Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 15:32, 25 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
A mnie te widoki zachwyciły, jaka piękna harmonia. Tu wszystko jest na swoim miejscu. Mimo tego, że mamy już jesień chętnie zobaczyłabym choć parę letnich migawek.
Pozdrawiam

Dorotko, miło mi Letnie zdjęcia będą w zimie , mam zamiar do nich wracać.
Ale dla Ciebie kilka dzisiaj

Żywopłotki cisowe. 15:22, 25 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Tu Kimono też z prawej ale świeższy kwiat na sąsiednim krzaczku, kolor bardziej zbliżony ma kolor do tego, jaki Kimono ma w sezonie

Mam nadzieję, że pomogłam

Kasiu nie wiem jak Hani, ale mi pomogłaś - wpisać kimono na listę zakupów

Kolorowy ogród na piasku 15:15, 25 paź 2018

Do góry
Joku napisał(a)
Cieszy mnie że się pokazałaś z obrazkami z twojego pięknego ogrodu. Czekam na więcej.

Jolu dziękuję, że zajrzałaś

Już nieaktualny październik. Ogród tak się szybko zmienia

Grujecznik jeszcze z liśćmi i na pierwszym planie szarobródek

malinowa Alma Potschke

Taki jesienny kontraścik

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:12, 25 paź 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
Zimno i deszczowo dzisiaj. Nici z ogrodniczkowania.
Tak na szybko (leje na głowę) zdjęcia sadzonek róż.

naprawde fajne sadzonki Takie fest!
Moja działka na Dębowym Lesie 15:03, 25 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I ja lubię.
Mówię ,że ja mam swoje Mazury pod nosem a klimat lepszy niż na Mazurach.
Teraz więcej czasu jest na spacerki.
Fajnie ,że msz też takie jezioro blisko.
Dziękuję za dobre słowa pod adresem mojej dekoracji tarasowej.

Jeszcze mam takie

Dynie masz swoje? Myślę, że tak bo kupować taką ilość, a później to dźwigać to ciężko. Ja kupiłam tylko 4 sztuki. Niby miałam wiosną nasiona, tylko miejsca brak. Dekoracja dyńkowa bardzo fajna, lubię takie naturalistyczne.
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:59, 25 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Jakie kolory...ładne masz te donice, w takim kolorze je kupiłaś...czy to goryczka tak ładnie w jednej z donic zakwitła?
Kolorowy ogród na piasku 14:54, 25 paź 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Jesienna odsłona ogrodu cudowna
Z niecierpliwością czekam na pozostałe

Dziękuję

Jesiennych klimatów ciąg dalszy

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:53, 25 paź 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
Dzisiaj w Arboretum w Rogowie było kolorowo i słonecznie choć rześko.

Piękna Margarete

Ekstaza kolorów w Rogowie...klony naprawdę zachwycają kolorami
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:22, 25 paź 2018

Do góry
siakowa napisał(a)

BOSKO!!!!!
Żywopłotki cisowe. 14:09, 25 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
no to Haniu, korzystając ze snu dziecka wyrwałam się na chwilę cyknąć fotkę i pozwolę sobie wstawić w Twoim wątku.

Z prawej jest Kimono - jesienią trochę zróżowiała - w sezonie więcej ma w sobie łososiowego odcienia. Dla porównania dalia w odmianie Preference(którą zresztą właśnie ustaliłam, bo to była pomyłka) w ciepłych kolorach. Z kolei po lewej dałam różę Home&Garden, która w chłodnych klimatach różu - zbliżona do Cinderelli jeśli znasz. Więc masz ogląd w obie strony jak się komponuje

Tu Kimono też z prawej ale świeższy kwiat na sąsiednim krzaczku, kolor bardziej zbliżony ma kolor do tego, jaki Kimono ma w sezonie

Mam nadzieję, że pomogłam

Kasiu, pieknie sie prezentuja roze z daliami Nie mam odmian, ale samo polaczenie bomba, i juz wiem, ze bedzie dobrze
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:07, 25 paź 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Dziękuję dziewczyny,
Ostatnie dni jakieś z życia wyjęte przez wybory...
Dziś pokażę tylko co mnie biecnie zachwyca ostatnio w moim ogrodzie...
Trytoma 'Limelight'

Piękna. Miałam, ale mi niestety zimy nie przeżyła. Nie poddaję się jednak, teraz zakupiłam znowu, ale inną odmianę. Na razie zadołowałam na zimę, mam nadzieję że przetrwa.
Żywopłotki cisowe. 14:06, 25 paź 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
krzewy róż wydaje mi się że silne ładne korzenie i kilka pędów. to dzisiejsza przesyłka.

to 3 szt Leonardo.

Dostalam cynk od Joanny, ze masz roze od H.
Naprawde sa zjawiskowe, tzn duze i dorodne
I z F tez. Nijak nie przypominaja tych drobiazgow wiosennych, ktore od nich dostalam.
W ogole to niektore kupilas takie jak ja

U mnie zolte/pomaranczowe roze beda z verones obsidian, a w innych miejscu chce dla nich fioletow.
To tak tyle z dopasowaniem kolorystycznym u mnie. Zoltki to totalne nieznany lad dla mnie, ale jak oswoilam pomarancze, to oswoje i zoltki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:04, 25 paź 2018

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:41, 25 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Niby drobiazg, a zupełnie odmienił rośliny

To jest mocno energetyczne pięknie Ci mrozik pomalował ogród

Zbieram się do założenia wątku już od zeszłego roku i letko sie bojam , bo u mnie za bardzo nie ma co pokazywać. Najbardziej mnie przekonują zapiski ważne dla samego ogrodu, a i rozmowa ze sobą rzecz ważna . Na razie mam dylemat czy w projektowaniu czy w ogrodach
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:39, 25 paź 2018

Do góry
siakowa napisał(a)

boskie te zdjęcia Kasiu ... ja miałam taką małą rabatkę przy donicy ... taka skarpka gdzie nie do końca wiedziałam co zrobić, wysiała się tam stipa ... dosadziłam do niej w zeszłą sobotę maleńkie sadzonki jeżówki Wintage Wine i mam nadzieję, cały czas mając z tył głowy, żeby szumiało jak u Siakowej już nie mówiąc o tym, że pod bukszpany kulkowe mam ochotę posadzić kapustę ... taką jak tu tu w donicy masz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:38, 25 paź 2018

Do góry
Moja inspiracja do pokoju kominkowego Dziekuje Danusiu
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:36, 25 paź 2018

Do góry
Moja inspiracja Dziekuje Danusiu
Moja bajka 13:30, 25 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Dochodzi drugi rzadek obrazków. Dwa muszę dokupić.

Świetnie Ci ten regał wyszedł! Paprotki super, podziwiam wenę
Moje miejsce na ziemi -początek 13:27, 25 paź 2018

Do góry
Dominika11 napisał(a)
o qurcze to długa działka

Długa a wąska mogła my być szersza
Tu gdzie wjazd(docelowo będzie z zatoczką) na działkę po lewej posadzone szmaragdy i z drugiej strony kończą na wystkosci domu.Z drgiej strony od sąsiada miskanty jako tło no i wiśnie( chyba).Ogród warzywny chciałabym odgrodzić żywopłotem z buka purpurowego(może)albo z pecherznic

Kolorowy ogród na piasku 13:06, 25 paź 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Ogród całym rokiem cudowny, ale w jesiennym wydaniu zachwyca jeszcze bardziej. Niesamowity.

Błotnie cudowne. Kiedyś też miałam chęć posadzić nad stawem, ale wystraszyłam się ich odrostów. Ile lat masz Vivo swoje błotnie? Rozchodzą się na boki?

Aniu, bo jesień w tym roku jest zachwycająca. Taka obfitość dni słonecznych procentuje barwami w ogrodzie. Niestety obawiam się o zimowe przetrwanie roślin po takiej suszy jeśli nie będzie solidnego deszczu przed zimą.

Błotnie kupione chyba dziewięć lat temu jako malutkie patyczki. U mnie rosną dość wolno, nie wiem czy zawsze tak mają. Przez te wszystkie lata nie zauważyłam ani jednego odrostu i w literaturze też się z tym nie spotkałam (chyba, że czytam mało uważnie )

Ale zaobserwowałam ciekawą cechę. Błotnia z lewej strony została trzy lata temu zjedzona przez bobry przy samej ziemi. Pięknie odbiła i po tych trzech sezonach dogoniła tę, która nie była obgryziona. Nie wyprowadzałam jednego pędu i jest teraz krzakiem. Tak myślę, że może byłaby to dobra roślina na żywopłoty na bagiennym terenie skoro tak pięknie się regeneruje.

Na zdjęciu widać to o czym piszę; są jednakowej wysokości i ta z lewej jest krzaczasta.
I jeszcze jedna uwaga. Od początku wybarwiają się różnie, jedna bardziej czerwona a druga bardziej żółta.
Wada to to, że krótko trzymają liście

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies