Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:30, 05 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

wspaniałe dziękuję za wklejenie

Mi również micha się do nich cieszy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:29, 05 sie 2014

Do góry
Edit napisał(a)

Dzięki za odpowiedź , ja również zastosuję. A ten drugi oprysk (w razie konieczności) to po jakim czasie trzeba zastosować i jak długo czekałeś na pierwsze rezultaty?

Tak po kilku dniach zaczynają się te chwasty zwijac. Drugi oprysk stosowałem po jakichś dwóch miesiącach, ale możesz szybciej - jak zobaczysz które chwasty są nie tkniete Jednak jak potraktujesz wszystkie chwasty równo za pierwszym razem to ten drugi nie będzie potrzebny
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:16, 05 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Hortensje Silver Dollar mimo obfitych opadów stoją na baczność - i bardzo mnie to cieszy, bo w zeszłym roku wyginały się pod wpływem wody

wspaniałe dziękuję za wklejenie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:10, 05 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Bofix ma na celu wyzbycie się chwastów z trawnika, które go szpecą - czyli mniszki, koniczynę, stokrotki i inne. Stosowałem go dwa razy, bo za pierwszym razem nie wszystkie chwasty trafiłem i nadal rosły - teraz mam trawnik bez chwastów z czego się cieszę

Dzięki za odpowiedź , ja również zastosuję. A ten drugi oprysk (w razie konieczności) to po jakim czasie trzeba zastosować i jak długo czekałeś na pierwsze rezultaty?
Wykonanie źródełka z kamienia 17:41, 05 sie 2014

Do góry
Wymieniłem na wąż ogrodowy tak jak Danusia pisze i fajnie wszystko działa
Ogród z pompą 17:38, 05 sie 2014

Do góry
Wg mnie ten tytuł o wiele lepszy - tamten wiał grozą A ja ostatnio horrory oglądam i wiem coś o tym
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:32, 05 sie 2014

Do góry
A ja już siedzę w pierwszym rzędzie i czekam na fotorelację Choć znając życie pewnie ekipa chce zobaczyć ogród nocą i będą siedzieć do północy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:22, 05 sie 2014

Do góry
Ewka, Julka - tych chwastów nie było tak dużo, żebym musiał je wygrabić. Po 2-3 tygodniach one same zanikają, więc nie ma takiej konieczności. U mnie łysych placków nie było, a jedynie małe dziury, które po nawożeniu trawnika zaraz pokryły się darnią Kiedyś latałem do każdej dziurki w trawniku i dosiewałem nasiona - teraz wiem, że wystarczy troszkę poczekać i trawnik sam się zagęści Ogród uczy cierpliwości Pozdrawiam Was
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:18, 05 sie 2014

Do góry
Edit napisał(a)
Pięknie jest u Ciebie, a te rabaty......super. Wszystkie roślinki jakie lubię Mam pytanko, po co robi się oprysk bofixem i to dwa razy? Pozdrawiam.

Bofix ma na celu wyzbycie się chwastów z trawnika, które go szpecą - czyli mniszki, koniczynę, stokrotki i inne. Stosowałem go dwa razy, bo za pierwszym razem nie wszystkie chwasty trafiłem i nadal rosły - teraz mam trawnik bez chwastów z czego się cieszę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:15, 05 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

No, coś za coś.

Ale Teresa dobrze podpowiada: jesteś na wydaniu i do tego uzdolniony ogrodniczo, w utrzymaniu gospodarstwa domowego biegły, całkiem przystojny (zwłaszcza w porównaniu z faunem ), z poczuciem humoru, niegłupi... rozglądaj się za dobrą partią Kolezanki swoje córy podsuwają co chwila, albo siebie - niejedna ma niezły ogród i dom

Urosłem od tych komplementów I rozglądam się Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:11, 05 sie 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Twój ogród dojrzały, przemyślany. Anabelki mają swój urok w pokładających się młodych gałązkach, te drewniejące dają radę deszczom. Ja swoich nie wymienię. Wiem, że są Anabelle Strong sztywniejsze.

Swoich też bym nie oddał Tylko trochę to wyłamywanie irytuje... Ale chyba dziś wykorzystam te złamane gałązki na wianek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:56, 05 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Sebek jak likwidowałeś chwasty bofixem to nie miałeś problemu z żółtymi plamami po zniszczonych chwastach?,

Przecież Sebuś dokładny i pracowity to wygrabił.
Sebuś wygrabiłeś?

A trawnik… mucha nie siada.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:53, 05 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Trawnik po dwukrotnym oprysku bofixem i codziennych opadach wygląda całkiem, całkiem

Sebek jak likwidowałeś chwasty bofixem to nie miałeś problemu z żółtymi plamami po zniszczonych chwastach?,
Miejsko & sielsko 16:42, 05 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Pieski uwielbiają ciurkadelka, wiem z autopsji Klatka tez super

oj, mój to stoi i czeka uparcie aż ruszę doopę i kranik odkręcę.
'
Muszę dopracować realizację i fotokomórkę zrobić.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:36, 05 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Tylko potem spłaca kredyty do śmierci albo i dłużej

No, coś za coś.

Ale Teresa dobrze podpowiada: jesteś na wydaniu i do tego uzdolniony ogrodniczo, w utrzymaniu gospodarstwa domowego biegły, całkiem przystojny (zwłaszcza w porównaniu z faunem ), z poczuciem humoru, niegłupi... rozglądaj się za dobrą partią Kolezanki swoje córy podsuwają co chwila, albo siebie - niejedna ma niezły ogród i dom
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:25, 05 sie 2014

Do góry
Z dnia na dzień Twój ogród staje się coraz to piękniejszy Pojawiły się nowe hortensje, ale chyba też masz nowe cyklameny?
Miejsko & sielsko 14:21, 05 sie 2014

Do góry
Pieski uwielbiają ciurkadelka, wiem z autopsji Klatka tez super
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:52, 05 sie 2014

Do góry
Ale się dzieje!!!! Chrzciny i Maja, Ania podziwiam, ze to ogarniasz
Ogród do odświeżenia 13:10, 05 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie jest, a trawa ogarnie się szybko, przy tej pogodzie tydzień i jej nie poznasz a spotkanie również świetne

Sebek koloru mi brakuje...jak słońca wręcz....a na trawę liczę, że się podniesie, bo naprawdę dużo pracy w nią w tym roku włożyliśmy
W Gąszczu u Tess 13:07, 05 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Chciałbym mieć taki groch u siebie, pięknie to wygląda Tak lekko i swobodnie

Lekko i sobodnie? Aż poszłam luknąć, bo nigdy tak o tych moich rabatach nie myślałam.
Może i swobodnie...
Za to na pewno za gęsto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies