza tym przekwitnięte krokusy i moje flagowe ranniki. Przebiśniegi są, ale jakieś wymęczone. Nie z każdej bulwki jest kwiatek. Musze o nie zadbać po świętach. Kwitnie dereń jadalny i sasanki się pokazują. Ale tez chyba trochę przymarzły, szczególnie w ostatnich przymrozkach marcowych.
Pełnia tuż, tuż, wobec czego tylko cieszyć się trzeba ze zwyżkującej pogody.

Wszystkiego dobrego świątecznego.

Glina i zielsko 18:58, 02 kwi 2026

Do góry
Wisienki ponoć pisardi kwiitną, głogi puszczają listki, urodzinowy LILAK ma pąki kwiatowe, zaczyna być widać moją szafirową rzeczkę.

Na koniec rzut oka na skrzyneczki warzywne. W donicach drobne bratki dopiero się zbierają

Pomiędzzy kręceniem się w ogrodzie a poranna kawą machnęłam jeszcze 5 okien i bigos. Na dziś starczy , jeszcze tylko spacer z psem.

Idę popatrzeć co u Was.
Glina i zielsko 18:52, 02 kwi 2026

Do góry
Dziś się pokręciłam po ogrodzie. M też. Przesadziliśmy tulipanowca. Potem podlałam donice i 2 rabaty. Sucho jak w lipcu.
Posadziłam 2 świdośliwy. Jedną hortensje bo gdzieś znikła z pomiędzy klapami oczyszczalni. Podzieliłam carexy everillo, przesadziłam carexa vanilla ice. Podlałam warzywnik i widzę że rzodkiewki wschodzą.

Zrobiłam kilka fot na pamiątkę wiosny i pustego prawie ogrodu.

Tu bardzo czekam aż tuje bedą wysokie i zasłonią chałupkę sąsiadów.

Grujeczniki w pąkach. Miłe zaskoczenie że żyją choć jeden słabszy jest. Latem je przytnę.

Na platanowej mam teraz klony crimsony co 6 m. W miejscu po platanach posadziłam świdośliwy. Będę chciała je wyprowadzić na wielopniowe ażurowe drzewka.

Kupiłam takie ok 60 cm. O takie maluchy:

Nowe migawki z ogrodu 18:42, 02 kwi 2026

Do góry
Druga partia w ziemi, dziś 32, poprzednio 18. Czyli 50 za mną. No i co tu dużo ukrywać, 85 trochę spuchło, przede mną jeszcze 72. Dokupiłam okrywowych na zapłocie. I trochę innych.

A na koniec roboty pierwszy tulipanek.

I inne kwiatki. Za skarby świata nie wiem, skąd mam takie cesarskie korony, nie kupowałam ich.
Sezon 2017 u Hanusi 17:51, 02 kwi 2026

Do góry
Izabelko, dziękuję za wiadomości, też z pierwszej Twojej ręki. U nas w domu dziś już święto, przyjechał student na 2,3 dni na czas świąt. Cieszymy się, bo dobrze sobie radzi.
A poza tym, ja mam kolejną wizytę doktorską zaliczoną, powoli będę wracać do gwarnego świata.

Życzę Wam wszystkim spokojności w ten czas, marzec minął więc już nie ma co się troskać o zdrowie, tylko trzeba nabierać sił, żeby ogarniać swoje tereny bez czekania na wskazówki sił wyższych.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:22, 02 kwi 2026

Do góry
Piwoniowa póki co ma więcej chwastów niż piwonii ale dojdę i tu

Czosnek Sloniowy też trzeba odchwaścić

10kg topinamburu posadzone - M robi dziury ją sadze

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:20, 02 kwi 2026

Do góry

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:14, 02 kwi 2026

Do góry
Tak. Kupiłam sadzonki jakieś 3 tygodnie temu. Jakieś 6 tygodni jeszcze i zjemy sałatę i może kalarepki też Ale duże nie są, może na zdjęciu

Do raju daleko - u Ewy 16:17, 02 kwi 2026

Do góry

Czosnki juz takie duże i gęste.

U mnie hiacynty na takim etapie.

Do raju daleko - u Ewy 16:16, 02 kwi 2026

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 16:14, 02 kwi 2026

Do góry
Zdublował mi się wpis.

Do raju daleko - u Ewy 16:13, 02 kwi 2026

Do góry
Wzeszło dużo tulipanów. To jest ich drugi rok na tej rabacie.

Zaczyna otwierać się magnoli Leonard Messel. A jak u Was?

Do raju daleko - u Ewy 16:12, 02 kwi 2026

Do góry
Piękna, słoneczna pogoda. Wyszłam chociaż na chwilę, żeby zrobić zdjęcia.

Pierwsze prymule.

Przylaszczka od Vty. Widok tej przylaszczki daje mi dużo radości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies