Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:56, 25 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Fiona dobrze robi, że wchodzi Ci w kadry...też chce błyszczeć w ogrodzie i w końcu Ci partneruje

Spacerowałybym nad tym zalewem, spacerowałybym...cudnie tam masz

Co to za rude jeżówki...ładnie się prezentują o tej porze roku....szukam rudoś i chryzantemowych na teraz...jeszcze nie spotkałam...stół uroczo zastawiony i krzesełko
Pozdrawiam Aniu

Oj Fioncie już kilka razy pokazywałam.Oj partneruje, partneruje często.I pilnuje aby gryzoni nie było .Łowna jest i to bardzo.
Jeszcze roślinki ciut koloru mają, to warto je pokazać, bo zaraz będzie ponuro, szaro i goło.
Co mnie nie nastraja pozytywnie.
Tak, nad zalewem zawsze ładnie.Chyba że wieje.To już na spacerki nie chce się chodzić.
A to jeżówka Supreme Cantaloupe.Latem mi nie kwitła.Tylko w pażdzierniku się namyśliła dopiero.I chyba w pełni nie pokaże swoich pięknych rozkwitnień.Szkoda.
Rudości chyba w ogrodzie mam za mało.
Coś nad tym trzeba będzie pomyśleć.
Dziękuję za pozytywne skowa pod adresem moich dekoracji na stole i na krzesełku
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:21, 25 paź 2018

Do góry
Witam na rabacie przy chodniku prowadzącym do domu wsadziłam bukszpany, które wcześniej rosły pod jabłonią, pomiędzy dałam irysy syberyjskie. Ale w dalszym ciągu czegoś mi brakuje. Planuje jeszcze dosadzić głóg dwuszyjkowy Paul's Scarlet. Co sądzicie? Dodatkowo rabatę na której rośnie bonsai planowałam zakończyć akacją. Zastanawiam się czy jej nie poszerzyć i powsadzać czegoś przed te kulki. Bo jakoś tak za zielono mi. Będę wdzięczna za sugestie.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 25 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)
i mnie dyniami zainspirowałaś... za rok koniecznie w końcu je wysieję, bo w tym miałam nasiona a 'nie zdążyłam'
kolory jesieni piękne, ale perspektywa zimy nie nastraja optymistycznie...

macham

Warto, warto wysiewać i mieć swoje .
I do dań i do dekoracji.
Ja w tym roku z jarmużem nie zdążyłam.I paczka nasion została.Zapomniałam na amen.I gdzieś w czerwcu czy lipcu zobaczyłam.
No trudno, może na przyszły rok się jeszcze będzie nadawała do wysiewu ??
Już codziennie tych liści mniej, kolorow ubywa, ubywa.Zimno.Ponuro w takie siąpiące deszczem dni.zima mnie też nie nastraja pozytywnie.
Bo ja nie lubię zimna.
Dziękuję.Odmachuję

Ogród w budowie - nieustającej 22:18, 25 paź 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)

a obok są czarne eonia - malutkie i będą czarne jak będzie lato.

Po ra, pierwszy zobaam je na Koszyce ustawiane terakotowych donicach..w tym roku podziwiałam je na giełdzie...jeszcze nie kupiłam

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:13, 25 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jesienne wspomnienie.

Dorotko ależ cudne te dekoracje a i fotki artystyczne

Ślicznie uchwyciłaś swój ogród w jesiennej szacie. Pozdrawiam cieplutko
Moja działka na Dębowym Lesie 22:08, 25 paź 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
U nas też wieje przez te ostatnie dwa dni, że głowę chce urwać, nic przez to w ogrodzie nie zrobione, może na weekend się coś poprawi... Aniu prośbę mam, mogę się przypomnieć o te przepisy na wyroby do wędzenia, oczywiście jak będziesz miała troszku czasu, teraz zacznie się czas wędzonek buziaczki

Dziś mniej wiało.Deszczyk siąpi.
U mnie też jeszcze kilka rzeczy zostało do zrobienia w ogrodzie.
A czasu na razie brak .
Monia sorki,,, moja pamięć jest bardzo ulotna.
Zaraz będę szukać tego przepisu na marynatę ??
Dzięki.I ja buziaczkuję
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:05, 25 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Listki rutewki są bardzo zjawiskowe, takie filigranowe

Patrzę na tą kępkę codziennie i już marzę o kolejnych

O rutewce ostatnio dość głośno na różnych wątkach Kusi, oj kusi
A co to za trawa w tej kępce? Muszę się bardziej zatrawkować
Szukam sprawdzonych, niekłopotliwych i ładnych traw - raczej niewysokich, o wąskich liściach i ładnie wyglądających cały sezon Ależ lista wymagań
Przedziwny Ogród 22:00, 25 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetny wianek jesienny W ogrodzie jeszcze moc kolorów Mówiłam, że ta ważka i reszta dekoracji to hicior

Za wianek dziękuję Uwielbiam je robić, tylko drzwi za mało.... Sylwuś, kolory były....Teraz tylko wycinam i pielę, żeby jakoś to wszystko wyglądało. Nie spodziewałam się, że te dekorację mogą się spodobać, na serio...

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:53, 25 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne miejsce i fajne ujęcie, a psiak taki cudowny - niczym piękny kwiat. Poczytałam o cebulach, ja swoje czosnki wykopałam pod koniec sierpnia i w tym samym dniu wsadziłam inne miejsce. Nie było problemu z rozdzieleniem ich. Same ładnie się rozsypały. Też ładnie mi się rozmnożyły.
Funkia piękna gigantka, jak swoją kupowałam to miała być z tych wielgachnych, ale nie jest wielka. Duża, ale chciałam większą.
Dorotko, zatem muszę zapamiętać, że czosnki trzeba wykopywać końcem sierpnia
A może Twoja funkia potrzebuje jeszcze trochę czasu? Nie wiem czy na wiosnę nie będę szukała dla mojej gigantki innego miejsca, bo jak się rozrośnie to będzie miała tam ciasno Poza tym nie raz eM kosząc trawę przejechał kosiarką pochylające się ku ziemi dość ciężkie liście

Fotka "gigantki" z przed dwóch tygodni

A piesio gdy jestem w ogrodzie chodzi za mną jak cień Gdy coś robię dłużej w jednym miejscu to często zwija się w kłębuszek przy moich nogach i drzemie
Przedziwny Ogród 21:51, 25 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Agatko,a masz już na myśli jakieś krzewy które przebarwiają się w kierunku czerwieni,bo ja też o takich myślę.
Piękne wspominkowe,zaraz już zaczniemy tylko wspominać...aż do wiosnyTak myślę,czy ja za mało zdjęć nie zrobiłam...do wiosny tak daleko...

Mam kilka na uwadze, np dąb czerwony Quercus Rubia, Trzmielina oskrzydlona, Klon tatarski, Ambrowiec amerykański.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:24, 25 paź 2018

Do góry
taką siewkę znalazłam

hakonka cudne kolorki łapie

Przedziwny Ogród 21:24, 25 paź 2018

Do góry
marba napisał(a)

Agatko, a co to tak ładnie owocuje na czerwono?

Basieńko, to jest głóg. Na wiosnę kwitnie na biało, a jesienią ma czerwone owoce.
Takie były końcem września.....

Elinkowy ogród 21:24, 25 paź 2018
Do góry
Elinka napisał(a)

Elinko co tu za hortensja rośnie pod ścianą? Piękna jest.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:21, 25 paź 2018

Do góry
Paweł zobacz co się dzieje

wysprzątane duże oczko

i na nowo kwitną hortki
Moja działka na Dębowym Lesie 21:21, 25 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dynie masz swoje? Myślę, że tak bo kupować taką ilość, a później to dźwigać to ciężko. Ja kupiłam tylko 4 sztuki. Niby miałam wiosną nasiona, tylko miejsca brak. Dekoracja dyńkowa bardzo fajna, lubię takie naturalistyczne.

Dorotko jak najbardziej swoje dynie.
Tych kilka małych ozdobnych jeszcze dostałam
Zamierzam zebrać z nich później ziarnka na nasiona,Może się nadadzą
Ja też lubię takie naturalistyczne
Jeszcze parapet w kuchni też nimi jest założony
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:20, 25 paź 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Podziwiam marcinki, zawilce, piękne fotki ogrodu, jesteś nożycoręka Gosiu
Ja swoje chore na grzyba kulki znienawidziłam, pomimo oprysków znów zachorowały,
Nawet ich nie cięłam w tym roku.
Dwie przycięłam we wrześniu, jedną zupełnie do łysych gałęzi a drugą bardzo drastycznie ale liście zostały i po przycięciu zmieniły kolor na blady, wyglądają masakrycznie. Nie mam szczęścia do moich kulek, a tyle lat je hodowałam
Na wiosnę wszystkie przytnę do samych gałęzi, albo odżyją albo ..
Mireczko bardzo bym chciała Ci pomóc ale nie wiem co Ci doradzić... Próbowałaś wstawić zdjęcia swoich kulek w wątku Choroby i szkodniki bukszpanów? Tam często Mazan zagląda i diagnozę stawia i zalecenia... A może trzeba je trochę dokarmić np. dolistnie i doglebowo? Być może to dałoby im dodatkowego kopa do walki z choróbskami. Ja bym pewnie starała się na wiosnę potraktować je Florovitem i może np. rozcieńczoną gnojówką z pokrzyw.
Pokaż w swoim wątku jak masz fotki tych buksów, bo przejrzałam zdjęcia u Ciebie i chyba ich nie pokazywałaś
U mnie odpukać ale raczej zdrowe

Fotki tych największych i najstarszych buksów u mnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:19, 25 paź 2018

Do góry

magnolie zaczynają świecić
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:17, 25 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
cieszmy sie kolorem póki jeszcze jest

Sylwia, na trzeciej fotce co to takie cudnie czerwone? Mega śliczny ten kolor
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:15, 25 paź 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:12, 25 paź 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies