Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 09:50, 23 paź 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Dzień dobry...
od rana spaceruję po Twoim ogrodzie... jak tu pięknie... jestem oczarowana i będę się inspirować bo takiego ogrodu jeszcze nie widziałam...
magia...

Pozdrawiam ciepło z Podlasia,
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:45, 23 paź 2018

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:42, 23 paź 2018

Do góry
Się dzieje, szkoda że pogoda nie teges...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:40, 23 paź 2018

Do góry
ana10 napisał(a)
Witam serdecznie
Chciałabym ponowić pytanie o moją rabatkę , czy ktoś mi pomoże?
Czym mogłabym uzupełnić te luki pomiędzy miniaturowymi świerkami , żeby stworzyć jakąś piętrowość wyższą.Czyżby nie było żadnego ratunku ani pomysłu?

Patrząc na zdjęcie o tym samym pomyślałam co Monika pisze - na początek powiększ rabatę i zmień układ lini.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:40, 23 paź 2018

Do góry
ana10 napisał(a)
Witam serdecznie
Czym mogłabym uzupełnić te luki pomiędzy miniaturowymi świerkami , żeby stworzyć jakąś piętrowość wyższą.Czyżby nie było żadnego ratunku ani pomysłu?
ja Ci mogę tylko napisać, że poszerzyć by trzeba było do ok 1,5-2m i bez takich fal ( łuk lub prosto).Napisz jak tu jest ze słońcem, jakie kierunki świata. Czy to widok z okna czy z salonu czy może to za domem. Takie podstawowe informacje, a może ogólny rysunek z góry,żeby był pogląd co już rośnie u Ciebie,jak daleko od domu jest rabata. Może ktoś się odezwie
Powodzenia
Ogród w mieście-ogrodzie 09:38, 23 paź 2018

Do góry
Andrzej_ napisał(a)

Cześć Andrzej,
podziwiam właśnie Twój ogród i zachwycam się miejscami, które zaaranżowałeś pod sosnami. My mamy na działce sporo sosen (z przodu domu do uporządkowania, drzewa są wysokie a nie były czyszczone, mają mnóstwo suchych gałęzi...) W przyszłości chciałabym pięknie zaaranżować to miejsce i zakochałam się w tych rododendronach Czy są jakieś rośliny, które, z Twojego doświadczenia, szczególnie dobrze sprawdzą się pod sosnami?

Pozdrawiam ciepło,
na początek... 09:28, 23 paź 2018

Do góry
fritz napisał(a)
Wstępny plan ogrodu z prośbą o opinię ewentualne podpowiedzi!

Cześć Marcin,
ja również jestem z podlaskiego
Jak tam prace w Twoim ogrodzie?
Ogródkowe perypetie:) 08:47, 23 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Aguś teraz kiedy pogoda już nie grillowa, koszyczek od Ciebie cieszy mnie w domu.

A mój jeszcze w ogrodzie moknie
Za drzwiami do ogrodu... 08:46, 23 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Mirko te kwiatuszki to żeniszki,są jednoroczne ale czasami same się nasiewają.
Mam dwa żywopłoty z jałowców Skyroket,jeden też już ma ze 20 lat,drugi trochę młodszy.Strzyżemy je dość radykalnie jesienią na wysokość i szerokość.Ładnie się potem w ciągu sezonu regenerują.Nie są dodatkowo podlewane,tyle co deszczemCzasem podsypiemy nawozem yara mila lub jakimś do iglaków
Ja tam jestem z nich jak narazie zadowolona)Dają sobie radę na naszej piaszczystej ziemi.

Tu na zdjęciu zaraz po podstrzyżynach, ten starszy.Wiosną będą nowe przyrosty i pięknie pozielenieje oczywiście srebrzysto- niebieską zielenią

Tak pięknego żywopłotu z tego jałowca jeszcze nie widziałam, mnie się nie udało ich ładnie prowadzić, chyba były żarte przez jakieś szkodniki bo ciągle zasychały im końcówki pędów. Na opryski nie miałam siły, wolałam wyciąć i teraz mam na ich miejscu ścianę z powojnikami i hortensjami Myślę że dobrze zrobiłam
Ogród przydomowy - Hosty 08:44, 23 paź 2018

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:32, 23 paź 2018
Do góry
ana10 napisał(a)
Witam serdecznie

Bardzo wąska rabata, obrzeża faliste pomniejszają dostępną przestrzeń
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 07:46, 23 paź 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Kasiu myślę, że przynajmniej kępkę Marcinków warto mieć w ogrodzie. To roślinki zupełnie bezobsługowe a jesienią cieszą kolorem. Jedynie warto pamiętać, że lubią słoneczko
A w tym tygodniu słoneczka nie brakowało

Noo Gocha! Zabiłaś mnie tymi zdjęciami tak dokumentnie, że z jakiejś 100 strony, od której nadrabiałam wątek cofnęłam się do 1... szkoda tracić pierwsze 100 stron TAKIEGO ogrodu! Przy okazji natrafiłam na pierwszą fotkę tej słodkiej białej kuleczki

Cudowny ogród, świetne robisz kompozycje na rabatach!

wracam do czytania początkowych stron
Ukojenie 07:24, 23 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Przejezdzalam dzis przez Ler... merl... I byla wyprzedaz roslin.
Chwycilam takiego pieknego cudaka:

Winorosl amurska.

Bardzo ladne pnacze bardzo dekoracyjne. Moj krzak co roku podcinam. Mam go ok 6 lat rosnie i pnie sie jak oszalaly. U mnie rosnie na siatce od parkanu przemieszany z bluszczem zwyklym i winorosla japonska ktora dla odmiany ma jesienia cytrynowe liscie i duzo owocow granatowych sa jadalne ale bardzo kwasne.
Niektore liscie amurskiej u mnie maja nawet 30 cm srednicy.
Ukojenie 03:56, 23 paź 2018

Do góry
Pod winorośl przygotuj raczej południową wystawę. Przed posadzeniem warto wykonać solidną pergolę bo pnącze jest naprawdę silne. Ja zastosowałem kantówkę 7*7 i panele ogrodzeniowe które sięgają na 2,5 m. Ponadto winorośl amurska jak i też japońska jest bardzo żarłoczna i najlepiej jak rośnie w żyznej kompostowej ziemi z dodatkiem obornika.

Tak będzie wyglądał Twój ,,cudak" wiosną. Powodzenia w uprawie.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 03:44, 23 paź 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Nawet mnie liście w tym roku nie wkurzają...

Ale trawnik z tego powodu nie jest zadowolony. To jedyne miejsce w ogrodzie z którego powinno się usuwać gałązki, liście itp...
Moja działka na Dębowym Lesie 23:55, 22 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne otoczenie jeziora, lubię takie miejsca. Też w niedzielę spacerowałam nad zalewem po wyrobisku siarki koło Tarnobrzega. Dekoracja na stole wygląda super.

I ja lubię.
Mówię ,że ja mam swoje Mazury pod nosem a klimat lepszy niż na Mazurach.
Teraz więcej czasu jest na spacerki.
Fajnie ,że msz też takie jezioro blisko.
Dziękuję za dobre słowa pod adresem mojej dekoracji tarasowej.

Jeszcze mam takie

Moja działka na Dębowym Lesie 23:52, 22 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Lubię do Ciebie zaglądać, bo zawsze napasę oko ślicznym widokami. Piękne robisz zdjęcia!

Danusiu bardzo miło mi czytać takie sympatyczne słowa.
Ale i ja lubię zaglądać to twojego pięknego ogrodu, ładnie dobranych roślin .Rożnych ciekawych zestawień i dekoracji ogrodowych

chryzantema zimująca Yellow Tea

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:47, 22 paź 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Małgosiu Red barony przede wszystkim muszą mieć słońce ale to wiesz. Myślę, że w suchym miejscu dadzą radę, może będą niższe. Najważniejsze by gleba nie była zbita i twarda.
Asia właśnie wracam od Ciebie Uśmiałam się, gdy przeczytałam o reakcji Twojej mamy na widok ogrodu w remoncie. Dokładnie to samo mi się wyrwało jak zobaczyłam fotki przed i po sadzeniu tujek . Podziwiam nieustannie Twoją odwagę, determinację i konsekwentne działanie
Z tymi red baronami spróbuję
Macham i słoneczko zostawiam
Bylinowa łąka 23:45, 22 paź 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Jak pięknie. Uwielbiam takie szeleszczące dywany. Fotka z pajęczyną też niezwykła.
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies