anka_
20:27, 20 lis 2018

Renatko moje Pontederie były niedawno sadzone, więc dlatego idą na głębszą wodę. Później ponoć dają radę.
Ptaki cały czas korzystają z oczka.
Gosiu my ponad połowę wyrwaliśmy w tamtym roku ciągnikiem. Rosną blisko siebie, korzenie splątane, o kopaniu można było zapomnieć. W tym roku czasu brak. Dlatego chcę ściąć górę i karpy wykopać. Bo wstrzymuje to prace.

Aniu wrzucam w słoiczki na zupę, a część marynuję.
wiesz Kamilo, według mnie to własnie w tym zasilaniu tkwi problem. Klony są mało wymagające. Mój strzępek ma ok 6 lat i poza tym co w dołek nie widział ani grama nawozu czy gnojówek. Jedyne dobroci to przerobiona ściółka.
"Klony nie lubią nadmiernego nawożenia, wystarczy dobre przygotowanie i zaprawienie podłoża na początku, ewentualnie nawożenie raz w roku na początku sezonu nawozem wieloskładnikowym." To cytat z artykułu Danusi
Ptaki chętnie korzystają z naturalnej stołówki.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams