Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 22:02, 19 sie 2018

Do góry
Hmmm... dziś leniwy dzień - poza spaniem zaczęłam przerabiać owoce aronii.

Z jednego krzaczka (sadziłam 3 w tym samym czasie (2016), a tylko ten jeden w tym roku wreszcie miał owoce) zebrałam ponad 2,5 kg
W planach mam sok i coś na kształt dżemu...

A z mniej przyjemnych tematów: czytałam o ćmie bukszpanowej i o tym, że jest blisko mnie no i zamówiłam Lepinox plus na wszelki wypadek...
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:01, 19 sie 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, teraz jak oglądam Twoje zdjęcia, to wiem już, gdzie rosną te rośliny w Twoim ogrodzie
Do Sandomierza wrócimy, bo bardzo spodobał nam się klimat tego miasta
Ogród na żywo zawsze wygląda inaczej niż nasza wyobraźnia podpowiada widząc fragmenty ogródka na zdjęciach.

Między polem, a lasem. 21:59, 19 sie 2018

Do góry
Remont domu zbliża się ku końcowi, więc mogę znowu skupić się na ogrodzie. Grubsze prace mam zaplanowane. Chciałabym jeszcze w tym roku wymienić rośliny na opasce (szerokość 1m) przy domu i tarasie. Słońce od 12 do zachodu, strona północno zachodnia. Okna są nisko (ok 50cm od gruntu), więc nie chciałabym by było to coś strasznie wysokiego i zasłaniało "widoki" Myślałam o trawach (trzcinnik KF, ale on chyba wysoko rośnie), pomieszanych z Jeżówką Sweet Sixteen, a przed nimi coś niższego. Podsuńcie mi jakieś pomysły.

Tak to wygląda:

Przedziwny Ogród 21:59, 19 sie 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Miałam się zapytac czy sama robiłaś te kule, ale doczytałam.
Mam takie zapisane na pinterescie, właśnie ze szklanych kamyczków, jakich używam do sroików.

Widziałam takie kule. Dodalam kamyk ozdobny jako wypełniacz, trochę je urozmaicił.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:54, 19 sie 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko, czy te lilie to te, które sadziłaś tak późno w tym roku?
Piękne
Nie Asiu to są lilie, które już przekwitły. Te sadzone w lipcu już mają pączki, myślę, że zdążą zakwitnąć w tym sezonie.

Przedziwny Ogród 21:53, 19 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Agatko, odpisałam na priv.
Czytam, że i u Ciebie bezdeszczowo, ale masz studnię po sąsiedzku
Ja mogę liczyć tylko na deszczówkę ze zbiornika, ale z pustego i ....
A w poniedziałek, oprócz host, zamawiam trawy
A Twoje kwiaty jak zawsze piękne, szczególnie róże

Był deszcz,ale za krótki żeby wystarczająco nawilzyl ziemię.
Róże zaczęły drugie kwitnienie. Dziękuję i pozdrawiam.

A to róża z B. Pierwszy raz zakwitła....

Malutki pod lasem 21:48, 19 sie 2018

Do góry
Moje małe wielkie marzenie 21:48, 19 sie 2018
Do góry
alis napisał(a)
Uroki posiadania psa Ale wybaczam mu, bo wczoraj upał był nieznośny.

Ja po tygodniu wakacji miałam 10 dziur duuuużo większych, nawet w kamieniu sieczka była, może mój pies większy w końcu owczarek niemiecki, rozumiem i współczuję
Malutki pod lasem 21:47, 19 sie 2018

Do góry
Dziś spędziłam cudny dzień z łódzkimi dziewczynami
Celem wizyty był ogród naszej bezwątkowej Jankosi
Było jak zawsze cudownie, dawno mnie nie było na spotkaniach, przypomniałam sobie jak fantastycznie jest między innymi ogrodnikami.
Jankosiu bardzo, bardzo dziękuję za zaproszenie, a wszystkim łódzkim dziewczynom dziękuję za przygarnięcie do Waszej grupy
Kilka fotek z ogrodu Jankosi, mam nadzieję, że się nie obrazi na mnie

Tu narazie jest ściernisko... 21:36, 19 sie 2018

Do góry
U mnie dalej upał niemiłosierny. Wczoraj rano niebo pięknie się zachmurzyło po czym chmury przeszły bokiem. Na najbliższy tydzień prognozy zapowiadają tylko słońce i cały czas około 30 stopni. Pozostaje dalej czekać.
Z przyjemnych rzeczy to rudbekie o Gobasi pieknie kwitną.

Słoneczny Ogród 21:30, 19 sie 2018

Do góry
Gosia dzięki
A tam dalej przy chodniczku... też się zmienia.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:27, 19 sie 2018

Do góry
bylismy jeszcze w Gorach Stolowych
Troche podobne do Skalnego labiryntu ale troche przerazaly mnie zielone barierki przeciw turystom i ilesc wyzej wymienionych

Przerwa na kawę... 21:24, 19 sie 2018

Do góry
Tak po zwałowaniu i wyrównaniu

Tak po podlaniu - mokra ziemia lepiej osiada.

Trzeba jeszcze kostki na rabatach wyrównać i nowe rabaty wytyczyć. Ale totalnie inny jest ogród bez trawnika. Strasznie smutny.
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 21:17, 19 sie 2018

Do góry
moja sasiadka ma cme aja nie. Nie mam pojecia dlaczego przez dwa miesiace do mnie od niej nie dotrla ale niech tak zostanie.

poogladalam sobie za to zniszczenia u znnej na ogrodowisku ogrodniczki, ktora niedawno ogladnelam.

bylam tez w Wjslowicach, maja tam Narodowa kolekcje bukszpanow i wygladaly mi na zdrowe.
Wypatrzylam takie plapki
na plapkach byly raczej inne owady
Przedziwny Ogród 21:17, 19 sie 2018

Do góry

Przerwa na kawę... 21:12, 19 sie 2018

Do góry
Kilka zdjęć do pamiętnika w sumie poszło 115 worków ziemi i 7 przyczep po 600 kg piachu. Jeszcze trochę ziemi trzeba będzie dokupić na dosianie. Dziś chłopaki kończyli temat. Następne 6 godzin. Inaczej nie było jak. Nawet nie wiecie jak bardzo jestem im wdzięczna. Gdybym była zdrowa zajęłoby mi to z 2 weekendy i nie jestem pewna w jakim stanie bym była fizycznym i psychicznym. Oni ledwo zipali po dziesiejszym dniu. Za tydzień jeszcze raz eM zwałuje całość i przegrabimy i siejemy To już pikuś z całą pozostałą już zrobioną robotą.

Po przejechaniu glebogryzarką i wyrzuceniu 90 worków ziemi. Na marginesie to w sumie wywieźliśmy 11 przyczep zerwanej darni, o wadze od 280 do 400 kg.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:11, 19 sie 2018

Do góry
NN dostała ostrzeżenie o eksmisji i w drugim kwitnieniu nie zwiesza kwiatów do ziemi

LO kończy kwitnienie powolutku

Home&Garden
zaczęła po przerwie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies