Zaczyna kwitnąć cebulowa szachownica. W kwadratach ustawione są rzeźby - żeliwne zwierzaki na postumentach wykonanych przez Witka, zebrałam całkiem sporą kolekcję, która nareszcie jest wyeksponowana
Dziękuję Danusiu i witam się ciepło z Tobą.. Mój ogród to w duże części zasługa ogrodowiska Sympatia z cisami to pokłosie przeczytanego całegą tutejszego wątku i Waszych rad
Co do szmatki... teraz rośliny mam wolne od szmatek.. Wczoraj wyrwałam ostatnią o której kompletnie zapomniałam ...za co mój trzcinnik KF napewno mi podziękuję bo dusił się baardzo.. teraz wszedzie u mnie kartony królują
Otwieramy ogrody z dniem 24 kwietnia 2021. Prosimy uważnie patrzeć na terminy (daty). Mamy otwarte w soboty i w niedziele. Jeśli dzień wolny jest w poniedziałek (np. 3 maja) - nie będzie czynne.
Zapraszamy na tulipany, mamy nadzieję, że zdążą zakwitnąć, bo pogoda niestety nie jest dobra, ale kiedyś w końcu będzie ciepło.
Róże nie są roślinami do uprawy w domu i ich żółknięcie ja najbardziej kojarzę z tym, że jest im za ciepło, wilgotność powietrza jest za niska i dlatego żółkną, czyli zrzucają liście. Wygryzione dziury podobne są do działalności opuchlaka, ale skąd opuchlak w domu (latem się zdarzają że łażą po suficie)
Pokaż jak wygląda ta róża w całości, w czym rośnie, bo jeszcze jedną możliwą przyczyną jest to, że stoi w osłonce w wodzie..