Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

weronika77 16:31, 05 sie 2014

Twój ogród dojrzały, przemyślany. Anabelki mają swój urok w pokładających się młodych gałązkach, te drewniejące dają radę deszczom. Ja swoich nie wymienię. Wiem, że są Anabelle Strong sztywniejsze.
agatanowa 16:36, 05 sie 2014

Sebek napisał(a)
Tylko potem spłaca kredyty do śmierci albo i dłużej

No, coś za coś.

Ale Teresa dobrze podpowiada: jesteś na wydaniu i do tego uzdolniony ogrodniczo, w utrzymaniu gospodarstwa domowego biegły, całkiem przystojny (zwłaszcza w porównaniu z faunem ), z poczuciem humoru, niegłupi... rozglądaj się za dobrą partią Kolezanki swoje córy podsuwają co chwila, albo siebie - niejedna ma niezły ogród i dom
Edit 16:41, 05 sie 2014

Pięknie jest u Ciebie, a te rabaty......super. Wszystkie roślinki jakie lubię Mam pytanko, po co robi się oprysk bofixem i to dwa razy? Pozdrawiam.
JulkAd 16:53, 05 sie 2014

Sebek napisał(a)

Trawnik po dwukrotnym oprysku bofixem i codziennych opadach wygląda całkiem, całkiem

Sebek jak likwidowałeś chwasty bofixem to nie miałeś problemu z żółtymi plamami po zniszczonych chwastach?,
ewakatowice 16:56, 05 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Sebek jak likwidowałeś chwasty bofixem to nie miałeś problemu z żółtymi plamami po zniszczonych chwastach?,

Przecież Sebuś dokładny i pracowity to wygrabił.
Sebuś wygrabiłeś?

A trawnik… mucha nie siada.

JulkAd 17:05, 05 sie 2014

ewakatowice napisał(a)

Przecież Sebuś dokładny i pracowity to wygrabił.
Sebuś wygrabiłeś?

A trawnik… mucha nie siada.

To, że wygrabił to nie wątpię, ale czy dosypywał w tych miejscach nasionka czy nie?
ewakatowice 17:06, 05 sie 2014

JulkAd napisał(a)

To, że wygrabił to nie wątpię, ale czy dosypywał w tych miejscach nasionka czy nie?

No właśnie…
Dobre pytanie))))
Sebek 17:11, 05 sie 2014

weronika77 napisał(a)
Twój ogród dojrzały, przemyślany. Anabelki mają swój urok w pokładających się młodych gałązkach, te drewniejące dają radę deszczom. Ja swoich nie wymienię. Wiem, że są Anabelle Strong sztywniejsze.

Swoich też bym nie oddał Tylko trochę to wyłamywanie irytuje... Ale chyba dziś wykorzystam te złamane gałązki na wianek
Sebek 17:15, 05 sie 2014

agatanowa napisał(a)

No, coś za coś.

Ale Teresa dobrze podpowiada: jesteś na wydaniu i do tego uzdolniony ogrodniczo, w utrzymaniu gospodarstwa domowego biegły, całkiem przystojny (zwłaszcza w porównaniu z faunem ), z poczuciem humoru, niegłupi... rozglądaj się za dobrą partią Kolezanki swoje córy podsuwają co chwila, albo siebie - niejedna ma niezły ogród i dom

Urosłem od tych komplementów I rozglądam się Pozdrawiam
Sebek 17:18, 05 sie 2014

Edit napisał(a)
Pięknie jest u Ciebie, a te rabaty......super. Wszystkie roślinki jakie lubię Mam pytanko, po co robi się oprysk bofixem i to dwa razy? Pozdrawiam.

Bofix ma na celu wyzbycie się chwastów z trawnika, które go szpecą - czyli mniszki, koniczynę, stokrotki i inne. Stosowałem go dwa razy, bo za pierwszym razem nie wszystkie chwasty trafiłem i nadal rosły - teraz mam trawnik bez chwastów z czego się cieszę