wygląda na to, że część nowych cebulek tulipanów zgniła :/
chyba miejsce, w którym posadziłam jest dla nich zbyt mokre
czy jakoś można temu zaradzić? tzn inaczej posadzić, nie wiem, do dołków piasku sypnąć?
czy sobie podarować tulipany w takim miejscu?
może jakieś inne cebulowe można posadzić?
Ewa, widziałaś te cebule, że zgniły? Ja niestety się nie znam na tulipanach, więc dużo nie pomogę. Mam je pierwszy raz u siebie i na moje oko wygląda, że wszystkie wyszły. Co dalej z nimi będzie, to nie wiem, bo ma jeszcze padać przez 10 najbliższych dni...
Zobacz sobie u Danusi w "Naszej Anglii" - wrzuciła nowe zdjęcia, ma szachownicę, wygląda bajecznie! Piękny kolor, no i podobno szachownice lubą podmokły teren, ale to jest do sprawdzenia.
Hej hej. Co słychać. Działasz już coś w ogrodzie? Bardzo lubię Twój ogród i dziś znów zaczęłam przeglądać Twoje zdjęcia i rzucił mi sie w oczy Twój grafitowy tynk na elewacji. Napisz proszę jak on się sprawdza, jak reaguje na słońce? Nie plowieje? I co to za rodzaj,firma,kolor. Będę wdzięczna za pomoc
Hej, u nas deszczowo... nic nie moge robic...
Tymk jest ok, nic nie plowieje, ale nagrzewa sie latem
O firme i kolor musze meza zapytac, jutro Ci napisze
No u nas wczoraj jeszcze śnieg gdzieniegdzie leżał a dziś pada. Juz bym coś porobila a na razie tylko trawy i krzewy poprzycinalam. U Ciebie pewnie podobnie z pogodą bo Kraków i Sącz niedaleko od siebie
Bardzo dziękuję. Przekażę moim fachowcom. Wi em ze pracują z Knauf ale może uda mi się ich namówić na ten Twój tynk. Szalenie mi się spodobał u Ciebie. Jest taki ciepło grafitowy. Przynajmniej na fotkach.