Tak po kilku dniach zaczynają się te chwasty zwijac. Drugi oprysk stosowałem po jakichś dwóch miesiącach, ale możesz szybciej - jak zobaczysz które chwasty są nie tkniete Jednak jak potraktujesz wszystkie chwasty równo za pierwszym razem to ten drugi nie będzie potrzebny
Dzięki za odpowiedź , ja również zastosuję. A ten drugi oprysk (w razie konieczności) to po jakim czasie trzeba zastosować i jak długo czekałeś na pierwsze rezultaty?
Ewka, Julka - tych chwastów nie było tak dużo, żebym musiał je wygrabić. Po 2-3 tygodniach one same zanikają, więc nie ma takiej konieczności. U mnie łysych placków nie było, a jedynie małe dziury, które po nawożeniu trawnika zaraz pokryły się darnią Kiedyś latałem do każdej dziurki w trawniku i dosiewałem nasiona - teraz wiem, że wystarczy troszkę poczekać i trawnik sam się zagęści Ogród uczy cierpliwości Pozdrawiam Was
Bofix ma na celu wyzbycie się chwastów z trawnika, które go szpecą - czyli mniszki, koniczynę, stokrotki i inne. Stosowałem go dwa razy, bo za pierwszym razem nie wszystkie chwasty trafiłem i nadal rosły - teraz mam trawnik bez chwastów z czego się cieszę
Ale Teresa dobrze podpowiada: jesteś na wydaniu i do tego uzdolniony ogrodniczo, w utrzymaniu gospodarstwa domowego biegły, całkiem przystojny (zwłaszcza w porównaniu z faunem ), z poczuciem humoru, niegłupi... rozglądaj się za dobrą partią Kolezanki swoje córy podsuwają co chwila, albo siebie - niejedna ma niezły ogród i dom